PLO-valg

Bliv PLO-repræsentant
- stil op til valget

Læs mere

Ugeskrift for Læger

Ansatte og vikarer

Find svar på spørgsmål
om ansatte
og vikarer
i din praksis. 

Har du et spørgsmål?

Find svar i vores FAQ om overenskomsten og arbejdet i almen praksis

Find stedlig læge (bag login)

Medlemsfordele

83 pct. af PLO's medlemmer ser mange gode grunde til at være medlem af PLO.

 

Hvor it-sikker er du?

Nyheder

Mobil lægepraksis ruller ud på Amager

  • PLO
26. september 2020

En elbil udstyret som en lægepraksis skal de næste to år hjælpe patienter på Amager, når den kører dør til dør og hjælper patienter, som kan have svært ved selv at komme til lægen. Det er både en god løsning for patienten samtidigt med, at det frigiver lægekapacitet i et tæt befolket område.

Lægedage aflyses, men en del af kurserne gennemføres

  • PLO
24. august 2020

Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM) har besluttet at aflyse den årlige efteruddannelsesuge ”Lægedage” i 2020, hvor der ellers var planlagt 135 kurser for praktiserende læger og deres personale. Aflysningen sker bl.a. for at undgå, at almen praksis skulle blive ramt af omfattende coronanedlukninger ved en eventuel smittespredningsevent. I stedet afholdes nogle af kurserne enkeltvis, herunder kurser indenfor lægernes systematiske efteruddannelse.

PLO: Børn ses meget i almen praksis – men teenagerne har behov for særlig konsultation

  • PLO
05. august 2020

En ny PLO Analyse har kigget på børnenes kontaktmønster til almen praksis. Den viser bl.a., at der er stor tilslutning til børneundersøgelserne hos egen læge, når børnene er 5 uger-, 5 måneder- og 12 måneder gamle, men tilslutningen falder til undersøgelserne, når børnene er 2 og 3 år gamle.

Praktiserende læger har lukket mindre end en uge i sommerferien

  • PLO
28. juli 2020

Sommerferien er over os, og selvom mange danskere normalt vælger at afholde deres ferie i løbet af skolernes sommerferie (uge 27-32), så betyder det ikke, at almen praksis lukker ned for sommeren. Ny PLO Analyse viser, at de praktiserende læger har lukket deres klinikker mindre end en uge af sommerferien.

Kronik: Hvad nu, sundhedsvæsen?

  • PLO
28. juli 2020

Coronakrisen har påvirket størstedelen af verdens borgere gennemgribende, både hvad angår levevis og økonomi. Set i lyset af verdenssamfundets udfordringer har coronaens indflydelse på dansk almen praksis været små dønninger. Ikke desto mindre har vi fået oplevelser og erfaringer, der gør, at vi måske kan bakke op om Mette Fredriksens udtalelse om, at vores verden kommer til at blive forandret i al fremtid. Det skriver næstformand i PLO Mireille Lacroix i kronik i Politiken i dag.

Den mentale sundhed halter – almen praksis er en del af løsningen

  • PLO
29. juni 2020

PLO har udarbejdet et idekatalog med 13 konkrete forslag til en styrket indsats for borgernes mentale sundhed. Forslagene åbner for, at praktiserende læger i højere grad end i dag bidrager til at forbedre den mentale sundhed for børn, unge og voksne, skriver næstformand Mireille Lacroix i kronik i Kristeligt Dagblad.

 

 

 


Dit videnskabelige selskab