Fakta om almen praksis

PLO laver jævnligt analyser
og publikationer om de 
praktiserende læger og 
almen praksis. 

Læs mere

Ansatte og vikarer

FAQ

Om overenskomsten og arbejdet i almen praksis

Find stedlig læge (bag login)

Presserum

Find pressekontakt, download pressefotos,
hent analyser, og se seneste nyt fra PLO. 

Tal og publikationer

PLO udgiver løbende analyser og notater om almen praksis.
Find også PLO Analyse.

Bliv praktiserende læge

Hvorfor er almen medicin det bedste speciale, og hvilke fordele er der ved egen praksis?

Medlemsfordele

83 pct. af PLO's medlemmer ser mange gode grunde til at være medlem af PLO.

 

Hvor it-sikker er du?

Nyheder

Debat: Lægemangel løses ved at uddanne flere læger

  • PLO
24. juni 2019

Lægemanglen løses ikke at give friere rammer til at drive regionsklinikker. For der kommer jo ikke flere læger ad den vej. Regionsdrevne klinikker skal kæmpe om at tiltrække de samme læger, vi andre kæmper for at få til at nedsætte sig med egen praksis, skriver formanden for PLO-Nordjylland, Annemette Alstrup, i debatindlæg.

Debat: Medicinstuderende skal også kende almen praksis

  • PLO
24. juni 2019

Der mangler praktiserende læger, og samtidig skal det nære sundhedsvæsen styrkes. Derfor skal flere unge læger vælge almen medicin, men faget introduceres først på sidste semester af uddannelsen, hvor mange allerede har valgt deres karrierevej. PLO og FADL foreslår derfor fire ugers praktikophold i almen praksis placeret først, midt og sidst i studiet.

10 gode råd til hvordan almen praksis kommer igennem lægemangelskrisen

  • PLO
19. juni 2019

Regionsklinikker kan udkonkurrere de lokale læger og forværre lægemanglen. Det skriver bestyrelsesmedlem Mireille Lacroix i Jyllands-Posten, hvor hun har 10 gode råd til at håndtere manglen på praktiserende læger.

Mød de praktiserende læger på Folkemødet

  • PLO
12. juni 2019

PLO har et varierende og spændende program på de kommende dages Folkemøde. Alene og sammen med andre organisationer sætter PLO blandet andet fokus på manglen på praktiserende læger, digitalisering i almen praksis, bedre sundhed for ældre, nye sundhedsapps, behandlerfarmaceuter, børn og unges sundhed, de nye lægeklynger og sundhedsreformen.

Alle fortjener at have deres egen læge

  • PLO
04. juni 2019

Her i valgkampen har Konservative Folkeparti markeret sig med det synspunkt, at der skal uddannes flere praktiserende læger, så alle danskere i fremtiden kan få deres egen familielæge. Det fik direktør i Nordic Medicare Niels Riewerts Eriksen til at skrive et indlæg i Roskilde Avis. Det har næstformand for PLO Niels Ulrich Holm her reageret på.

Politikere besøger almen praksis

  • PLO
03. juni 2019

Sundhed og ikke mindst det nære sundhedsvæsen er blandt folketingsvalgets vigtigste temaer. Og det fylder meget hos vælgerne. Derfor har PLO’s sekretariat tilbudt alle partiernes folketingskandidater et besøg i almen praksis for at få et indblik i hverdagen hos de praktiserende læger og blandt personalet. Rigtig mange af PLO’s medlemmer har valgt at slå dørene op og har budt kandidater velkomne.

Ugeskrift for Læger

 

 

 

PLO Efteruddannelse

 

 

 

Praktiserende Lægers Arbejdsgiverforening

 

 

 


Dit videnskabelige selskab