Fjern tobak og nikotin fra børn og unges hverdag

Der er behov for en styrket indsats for at fjerne tobak og nikotin
fra unges hverdag.

Læs Lægeforeningens nye tobaks- og nikotinpolitik

Nyheder

Stor mangel på speciallæger: Ny kommission skal stoppe ”ulykke i slowmotion”

  • Lægeforeningen
22. oktober 2019

Igennem flere år er manglen på speciallæger kun blevet værre. Det skal der laves om på, mener Lægeforeningens formand, der opfordrer regeringen til at styrke indsatsen og nedsætte en kommission, der kan komme med nye løsninger.

Lægeforeningen: Finanslov når ikke i mål på sundhed

  • Lægeforeningen
02. oktober 2019

Regeringens forslag til finanslov gør ikke op med underfinansieringen af sundhedsvæsenet, lyder reaktionen fra Lægeforeningen. Det er godt med fokus på behovet for ekstra hænder i sundhedsvæsenet, men ressourcerne matcher fortsat ikke opgaverne. Der er behov for et løft af det samlede sundhedsvæsen...

Foreninger i samlet opråb: Regeringens tobaksudspil er ikke vidtrækkende nok

  • Lægeforeningen
01. oktober 2019

Lægeforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lungeforeningen er gået sammen om seks konkrete forslag til at styrke arbejdet imod en røgfri generation. Regeringens tobaksudspil mangler bredde og ambitioner.

Vigtigt at værne om tavshedspligt og tillidsforholdet mellem patient og læge

  • Lægeforeningen
26. september 2019

Radio24Syv bringer i dag torsdag d. 26. september en historie, at der i en Facebookgruppe for læger er delt oplysninger og oplevelser om patienter, som kan være på kant med tavshedspligten. Lægeforeningen tager afstand fra de delinger af patienters oplysninger, som vi har fået forelagt. Der er tale om uacceptabel adfærd. For os er det vigtigt at værne om tavshedspligten og det fortrolige forhold mellem patient og læge.

Prisen skuffer dybt, men der er gode takter i regeringens tobaksudspil

  • Lægeforeningen
19. september 2019

En prisstigning til 50 kroner for en pakke cigaretter over to år er ikke ambitiøst nok, mener formand for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing.

Journalføringsregler: Nye anbefalinger afleveret til sundhedsministeren

  • Lægeforeningen
17. september 2019

Arbejdsgruppen, som på baggrund af Svendborgsagen har set på journalføringsreglerne, har afsluttet sit arbejde og leveret en rapport til Sundhedsministeriet. Lægeforeningens repræsentant i arbejdsgruppen, Christina Frøslev-Friis, mener, det er et skridt på vejen mod bedre regler og retssikkerhed for læger, men understreger, at der stadig er lang vej til mål.