Læge sommer 2021

Velkommen i Yngre Læger og 
tillykke med dit nye lægeliv

Læs mere. Vil du være fagpolitisk aktiv, så stil op og bliv en del af GYL.

Nyheder

Du kan kontakte Yngre Læger hele sommeren

  • Yngre Læger
07. juli 2021

Sommerferien er over os. God ferie til alle jer, der skal på ferie. Og god arbejdslyst til alle jer, der skal arbejde og holder hjulene igang i sundhedsvæsenet hen over sommeren.

Ikke afholdt ferie pga. barsel

  • Yngre Læger
28. juni 2021

Et medlem har stillet os dette spørgsmål: Jeg nåede ikke at holde al min ferie i miniferieåret (1. maj – 31. august 2020), fordi jeg var på barsel, så jeg fik automatisk overført 10 feriedage til det ferieår, vi er i nu. Jeg er tilbage på arbejde igen, men der har været så travlt, at jeg heller...

Følgevirkninger af covid-19 rammer også yngre læger

  • Yngre Læger
28. juni 2021

Godt og vel hver 10. medlem af Yngre Læger havde frem til slutningen af februar været smittet med corona. Og næsten halvdelen af dem fik efter endt sygdomsforløb følgevirkninger. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Yngre Lægers.

Corona og udsigt til pukkelafvikling giver mere stress blandt lægerne

  • Yngre Læger
25. juni 2021

Coronapandemien har fået flere læger til at føle sig mere stressede, og mange er bekymrede over udsigten til fortsat at skulle løbe ekstra stærkt for at indhente alt det, der ikke er nået under pandemien. Det viser en ny undersøgelse fra Yngre Læger, som kalder situationen for uholdbar og opfordrer arbejdsgiverne til at sikre en genopretningsplan af arbejdsmiljøet på hospitalerne.

Ændring af arbejdsplan pga. sygeplejerskernes strejke

  • Yngre Læger
17. juni 2021

Et medlem har stillet os dette spørgsmål: Nu bliver sygeplejerskernes strejke en realitet, og vores afdeling bliver ramt. Det betyder, at der er en del arbejde, vi ikke kan lave. Vores ledelse har i den forbindelse talt om, at de vil ændre i vores arbejdsplan, så vi holder fri, selvom vi ifølge...

Økonomiaftale giver ikke et mindre fortravlet sundhedsvæsen

  • Yngre Læger
09. juni 2021

Aftalen om det kommende års budgetter på det regionale område lever desværre ikke op til ambitionerne om at sikre et værdigt sundhedsvæsen – og slet ikke et sundhedsvæsen i verdensklasse. Yngre Læger frygter, at det – igen - bliver personalet, der må holde for, når økonomien ikke hænger sammen pga. bl.a. udgifter til medicin og nye behandlinger, som aftalen ikke sikrer.

Ugeskrift for Læger

Job uden for de større byer

Brug 1 minut på videoen, hvor lægeparret Trine og Morten Stenberg fortæller om deres arbejds-og familieliv med deres to børn  i provinsen.