COVID-19 og almen praksis

Sådan skal du forholde dig som praktiserende læge

Læs mere

Ugeskrift for Læger

Ansatte og vikarer

Find svar på spørgsmål
om ansatte
og vikarer
i din praksis. 

Har du et spørgsmål?

Find svar i vores FAQ om overenskomsten og arbejdet i almen praksis

Find stedlig læge (bag login)

Nyheder

Brug for hurtigere udredning og behandling af psykisk lidelse

  • PLO
17. juni 2021

Debat: Regeringen er i gang med forberedelserne til 10-års planen for psykiatri. Der er stort fokus på mistrivsel hos de unge og tvang i psykiatrien. Det er godt. Men jeg kan frygte, at man glemmer patienter, der sygemelder sig med nyopståede psykiske problemer, som ofte venter alt for længe på behandling. Det skriver næstformand Mireille Lacroix i indlæg i Avisen Danmark.

Nærhedsfinansiering presser patienterne ud af hospitalerne

  • PLO
14. juni 2021

Debat: Det ærgrer mig, at jeg bliver skudt i skoene, at jeg kritiserer andre læger. Det er der slet ikke tale om. Det er de økonomiske incitamenter i systemet – i nærhedsfinansieringen – som er problemet. For de betyder, at kommer der ikke færre sygehusforløb pr. borger, skal regionerne betale penge tilbage til staten. Det skriver formand for PLO Jørgen Skadborg i en replik i Altinget mandag.

PLO åben for ændret aflønning af vagtlæger

  • PLO
14. juni 2021

Debat: Det er er op til det politiske flertal i regionsrådet i Midtjylland, om man ønsker lægevagten drevet af de praktiserende læger videreført, eller om man vil indføre en 1813-ordning, med ansatte sygeplejersker i front. Det skriver formand for PLO Jørgen Skadborg i en replik i Århus Stiftstidende i dag.

PLO: Sundhedsklynger kan bidrage til at skabe større sammenhæng for patienterne

  • PLO
11. juni 2021

Pressemeddelelse: Det er spændende, at regeringen, regioner og kommuner er blevet enige om at etablere sundhedsfællesskaber omkring de 21 akutsygehuse. Det ser de praktiserende læger positivt på, fortæller PLO’s formand Jørgen Skadborg.

Lad os modernisere lægevagten

  • PLO
10. juni 2021

Det lyder voldsomt, at enkelte vagtlæger har tjent over 35.000 kroner på en enkelt dag. Men det hører med til historien, at der er andre dage, hvor vagtlæger efter otte timers arbejde tjener 0 kroner. Begge dele er urimeligt, skriver PLO's formand i debatindlæg.

Fakta om lægevagten

  • PLO
05. juni 2021

DR1 sætter i en dokumentarudsendelse på mandag den 7. juni, ”Patienter på samlebånd” , kritisk fokus på lægevagtsordningerne i Region Sjælland, Region Syddanmark, Region Midtjylland og Region Nordjylland, der drives af de praktiserende læger. PLO hilser det velkomment, at der sættes fokus på lægevagten, men det er jo vigtigt, at en diskussion føres på grundlag af fakta.

 

 

 


Dit videnskabelige selskab