Coronavirus og din arbejdsplads

Vi modtager mange telefoner lige nu. Du er velkommen til at sende os en mail på yl@dadl.dk og vi ringer dig op.

Læs mere og bliv opdateret her.

Se spørgsmål/svar.

Nyheder

Coronavirus og din arbejdsplads

  • Yngre Læger
03. marts 2020

Hvordan skal du forholde dig til corona-situationen i forhold til dit arbejde? Yngre Læger og Overlægeforeningen har samlet de oftest stillede spørgsmål og svar om coronavirus og din arbejdsplads. Læs mere her.

Tjenesterejse og honorering

  • Yngre Læger
25. februar 2020

Et medlem har stillet os dette spørgsmål: ”Jeg er afdelingslæge og er blevet bedt om tage til et møde i København i forbindelse med mit arbejde. Selve mødet er fra kl. 10-16, men jeg må tage af sted ved 6-tiden om morgenen og er først hjemme omkring kl. 20. Nu har jeg fået en diskussion med min...

Tjenestepligt løser ikke problemerne med lægedækningen

  • Yngre Læger
20. februar 2020

Forslaget om at løse lægedækningsproblemerne ved at tvinge yngre læger ud i almen praksis har ingen gang på jord. Patienterne har brug for kontinuitet og kvalitet. Ikke en ny ung læge hvert halve år.

Et samlet sundhedsvæsen efterlyser politisk handling

  • Yngre Læger
07. februar 2020

I et fælles brev til Sundhedsministeren dags dato opfordrer Yngre Læger sammen med Sygehussamarbejdet og KL, Danske Regioner og PLO til politisk handling fra regeringen. Der er behov for en afklaring af sundhedsvæsenets fremtidige udvikling, og både arbejdsgivere og medarbejdere venter på at komme i gang.

YL: Alle læger skal kunne blive speciallæger

  • Yngre Læger
06. februar 2020

Selvom manglen på speciallæger er stor, vil regionerne ikke tilbyde flere hoveduddannelsesstillinger. Resultatet kan blive, at flere hundrede kommende læger fra hver årgang ikke kan uddanne sig til speciallæger. Det er både ærgerligt og uforsvarligt, mener Yngre Lægers formand, Helga Schultz.

Syg og på ferie

  • Yngre Læger
29. januar 2020

Et medlem har stillet os dette spørgsmål: ”Jeg har planlagt ferie med min familie. Men jeg er sygemeldt lige nu og ved ikke, om jeg bliver rask, inden vi skal på ferie. Kan jeg godt tage på ferie, hvis jeg stadig er sygemeldt, når vi skal rejse? ” Svar Sygdom betragtes som en feriehindring. Du kan...

Ugeskrift for Læger

Job uden for de større byer

Brug 1 minut på videoen, hvor lægeparret Trine og Morten Stenberg fortæller om deres arbejds-og familieliv med deres to børn  i provinsen.