Influenzavaccination 2021/2022

Rammerne for influenzavaccination i denne sæson er i høring. Som noget nyt - og i lyset af coronapandemien - tilbydes de 2-6-årige børn i år en nasal influenzavaccination. Når der foreligger en endelig bekendtgørelse samt afregningsaftale med RLTN, vil PLO’s medlemmer naturligvis blive informeret.

Målgruppen for influenzavaccinen kan vaccineres fra 1. oktober-15. januar 2022 og frem til 28. februar 2022 for immunsupprimerede og gravide i 2. og 3. trimester.

I år skal anvendes tre vacciner – en 3-valent og 4-valent vaccine, samt en nasal vaccine til 2-6-årige børn.

Målgruppen i år er 65+-årige, gravide i 2. eller 3. trimester, personer med visse kroniske sygdom eller som på anden vis er i særlig risiko.

I år anbefaler Sundhedsstyrelsen desuden, at sundheds- og plejepersonale og børn i alderen 2-6 år bliver vaccineret mod influenza. Du finder de præcise målgrupper her

Bekendtgørelsen er i høring som slutter den 10. september 2021.

PLO har afgivet høringssvar, hvori der argumenteres for, at børnene skal vaccineres i almen praksis, og at PLO er klar til at indgå en forpligtende aftale på samme vilkår, som gælder for de øvrige børnevaccinationer.

Ligeledes har PLO argumenteret for, at de 85+-årige bør vaccineres af egen læge.

Når der foreligger en endelig bekendtgørelse samt afregningsaftale med RLTN, vil PLO’s medlemmer naturligvis blive informeret.