COVID-19-vaccine

Sådan skal du forholde dig som praktiserende læge

Læs mere

Ugeskrift for Læger

Ansatte og vikarer

Find svar på spørgsmål
om ansatte
og vikarer
i din praksis. 

Har du et spørgsmål?

Find svar i vores FAQ om overenskomsten og arbejdet i almen praksis

Find stedlig læge (bag login)

Nyheder

Øboere bliver vaccineret på egen ø

  • PLO
06. maj 2021

Pressemeddelelse: ​Borgerne på øerne i Region Sjælland vil nu blive tilbudt vaccination mod COVID-19 på egen ø, da regionen i et stærkt samarbejde med PLO-Sjælland nu tilbyder vaccination lokalt på øerne.

Ny aftale giver nogle nordjyder mulighed for at blive vaccineret hos egen læge

  • PLO
21. april 2021

Pilotforsøg skal afklare, om man kan få flere sårbare og syge nordjyder vaccineret. Nærhed og kendskab til den lokale læge er et vigtigt omdrejningspunkt.

Flere patienter har fået længere til lægen

  • PLO
20. april 2021

En ny PLO Analyse viser, at flere patienter krydser kommunegrænserne, når de skal til lægen. Antallet af patienter hos de praktiserende læger, som bor i en anden kommune end den kommune, som praksis er beliggende i, er steget med 44 pct. pr. læge siden 2011. Patienter fra andre kommuner udgør nu 11 pct. af alle patienter. I Region Hovedstaden er omkring hver femte patient fra en anden kommune. Det er den højeste andel på landsplan.

FAPS og PLO til Folketinget: Flere læger i primærsektoren giver bedre sundhed 

  • PLO
20. april 2021

Debat: Alle ved, at sundhedsvæsenet kommer under et massivt pres de kommende år, fordi vi bliver ældre og får brug for flere og dyrere behandlinger i længere tid. Alle ved også, at flere penge ikke alene kan løse den udfordring. Der er brug for at ændre balancen i sundhedsvæsenet, så det nære sundhedsvæsen fylder noget mere. Det skriver Ann-Louise Reventlow-Mourier, formand for FAPS og Jørgen Skadborg, formand for PLO, i Altinget tirsdag.

Læger glæder sig over skrottet tjenestepligt: Nu kan vi komme i gang med rigtige løsninger på lægemanglen

  • Lægeforeningen
  • PLO
13. april 2021

Et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om, at der skal indkaldes til forhandlinger for at løse manglen på praktiserende læger. Samme brede Folketingsflertal er enige om, at regeringens planer om en tjenestepligt for helt nyuddannede læger skal skrottes. ”Det er det eneste rigtige at gøre. Nu kan vi endelig se frem til at løse manglen på praktiserende læger til gavn for patienterne,” siger Lægeforeningens formand, Camilla Noelle Rathcke.

Jørgen Skadborg genvalgt som formand for PLO

  • PLO
10. april 2021

På PLO’s repræsentantskabsmøde lørdag er den siddende formand, Jørgen Skadborg, uden modkandidat blevet valgt som formand for en ny, toårig valgperiode.

 

 

 


Dit videnskabelige selskab