Klynger

Praktiserende læger finder
lige nu sammen i kvalitetsklynger.
Hent den nye guide til opstart.

Læs mere

Skal du ansætte en læge eller vikar?

Tal og publikationer om almen praksis

Medlemsfordele

83 pct. af PLO's medlemmer ser mange gode grunde til at være medlem af PLO.

 

Ugeskrift for Læger

Nyheder

Regeringen undervurderer behovet for praktiserende læger i fremtiden

  • PLO
17. juli 2018

I år 2030 vil der være behov for op imod 5000 praktiserende læger – blandt andet fordi der bliver flere ældre og syge borgere, og fordi flere opgaver ventes flyttet til almen praksis. Det viser ny analyse fra PLO. Og dermed er behovet for at uddanne flere speciallæger i almen medicin væsentligt højere, end regeringen lagde op til i et stort politisk udspil før sommerferien.

PLO og PLA's sommeråbningstider

  • PLO
06. juli 2018

PLO og PLA kan træffes i hele sommerperioden, men med kortere telefontider i ugerne 28-31.

”Man siger, at sundhed ikke er alt. Men uden sundhed er alt intet”

  • PLO
28. juni 2018

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er tvunget til at lave afgørende ændringer i det danske sundhedsvæsen, hvis vi skal ruste os til fremtidens udfordringer, skriver Christian Freitag i debatindlæg i Altinget. Han peger bl.a. på, at forebyggelsen skal styrkes, og at der bliver brug for væsentligt flere praktiserende læger.

Sådan bliver fordelingen af det differentierede basishonorar

  • PLO
27. juni 2018

Som led i OK-18 blev det aftalt at indføre differentieret basishonorar. Dette var et stærkt ønske fra RLTN, da Folketinget på forhånd havde truffet beslutning herom og afsat midler til det. For PLO har det været afgørende, at beløbet blev lagt oven på det eksisterende basishonorar. Se fordelingen her.

Sundhedsminister og læger: Lægemangel er en tikkende bombe under det danske sundhedsvæsen

  • PLO
25. juni 2018

Manglen på praktiserende læger er en tikkende bombe under det danske sundhedsvæsen og udfordrer i allerhøjeste grad den tillid, vi forsøger at bevare. Regeringen og PLO er derfor enige om, at det er nødvendigt med yderligere et løft af almen praksis og et mere klart signal om, hvad visionen for almen praksis er, skriver sundhedsministeren og PLO's formand i fælles kronik.

Flere læger vælger at arbejde i kompagniskab

  • PLO
18. juni 2018

For 40 år siden var det halvdelen af alle de praktiserende læger, der drev deres praksis som solopraksis. I dag er det blot 27 pct. Det viser en ny PLO Analyse. Det er især de lidt ældre læger, der i dag driver solopraksis, mens det blandt læger under 44 år blot er 14 pct. Der er derfor ingen tvivl om, at andelen af praksis drevet som solopraksis vil fortsætte med at falde de kommende år.

 

 

Dit videnskabelige selskab

Foreningen af Pensionerede Læger

Når du går på pension,
bliver du automatisk
medlem af FPL.

Se dine fordele her