Lægeforeningen Syddanmark

Nyhed

Lægeforeningen Syddanmark - inviterer til informations- og debatmøde om opioider - før, nu og i fremtiden, 4. november 2019, Kolding

  • Lægeforeningen Syddanmark
04. september 2019

Opioidforbruget i Danmark har været til debat de seneste år i lægekredse, politisk og i den brede befolkning. Den professionelle debat er blevet suppleret af flere dokumentarudsendelser i den bedste sendetid. Der er kommet stor fokus på lægers ordination af afhængighedsskabende præparater. Styrelsen for Patientsikkerhed har gennem vejledninger og tilsyn lagt rammer for ordineringen, og det har for mange læger skabt en øget bekymring for at udskrive opioider. Som så meget andet startede opmærksomheden på dilemmaet i USA, hvor det har fået tilnavnet ”The Opioid Crisis”. Men hvad er opioid-krisen egentligt og hvad kan vi lære af den? Hvordan har brugen af opioider udviklet sig over tid? Hvordan bruger vi opioider korrekt i klinikken? Hvad foreskriver de nyeste anbefalinger? Hvordan kommer vi videre? Læs yderligere i programmet. Tilmelding til mødet er nødvendig.

Lægeforeningen Syddanmarks Uddannelses- og kollegialitetspris

  • Lægeforeningen Syddanmark
21. august 2019

Hvem skal have årets Oscar 2019? Er der en kollega, en afdeling eller en praksis, som efter din mening har ydet en særlig engageret indsats for uddannelse og/eller har været med til at fremme god lægekultur i Region Syddanmark, har du mulighed for at indstille vedkommende til prisen. Prisen, der uddeles på Lægeforening Syddanmarks medlemsmøde på Scandic Kolding den 4. november 2019, består af en pengegave på 15.000 kr., æren og et diplom. Korte motiverede indstillinger sendes til lfsyd@dadl.dk – der er deadline den 1. oktober 2019. Læs mere hér.