Nyheder

Lægeforeningen advarer: Manglen på speciallæger truer patienterne, men Sundhedsstyrelsen planlægger fortsat at uddanne for få

  • Lægeforeningen
23. februar 2021

Sundhedsvæsenet mangler speciallæger i almen medicin, psykiatri og en lang række andre specialer til at give patienterne den bedst mulige behandling. Manglen er både velkendt og udbredt, men alligevel er der konsekvent blevet uddannet for få speciallæger til fremtidens patienter. Nu viser papirer fra Sundhedsstyrelsen, at planen er at fortsætte med at uddanne alt for få speciallæger. ”Det er under al kritik. Vi kommer til at mangle cirka 200 speciallæger per år, og det kalder på politisk handling” siger Camilla Noelle Rathcke, formand for Lægeforeningen.

Journalføring: Lægeforeningen presser fortsat på for bedre regler

  • Lægeforeningen
16. januar 2021

Der skal være større retssikkerhed for læger og journalføringsregler, der giver mening og er nemme at arbejde med, mener Lægeforeningens formand, Camilla Noelle Rathcke. Nu har Sundheds- og Ældreministeriet og Styrelsen for Patientsikkerhed sendt nye regler om journalføring i høring som en del af den såkaldte ”Tillidspakke” fra 2018. ”Det er et skridt på vejen, men der er stadig et godt stykke til mål,” siger Lægeforeningens formand.