IT-SIKKER PRAKSIS?

Få styr på it- og datasikkerhed
i klinikken.

Læs mere

Skal du ansætte en læge eller vikar?

Tal og publikationer om almen praksis

Medlemsfordele

83 pct. af PLO's medlemmer ser mange gode grunde til at være medlem af PLO.

 

Ugeskrift for Læger

Nyheder

Michael Dupont hyldet på Lægemødet

  • PLO
21. april 2018

Efter seks år som medlem af Lægeforeningens bestyrelse er praktiserende læge Michael Dupont, fra Birkerød i Region Hovedstaden, lørdag trådt tilbage. Det skete på Lægemødet, der i år er blevet holdt i Kolding.

Ny PLO-repræsentant i Lægeforeningens bestyrelse

  • PLO
21. april 2018

Praktiserende læge Anna Mette Nathan er blevet valgt som nyt medlem af Lægeforeningens bestyrelse. Det skete på Lægemødet, der er blevet holdt fredag og lørdag i Kolding.

”Sundhedsklynger” – hvordan i praksis?

  • PLO
20. april 2018

PLO er meget enig i de problemstillinger, som får tre prominente debattører til at stille forslag om at skabe ‘sundhedsklynger’. Men det er uklart, hvilken form for ledelse de egentlig forestiller sig, skriver Christian Freitag i debatindlæg i Dagens Medicin.

Nu er startskuddet gået for de nye kvalitetsklynger i almen praksis

  • PLO
12. april 2018

Programbestyrelsen for det nye kvalitetsprogram i almen praksis har afholdt sit første møde tirsdag den 10. april 2018, hvor de bl.a. drøftede målsætninger for klyngearbejdet, navn til programmet mv. Navnet ”KiAP” - ”Kvalitet i Almen Praksis” - blev valgt efter, at alle praktiserende læger var inviteret til at indsende forslag.

Antallet af konsultationer i almen praksis stiger fortsat

  • PLO
10. april 2018

Der er rift om de praktiserende læger, viser nye tal fra PLO. Antallet af daglige konsultationer hos de praktiserende læger er steget markant i perioden 2007-2017. Det er især forebyggende undersøgelser, hjemmebesøg hos ældre borgere og e-mailkonsultationer, der er i kraftig vækst.

354 praktiserende læger på 65 år eller derover reducerer manglen på læger

  • PLO
09. april 2018

10,4 pct. af alle praktiserende læger er i dag 65 år eller derover. I 2007 var andelen kun ca. 5 pct. Tallene understreger vigtigheden af, at man uddanner væsentligt flere læger med speciale i almen medicin, der står klar til at tage over, når de gamle går på pension.

 

 

Dit videnskabelige selskab

Foreningen af Pensionerede Læger

Når du går på pension,
bliver du automatisk
medlem af FPL.

Se dine fordele her