Yngre Læger

Yngre Læger er din fagforening, uanset om du er nyuddannet læge, i gang med din videreuddannelse eller er speciallæge.

Løn og arbejdsliv

Nyheder

Det rammer både patienter og yngre læger hvis flere psykiatere skifter til det private

  • Yngre Læger
08. september 2022

Hver 4. af psykiaterne i børne- og ungepsykiatrien og hver 5. i psykiatrien arbejder i dag i det private, hvortil patienter ikke kan henvises fra det offentlige. Og endnu flere går med overvejelser om at skifte. Det viser en ny undersøgelse fra Overlægeforeningen. Tallene vækker bekymring hos Yngre Lægers formand, Helga Schultz.

Fælles beslutningstagning: Marie Egebjerg er ambassadør nr. 200

  • Yngre Læger
06. september 2022

Yngre Læger har sammen med VIBIS i flere år uddannet videns- og forandringsagenter i metoden ”Fælles Beslutningstagning, som er en metode til at inddrage patienter i deres eget forløb. I går deltog ambassadør nr. 200 i kurset.

Nyt kursus: Frygt for fejl og klager set ud fra et mentalt perspektiv

  • Yngre Læger
31. august 2022

Oplever du som læge at gå rundt med bekymringer og tanker om at overse eller glemme noget i et patientforløb? Så er du ikke alene – frygten for fejl fylder desværre i mange lægers liv. Patientklager og klagesager kan være opslidende og strække sig over lang tid. Men også alene tanken om at få en klage, kan være svær at håndtere. Heldigvis ender 8 uf af 10 patientklager med, at der ikke udtales kritik.

Yngre Læger til politikerne: Vær ambitiøse når I forhandler om psykiatrien

  • Yngre Læger
24. august 2022

I dag starter politikerne forhandlingen om en psykiatriplan. En plan, som patienter, pårørende, personale, lægefaglige selskaber og faglige organisationer har ventet længe på. Og med god grund, mener Yngre Lægers formand, Helga Schultz.

Ny aftale om lægevagt (1818) i Region Sjælland

  • Yngre Læger
30. juni 2022

Danske Regioner og Yngre Læger og FAS indgik den 7. juni 2022 en aftale for timelønnede læger, der er ansat ved Lægevagten i Region Sjælland. Læs mere her.

Nedsmeltning, nej, krise, ja! Sundhedsvæsenet til debat på årets folkemøde

  • Yngre Læger
27. juni 2022

Efter to år med corona-aflysninger bød Folkemødet igen i år på masser af debatter, arrangementer og samtaler. Mange af debatterne handlede om sundhed. Yngre Læger var vært for to debatter og deltog som aktør i en række andre debatter.

Ugeskrift for Læger