Yngre Læger

Bliv klogere med Yngre Læger

Se alle gratis kurser fra Yngre Læger

Nyheder

Velkommen til nyt medlem af Yngre Lægers bestyrelse

  • Yngre Læger
24. november 2021

Kasper Staghøj Sinding fra region Midtjylland blev onsdag valgt som nyt medlem af Yngre Lægers bestyrelse. Det skete på repræsentantskabsmødet 24. november 2021 i Kolding.

Læger: Godt at regeringen nu vil tage fat på lægemanglen med reelle løsninger

  • Yngre Læger
27. oktober 2021

Manglen på praktiserende læger er et stort problem, som i alt for mange år er gået ud over patienterne. Derfor er det positivt, at regeringen nu vælger at bruge nogle af de løsninger, som Lægeforeningen har spillet ud med. Sådan lyder reaktionen fra en samlet Lægeforening på regeringens udspil, der skal sikre bedre lægedækning i almen praksis.

Travlhed og underbemanding forværrer patienters tilstand på hospitaler

  • Yngre Læger
21. oktober 2021

Travlhed og underbemanding på de danske hospitaler presser ikke blot personalet. Spørger man læger og sygeplejersker er travlhed og underbemanding medvirkende årsag til, at tilstanden hos nogle patienter bliver forværret. Det viser undersøgelser blandt medlemmer af Yngre Læger, Overlægeforeningen og Dansk Sygeplejeråd, udarbejdet for TV2 i forbindelse med dokumentaren ”Opråb fra sygehuset”, som vises på TV2 Play i aften.

Ferieåret udløber snart - det skal du være opmærksom på

  • Yngre Læger
13. oktober 2021

Et medlem har sendt os dette spørgsmål: Jeg er i tvivl om, hvor meget ferie jeg skal nå at afholde inden nytår – og hvad er egentlig sammenhængen mellem ferieår og kalenderår? Svar: Ferieåret løber fra den 1. september – 31. august det efterfølgende år. Det er i denne periode, at du optjener 2,08...

Valgresultat 2021: Her er Yngre Lægers nye repræsentantskab 

  • Yngre Læger
24. september 2021

Stemmerne er talt op, og det er nu muligt at se, hvem der fra 1. oktober 2021 sidder i Yngre Lægers repræsentantskabet.

Dimensioneringsplan er ikke ambitiøs nok: Det går ud over patienterne hvis ikke alle læger kan blive speciallæger

  • Yngre Læger
23. september 2021

Alle læger skal have mulighed for at blive speciallæger. Alt andet vil være tåbeligt og gå ud over patientsikkerheden. For det er speciallægerne, der er kernen i sundhedsvæsenet både på hospitalerne og i almen praksis. Vil vi have et sundhedsvæsen af høj kvalitet, så skal vi sikre, at alle læger har mulighed for at uddanne sig videre til speciallæger. (Debatindlæg bragt i Sundhedsmonitor i anledning af samråd i Folketinget om dimensioneringsplanen)

Ugeskrift for Læger