IT-SIKKER PRAKSIS?

Den nye persondataforordning
er trådt i kraft. Har du styr på
it- og datasikkerhed i din klinik?

Læs mere

Skal du ansætte en læge eller vikar?

Tal og publikationer om almen praksis

Medlemsfordele

83 pct. af PLO's medlemmer ser mange gode grunde til at være medlem af PLO.

 

Ugeskrift for Læger

Nyheder

Flere læger vælger at arbejde i kompagniskab

  • PLO
18. juni 2018

For 40 år siden var det halvdelen af alle de praktiserende læger, der drev deres praksis som solopraksis. I dag er det blot 27 pct. Det viser en ny PLO Analyse. Det er især de lidt ældre læger, der i dag driver solopraksis, mens det blandt læger under 44 år blot er 14 pct. Der er derfor ingen tvivl om, at andelen af praksis drevet som solopraksis vil fortsætte med at falde de kommende år.

Video: Reaktioner på nyt udspil om almen praksis

  • PLO
11. juni 2018

Regeringens udspil om almen praksis, ”En læge tæt på dig – en plan for fremtidens almen praksis”, blev lanceret på et pressemøde den 11. juni hos en kompagniskabspraksis i København. PLO var med og indhentede kommentarer fra sundhedsministeren, fra PLO's formand og fra Christian Blomfeldt, som er en af de praktiserende læger, der lagde lokaler til regeringens pressemøde.

PLO glæder sig over visionært udspil om almen praksis

  • PLO
11. juni 2018

Det er meget positivt, at regeringen i et nyt udspil signalerer vilje til at bakke op om og udbygge de praktiserende lægers centrale rolle i det danske sundhedsvæsen. Det siger PLO’s formand Christian Freitag i en kommentar til regeringens netop offentliggjorte udspil ”En læge tæt på dig – en plan for fremtidens almen praksis”.

Ny app skal give mobil indgang til egen læge til danskerne

  • PLO
08. juni 2018

Det skal være nemmere at gå til lægen. Når du skal have svar på din blodprøve, have overblik over vacciner eller booke en konsultation, hvorfor så ikke klare det over mobilen?

Mange gode takter i dataudspil fra regeringen

  • PLO
08. juni 2018

Det er positivt, at regeringen sætter fokus på sundhedsdata, og at borgernes mulighed og rettigheder for at øge kontrollen med egne data er tænkt bedre ind, end vi tidligere har set. Sådan siger PLO’s formand Christian Freitag om det netop offentliggjorte regeringsudspil om adgang til data i sundhedsvæsenet.

Praktiserende læger og speciallæger: Lad os give borgerne et bedre lægetilbud i deres nærområde

  • PLO
  • FAPS
07. juni 2018

Der er brug for både flere alment praktiserende læger og flere praktiserende speciallæger, hvis det nære sundhedsvæsen skal styrkes, så vi kan reducere tilstrømningen til sygehusene. Det skriver formændene for PLO og FAPS i et fælles debatindlæg

 

 

Dit videnskabelige selskab

Foreningen af Pensionerede Læger

Når du går på pension,
bliver du automatisk
medlem af FPL.

Se dine fordele her