Coronavirus

Find information om 
COVID-19 målrettet
praktiserende læger.

Læs mere

Ugeskrift for Læger

Ansatte og vikarer

Find svar på spørgsmål
om ansatte
og vikarer
i din praksis. 

Har du et spørgsmål?

Find svar i vores FAQ om overenskomsten og arbejdet i almen praksis

Find stedlig læge (bag login)

Medlemsfordele

83 pct. af PLO's medlemmer ser mange gode grunde til at være medlem af PLO.

 

Hvor it-sikker er du?

Nyheder

Den mentale sundhed halter – almen praksis er en del af løsningen

  • PLO
29. juni 2020

PLO har udarbejdet et idekatalog med 13 konkrete forslag til en styrket indsats for borgernes mentale sundhed. Forslagene åbner for, at praktiserende læger i højere grad end i dag bidrager til at forbedre den mentale sundhed for børn, unge og voksne, skriver næstformand Mireille Lacroix i kronik i Kristeligt Dagblad.

Styrket indsats for danskernes mentale sundhed

  • PLO
24. juni 2020

Vi ser i disse år en bekymrende udvikling i befolkningens mentale sundhedstilstand. Antallet af danskere, der har dårligt mentalt helbred eller psykisk sygdom, er stigende. Desuden oplever markant flere børn og unge angst, tristhed, stress og nedsat selvværd.

13 nye indsatser skal give væsentligt løft til børn og voksnes mentale sundhed

  • PLO
16. juni 2020

Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har udarbejdet et idekatalog med 13 forslag til, hvordan almen praksis kan bidrage til en styrket indsats for borgernes mentale sundhed. Forslagene er tænkt som inspiration til regeringens sundheds- og socialpolitiske indsats over for børn og unge og til det kommende arbejde med at udvikle en 10-års plan for psykiatrien.

Hvad har vi lært i almen praksis af coronakrisen? 

  • PLO
16. juni 2020

I begyndelsen af marts blev truslen fra corona for alvor tydelig. Som alle andre var vi i almen praksis i tvivl om, hvad der var det rigtige at gøre. Vi valgte at skrue op for spritten og ned for berøring. Så kom statsministerens tale den 11. marts, hvor alle blev opfordret til at blive hjemme. Næstformand i PLO, Mireille Lacroix, har skrevet et indlæg om, hvad almen praksis har lært af coronakrisen.

Udmelding om henvisning til COVID-19 test

  • PLO
04. juni 2020

Fælles udmelding fra sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke og formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) Christian Freitag.

Praktiserende læger pålægges en umulig opgave

  • PLO
16. maj 2020

De praktiserende læger ser meget kritisk på, at alle Folketingets partier fredag har aftalt, at personer i den særlige risikogruppe for COVID-19 og deres pårørende kan blive hjemme fra arbejde på baggrund fra en konkret vurdering fra deres egen læge, der vil være afgørende for, om deres arbejdsgiver kan få sygedagpengerefusion.

 

 

 


Dit videnskabelige selskab