Se efterårets kurser og gå hjem-møder 

Nu er programmet for Lægeforeningens kurser og gå hjem-møder klar.

Bliv inspireret, og tilmeld dig her

Nyheder

Prisen skuffer dybt, men der er gode takter i regeringens tobaksudspil

  • Lægeforeningen
19. september 2019

En prisstigning til 50 kroner for en pakke cigaretter over to år er ikke ambitiøst nok, mener formand for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing.

Journalføringsregler: Nye anbefalinger afleveret til sundhedsministeren

  • Lægeforeningen
17. september 2019

Arbejdsgruppen, som på baggrund af Svendborgsagen har set på journalføringsreglerne, har afsluttet sit arbejde og leveret en rapport til Sundhedsministeriet. Lægeforeningens repræsentant i arbejdsgruppen, Christina Frøslev-Friis, mener, det er et skridt på vejen mod bedre regler og retssikkerhed for læger, men understreger, at der stadig er lang vej til mål.

Læger savner bindende sundhedskrav til kommunerne i ny aftale

  • Lægeforeningen
06. september 2019

Den nye aftale om kommunernes økonomi er en tynd kop te på sundhedsområdet, mener Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing. ”Vi havde håbet, at man havde taget fat på den store udfordring med at sikre højere kvalitet i kommunernes sundhedstilbud. Kvaliteten i det kommunale sundhedsvæsen er...

Økonomiaftale: Markant flere penge, men ressourcerne matcher fortsat ikke opgaverne

  • Lægeforeningen
05. september 2019

”Der er blevet givet markant flere penge, end vi har set i de seneste knap 10 års økonomiaftaler. Det er en positiv bevægelse væk fra tidligere års meget tynde økonomiaftaler. Men det betyder ikke, at vi vil få mere tid til patienterne eller mindre travlhed, for der er stadig et godt stykke vej til...

Lægeforeningen: Seks forslag kan skaffe markant flere læger i almen praksis på få år

  • Lægeforeningen
19. august 2019

Der skal uddannes flere praktiserende læger, men det tager flere år, og der er brug for handling nu. Det er baggrunden for seks forslag fra Lægeforeningen, som anslår, at de i løbet af et par år vil kunne skaffe, hvad der svarer til mellem 400 til 600 ekstra lægeårsværk til almen praksis.

Lægeformand til sundhedsministeren: Lægers erfaringer skal med vurdering af ’strammerpakken’

  • Lægeforeningen
05. august 2019

Lægers retssikkerhed var på dagsordenen, da Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen, var til sit første møde med den nye sundhedsminister, Magnus Heunicke. Her pegede han bl.a. på behovet for få et ankenævn for visse tilsynssager og en evaluering af den såkaldte ’strammerpakke’, som også inddrager lægers erfaringer.