Afdelingslægens gode råd til jobsamtalen

Se videoer med afdelingslæge Henrik Ømark Pedersen og få gode råd til din næste jobsamtale som yngre læge.

Henrik Ømark Pedersen er afdelingslæge og formand for ansættelsesudvalg i thoraxkirurgi. I de nedenstående videoer kan du høre hans gode råd til jobsamtalen.

Se dem emneopdelt eller se alle rådene samlet i sidste video.

Jobsamtalen som en mulighed

Det første råd fra Henrik er, at du gør dig klar over, hvorfor du har søgt netop den stilling, som du skal til jobsamtalen for. 

Bidrag til god stemning

Det andet råd til jobsamtalen er, at du sørger for at gøre det mest behageligt for dig selv. Alle er nervøse, men en jobsamtale skal ses som en mulighed for at finde ud af, hvem du er. 

Gør det klart, hvorfor netop du skal have stillingen

Henrik tredje råd til jobsamtalen er, at du sørger for at forberede, hvorfor du skal ansættes til stillingen og gøre det klart for dem, du er til jobsamtale hos. 

Forbered dig grundigt

Henriks fjerde råd til jobsamtalen er, at du sørger for at forberede dig grundigt på eventuelle spørgsmål og dermed viser interesse og passion for det job, du har søgt. 

Evne til at tale med patienter

Til jobsamtalen er det vigtigt, at du ikke kun viser dine faglige kompetencer. Evnen til at tale med patienter er en ligeså stor del af dit kommende arbejde. 

Uddannelsesstilling - udvis ydmyghed og respekt

Det er vigtigt, at du udviser ydmyghed omkring din rolle. Ydmyghed og respekt er med til at vise, at du er villig til at lære. 

Henriks seks gode råd til jobsamtalen

Se alle Henriks seks gode råd til jobsamtalen samlet i en video.