Nyheder

Læger: Løsninger på voksende ventelister bør spille hovedrolle i folketingsvalget

  • Lægeforeningen
05. oktober 2022

Statsminister Mette Frederiksen har netop udskrevet valg til Folketinget, og for Lægeforeningen er der ingen tvivl om, at de stigende ventelister og de kæmpe udfordringer med mangel på sundhedspersoner skal have politikernes fulde fokus. Både under og efter valgkampen. Politikerne bør melde klart ud om de udsigter, der tegner sig for sundhedsvæsenet de kommende år, og gøre det klart, at benhårde prioriteringer bliver nødvendigt.

Læger om evaluering af strammerpakken: Alvorlig tillidskrise understreger behov for gentænkning af tilsynet

  • Lægeforeningen
04. oktober 2022

Evalueringen af Styrelsen for Patientsikkerheds sundhedsfaglige tilsyn er endelig færdig. Den afdækker blandt andet, at hovedparten af de læger, som styrelsen har underlagt tilsyn, og som har deltaget i evalueringen, ikke stoler på, at de bliver behandlet objektivt, retfærdigt og gennemsigtigt. ”Det tillidsbrud kan skade patientsikkerheden og kalder på en gentænkning af den måde, styrelsen fører tilsyn på,” siger Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke. I et brev sendt direkte til sundhedsministeren opfordrer hun til at sætte gang i gentænkningen nu.

Lægeforeningen om finanslovsforslag: Nu skal det være psykiatriens tur

  • Lægeforeningen
31. august 2022

Med sit finanslovforslag lægger regeringen op til at ville investere i psykiatrien med penge fra en såkaldt forhandlingsreserve på cirka 600 mio. kr. ”Det er positivt, at regeringen ser behovet for at løfte psykiatrien, men indtil videre er midlerne fra forhandlingsreserven ikke øremærket psykiatrien. Det er afgørende, at det sker. Nu skal det være psykiatriens tur,” siger Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke.