PLO'rientering 11/2017

Nye regler for kørekortfornyelse gældende per den 1. juli 

Fra d. 1. juli skal borgere over 75 år ikke længere forny kørekortet pga. deres alder, og skal dermed ikke længere have en lægeattest. Har du patienter, der allerede har tider til en lægeattest med henblik på at få fornyet kørekortet inden d. 1. juli, skal du som udgangspunkt gennemføre tiden som planlagt.

 

De nye regler fra d. 1. juli betyder, at man ikke længere skal forny kørekortet hvert andet år, når man er over 75 år, eller hvert år, når man er over 80 år.

Hvad med de patienter, der skal have fornyet kørekort inden den 1. juli 2017? 

Har du patienter, der allerede har tider til en lægeattest med henblik på at få fornyet kørekortet inden d. 1. juli, skal du som udgangspunkt gennemføre tiden som planlagt.

De nye regler træder først i kraft d. 1. juli.

Er patienterne utilfredse med dette, anbefaler Færdselsstyrelsen at henvise borgerne til Borgerservice for vejledning om, hvilken betydning de nye kørekortsregler har for deres ansøgning om kørekort.

Det er planen, at der vil komme en opdateret vejledning om reglerne på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside.

PLO vil orientere, hvis der sker ændringer i myndighedernes anbefalinger om håndteringen af patienter, der fylder 75 år inden 1. juli.

Ældre Sagen informerer også om sagen på deres hjemmeside (link ikke længere aktivt)

For mere information kontakt
Chefkonsulent Lotte Aakjær Jensen
Tlf. 3544 8494,  laj.plo@dadl.dk


PLO på Folkemødet 

PLO er igen til stede på Folkemødet og arrangerer 11 sundhedspolitiske debatter både i eget telt og sammen med andre aktører. Alle er velkomne i teltet på Allinge Havn på Bornholm d. 15.-18. juni. 


Læs mere og se hele programmet her. 


PLO'rientering udgivet d. 9. juni 2017