Repræsentantskabsvalg i Yngre Læger

Afstemningen er slut fredag den 24. sept. 2021 klokken 12.   

Se valgresultatet her

Nyheder

Valgresultat 2021: Her er Yngre Lægers nye repræsentantskab 

  • Yngre Læger
24. september 2021

Stemmerne er talt op, og det er nu muligt at se, hvem der fra 1. oktober 2021 sidder i Yngre Lægers repræsentantskabet.

Dimensioneringsplan er ikke ambitiøs nok: Det går ud over patienterne hvis ikke alle læger kan blive speciallæger

  • Yngre Læger
23. september 2021

Alle læger skal have mulighed for at blive speciallæger. Alt andet vil være tåbeligt og gå ud over patientsikkerheden. For det er speciallægerne, der er kernen i sundhedsvæsenet både på hospitalerne og i almen praksis. Vil vi have et sundhedsvæsen af høj kvalitet, så skal vi sikre, at alle læger har mulighed for at uddanne sig videre til speciallæger. (Debatindlæg bragt i Sundhedsmonitor i anledning af samråd i Folketinget om dimensioneringsplanen)

Ferie til afholdelse inden ferieårets udløb

  • Yngre Læger
23. september 2021

Et medlem har stillet os dette spørgsmål: Jeg skiftede stilling den 1. oktober og har 4 ugers ferie stående. Jeg vil selvfølgelig gerne afholde alle ugerne inden udgangen af i år. Min arbejdsgiver siger, at jeg kun kan holde 2 ugers ferie, men ikke de sidste 2 uger. Dem mener min arbejdsgiver, at...

Barselsorlov ved planlagt kejsersnit

  • Yngre Læger
06. september 2021

Et medlem har stillet os dette spørgsmål: Jeg er gravid og har termin til den 1. januar. Imidlertid er det allerede nu aftalt, at jeg skal have et planlagt kejsersnit 2 uger før termin – dvs. omkring den 15. december. Man har jo ret til at gå på barselsorlov 8 uger før forventet fødsel, og mit...

Yngre Læger vælger ny næstformand

  • Yngre Læger
26. august 2021

Cæcilie Trier Sønderskov er valgt som ny næstformand i Yngre Læger på bestyrelsesmødet den 19. august. Hun afløser hermed Anders Krog Vistisen, som har været næstformand siden 2016.

Læger tager godt imod V-udspil: Gode forslag til at løse manglen på praktiserende læger

  • Yngre Læger
13. august 2021

Der er gode takter i nyt udspil om bedre lægedækning fra partiet Venstre. De vil blandt andet uddanne markant flere speciallæger i almen medicin, og det får ros fra Lægeforeningen.

Ugeskrift for Læger

Job uden for de større byer

Brug 1 minut på videoen, hvor lægeparret Trine og Morten Stenberg fortæller om deres arbejds-og familieliv med deres to børn  i provinsen.