Yngre Læger

Yngre Læger tilbyder dig rådgivning, hjælp og gode medlemstilbud hele vejen i dit karriereforløb som yngre læge.

Løn og arbejdsliv

Nyheder

Overenskomsten 2021- 2023 mellem Yngre Læger og Danske Regioner er på trapperne

  • Yngre Læger
17. januar 2022

Overenskomsten er endnu ikke færdigredigeret og underskrevet, men Yngre Læger har aftalt med Danske Regioner, at nogle af de aftalte ændringer træder i kraft pr. 1. april 2021 – se hvilke ændringer, det drejer sig om her.

Se coronavinterpakken i din region

  • Yngre Læger
06. januar 2022

I begyndelsen af december 2021 blev der indgået en delaftale i finansloven om 1 mia. kr. med den såkaldte coronavinterpakke for at afhjælpe det akutte pres i sundhedsvæsenet. Se aftalerne for, hvordan pengene udmøntes i hver af de fem regioner her.

Ret til efteruddannelse for afdelingslæger på deltid

  • Yngre Læger
04. januar 2022

Et medlem har stillet os dette spørgsmål: Jeg er afdelingslæge og er ansat på deltid med 29,6 timer om ugen svarende til en ugentlig fridag. Jeg er nu blevet i tvivl om, hvad det betyder i forhold til de 10 årlige efteruddannelsesdage, man har ret til som afdelingslæge. Bliver antallet reduceret...

Kirurger slår alarm: Risikerer at skulle vælge mellem akutte patienter

  • Yngre Læger
17. december 2021

14 kirurgiske selskaber har skrevet bekymringsbrev om den pressede situation på det kirurgiske område. Yngre Læger bakker op om kirurgernes opfordring til at se på behandlings- og udredningsretten.

Coronavinterpakken er nødvendig lige nu, men løser ikke hospitalernes udfordringer på den længere bane

  • Yngre Læger
05. december 2021

Det er absolut nødvendigt med den håndsrækning, som folketinget har bevilget med coronavinterpakken på årets finanslov. Det mener både Yngre Læger og Overlægeforeningen, som dog understreger, at pakken ikke afhjælper de enorme udfordringer, som sundhedsvæsenet står med i disse år. Det er udfordringer, der ikke løses med en enkelt ekstraordinær pakke, lyder det fra de to foreninger, der tilsammen repræsenterer alle læger på sygehusene.

Velkommen til nyt medlem af Yngre Lægers bestyrelse

  • Yngre Læger
24. november 2021

Kasper Staghøj Sinding fra region Midtjylland blev onsdag valgt som nyt medlem af Yngre Lægers bestyrelse. Det skete på repræsentantskabsmødet 24. november 2021 i Kolding.

Ugeskrift for Læger