Klynger

Praktiserende læger finder
lige nu sammen i kvalitetsklynger.
Hent guide til opstart.

Læs mere

Skal du ansætte en læge eller vikar?

Bliv praktiserende læge

Hvorfor er almen medicin det bedste speciale, og hvilke fordele er der ved egen praksis?

Tal og publikationer om almen praksis

Hvor it-sikker er du?

Medlemsfordele

83 pct. af PLO's medlemmer ser mange gode grunde til at være medlem af PLO.

 

Ugeskrift for Læger

Nyheder

Gør det mere attraktivt at være praktiserende læge

  • PLO
13. september 2018

Løsningen på lægemanglen er at uddanne flere praktiserende læger og at gøre det mere attraktivt at være praktiserende læge, skriver formanden for PLO-Syddanmark i debatindlæg.

Ældre læger kan blive fritaget for akkreditering hvis de fortsætter lidt længere i praksis

  • PLO
08. september 2018

Praktiserende læger, der ellers havde planlagt at stoppe, får nu en gulerod til at videreføre deres praksis en tid endnu. De tilbydes nemlig praktisk bistand fra regionernes kvalitetskonsulenter til at gennemføre den obligatoriske akkreditering, der blev aftalt som en del af overenskomsten for almen praksis i 2014. Og hvis de senest i august 2019 er fyldt 65 år, tilbydes de helt at blive fritaget for akkreditering.

PLO: Nødklinikker viser, at lægemangel ikke længere er et udkantsproblem

  • PLO
30. august 2018

Det er historisk, at der nu åbnes nødklinikker på hospitaler i hovedstaden, der skal sikre, at nytilflyttede borgere i København og på Frederiksberg kan gå til lægen. Det viser, at det slet ikke længere giver mening at betegne manglen på praktiserende læger som et udkantsproblem.

Ny overenskomst med lægesekretærerne

  • PLO
28. august 2018

PLA og HK/Privat blev natten til tirsdag enige om en overenskomstfornyelse for lægesekretærer i lægepraksis. Overenskomsten gælder for tre år, det vil sige fra 1. juni 2018 til 31. maj 2021. Resultatet betyder, at lønnen skal reguleres med i alt 7,5 % i overenskomstperioden.

Antallet af patienter hos de praktiserende læger stiger fortsat

  • PLO
27. august 2018

Antallet af patienter pr. praktiserende læge er steget siden 2012 og ligger i 2018 på det hidtil højeste niveau med 1.643 patienter pr. læge. 57 pct. af praksis har mere end 1.600 patienter pr. læge i 2018 mod 46 pct. i 2010. Det viser en ny PLO Analyse.

Regeringen undervurderer behovet for praktiserende læger i fremtiden

  • PLO
17. juli 2018

I år 2030 vil der være behov for op imod 5000 praktiserende læger – blandt andet fordi der bliver flere ældre og syge borgere, og fordi flere opgaver ventes flyttet til almen praksis. Det viser ny analyse fra PLO. Og dermed er behovet for at uddanne flere speciallæger i almen medicin væsentligt højere, end regeringen lagde op til i et stort politisk udspil før sommerferien.

 

 

Dit videnskabelige selskab

Foreningen af Pensionerede Læger

Når du går på pension,
bliver du automatisk
medlem af FPL.

Se dine fordele her