Se efterårets kurser og gå hjem-møder 

Nu er programmet for Lægeforeningens kurser og gå hjem-møder klar.

Bliv inspireret, og tilmeld dig her

Nyheder

Lægeforeningen: Ny sundhedsminister skal løfte det nære sundhedsvæsen

  • Lægeforeningen
27. juni 2019

Det er en svær, men nødvendig opgave, der venter på at blive løst af den nyudnævnte sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke. Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing, understreger, at det er helt nødvendigt at styrke det nære sundhedsvæsen på både kort og langt sigt.

Lægeforeningen: Gode takter på sundhed fra ny regering

  • Lægeforeningen
26. juni 2019

Der er mange opmuntrende ambitioner for sundhedsvæsenet i aftalen, der ser ud til at bringe en S-regering til magten. Det gælder blandt andet løft af psykiatrien, flere praktiserende læger og indsatsen mod tobak, mener Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing. Han påpeger dog, at der også er behov for et løft af sundhedsvæsenets økonomi.

Valgkamp 2019: Seks indspark fra lægerne

  • Lægeforeningen
07. maj 2019

Sundhedsvæsenet mangler ressourcer, og læger efterlyser langsigtede, politiske løsninger, som reelt kan sikre, at alle patienter kan få den nødvendige behandling. Det kræver flere penge, når der kommer flere ældre med behov for behandling, en styrket indsats for at skaffe speciallæger og en effektiv forebyggelsespolitik. ”Sundhedsvæsenet er under massivt pres, og det kan især ramme mennesker med psykiske lidelser og skrøbelige ældre,” siger Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen.

Lægerne og FOA: En rapport der gør ondt

  • Lægeforeningen
25. april 2019

Det er det hidtil vægtigste dokument, vi har set om retspsykiatrien i Danmark: Behandlingen af mennesker med psykisk lidelse i Danmark er utilstrækkelig. Ny rapport dokumenterer, at det koster menneskeliv.

Læger: Danske politikere kan lære af Island i kampen mod druk og rygning blandt unge

  • Lægeforeningen
10. april 2019

I Danmark tøver politikerne med at gribe ind, så det virker over for unges forbrug af tobak og alkohol. På Island er det til gengæld effektivt lykkedes at få nedbragt antallet af unge, der ryger og drikker. Politikere, myndigheder, skoler, forskere og forældre er gået sammen om en koordineret indsats om f.eks. lovgivning om salg af tobak og alkohol, tilskud til fritidsaktiviteter og mål for skoleelevers sundhed. Lægeforeningen opfordrer de danske politikere til at lade sig inspirere af erfaringer fra Island.

Morten Grønbæk får Lægeforeningens Ærespris

  • Lægeforeningen
09. april 2019

På årets Lægemøde har Morten Grønbæk, direktør for Statens Institut for Folkesundhed, fået tildelt Lægeforeningens Ærespris. Han får prisen for sit store bidrag til forskning i folkesundhed og forebyggelse.