PLO-valg

Bliv PLO-repræsentant
- stil op til valget

Læs mere

Ugeskrift for Læger

Ansatte og vikarer

Find svar på spørgsmål
om ansatte
og vikarer
i din praksis. 

Har du et spørgsmål?

Find svar i vores FAQ om overenskomsten og arbejdet i almen praksis

Find stedlig læge (bag login)

Medlemsfordele

83 pct. af PLO's medlemmer ser mange gode grunde til at være medlem af PLO.

 

Hvor it-sikker er du?

Nyheder

Ny prognose: Lægemangel bliver mindre udtalt end tidligere frygtet

  • PLO
30. oktober 2020

Ny PLO Analyse viser, at næsten 157.000 patienter vil være uden egen læge i 2021, og dette niveau vil blive fastholdt de næste tre år. Borgere uden egen læge vil i stedet blive lægebetjent af regions- og udbudsklinikker. Tallet er en nedskrivning i forhold til en tidligere prognose fra PLO.

Ulighed i sundhed bekæmpes med kontinuitet og nærhed

  • PLO
27. oktober 2020

Debat: At opruste almen praksis vil imødegå både ulighed i sundhed, og det stigende antal patienter med multisygdom som følge af en aldrende befolkning. Det bør være et kapitel i den kommende sundhedsaftale. PLO's næstformand Mireille Lacroix har skrevet et debatindlæg om ulighed i sundhed til Altinget.

Jørgen Skadborg er konstitueret formand for de praktiserende læger

  • PLO
08. oktober 2020

PLO’s bestyrelse har på sit møde torsdag konstitueret Jørgen Skadborg som ny formand frem til PLO’s repræsentantskabsmøde den 21. november. Han afløser Christian Freitag, der i sidste uge valgte at trække sig, godt et halvt år før hans valgperiode udløb.

Almen praksis under COVID-19: Hurtig omstilling sikrede danskerne lægehjælp på video og telefon i starten af coronakrisen

  • PLO
08. oktober 2020

En ny PLO Analyse har kigget på, hvordan nedlukningen af Danmark den 11. marts påvirkede danskernes brug af egen læge. Analysen viser, at antallet af konsultationer hos de praktiserende læger faldt med 74 pct. i ugen efter nedlukningen, mens antallet af telefon- og e-mailkonsultationer derimod steg voldsomt.

Visionær læge vinder Lægeforeningen Syddanmarks Uddannelses- og kollegialitetspris

  • PLO
08. oktober 2020

Onsdag den 7. oktober kunne Lægeforeningen Syddanmark løfte sløret for vinderen af foreningens Uddannelses- og kollegialitetspris. Over 20 læger var indstillet til prisen, som også er kendt som Årets Oscar blandt læger. Den gik i år til praktiserende læge Michael Hejmadi-Pedersen.

Christian Freitag stopper som formand for PLO

  • PLO
01. oktober 2020

Efter fem et halvt år som formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har Christian Freitag i dag valgt at trække sig fra posten. Han skulle efter planen være stoppet som formand ved PLO’s repræsentantskabsmøde i april 2021, men stopper altså nu ca. et halvt år før tid.

 

 

 


Dit videnskabelige selskab