Yngre Læger

Yngre Læger er din fagforening, uanset om du er nyuddannet læge, i gang med din videreuddannelse eller er speciallæge.

Løn og arbejdsliv

Nyheder

Ny aftale om lægevagt (1818) i Region Sjælland

  • Yngre Læger
30. juni 2022

Danske Regioner og Yngre Læger og FAS indgik den 7. juni 2022 en aftale for timelønnede læger, der er ansat ved Lægevagten i Region Sjælland. Læs mere her.

Nedsmeltning, nej, krise, ja! Sundhedsvæsenet til debat på årets folkemøde

  • Yngre Læger
27. juni 2022

Efter to år med corona-aflysninger bød Folkemødet igen i år på masser af debatter, arrangementer og samtaler. Mange af debatterne handlede om sundhed. Yngre Læger var vært for to debatter og deltog som aktør i en række andre debatter.

Syg i ferien - hvad er reglerne?

  • Yngre Læger
23. juni 2022

Et medlem har stillet os dette spørgsmål: "Har jeg krav på erstatningsferie, hvis jeg bliver syg i min ferie?" Svar Hvis du bliver syg i din ferie, har du ret til erstatningsferie, hvis du opfylder visse betingelser: Sygemelding Allerede på den første sygedag i ferien skal du give din arbejdsgiver...

Økonomiaftalen varsler fortsat voldsom travlhed på sygehusene

  • Yngre Læger
10. juni 2022

En stram økonomiaftale, der knap nok dækker den demografiske udvikling, vil videreføre den kritiske tilstand på sygehusene og slet ikke skabe ny udvikling til et trængt sygehusvæsen. Og aftalen imødegår ikke den største udfordring, sundhedsvæsenet har, nemlig manglen på personale. Det er stærkt bekymrende, siger Yngre Lægers formand, Helga Schultz.

Mød Yngre Læger på Folkemødet 2022

  • Yngre Læger
08. juni 2022

Yngre Læger deltager, når Folkemødet efter to års corona-aflysninger genoptages på Bornholm. I år er Yngre Læger vært eller medarrangør ved tre debatter. Kig forbi debatterne og mød Yngre Læger i Akademikernes Hus, hvis du er til Folkemøde på Bornholm.

”Min ønskestilling hedder overlæge i innovation og klinisk kunstig intelligens”

  • Yngre Læger
02. juni 2022

Benjamin Rasmussen har ved siden af vejen mod speciallægestillingen i radiologi fulgt sin store interesse for kunstig intelligens og innovativ sundhedsteknologi. Han forsker og underviser i emnet, og for et år siden blev han udpeget som medlem af videnskabsetisk medicinsk komite 1. under Nationalt Center for Etik. Her skal han være med til at foretage de svære og konkrete beslutninger om hvilke forsøg, der kan godkendes videnskabsetisk.

Ugeskrift for Læger