Krigen i Ukraine

Seneste nyt:

Læs mere

Ugeskrift for Læger

Ansatte og vikarer

Find svar på spørgsmål
om ansatte
og vikarer
i din praksis. 

Har du et spørgsmål?

Find svar i vores FAQ om overenskomsten og arbejdet i almen praksis

Find stedlig læge (bag login)

Nyheder

Praktiserende læger skal hjælpe Akuttelefonen 1813

  • PLO
12. maj 2022

PLO Hovedstaden og Region Hovedstaden har netop indgået en aftale om, at praktiserende læger kan hjælpe med at tage telefoner i spidsbelastningen mellem kl. 16-18 på hverdage.

Røde Kors skal hjælpe nyankomne flygtninge med at finde vej i sundhedsvæsenet

  • PLO
10. maj 2022

Et borgerinitiativ, startet af en gruppe sundhedsfaglige, hjælper flygtninge fra Ukraine med at finde frem til den nødvendige lægehjælp i Danmark. Tiltaget har mødt så stor efterspørgsel, at det nu overtages af Røde Kors. PLO støtter op om initiativet.

Medicinstuderende strømmer til studiejob hos de praktiserende læger

  • PLO
03. maj 2022

Antallet af medicinstuderende ansat i almen praksis er mere end tidoblet på otte år. Formanden for Praktiserende Lægers Organisation glæder sig over, at arbejdet med at tiltrække medicinstuderende til landets lægeklinikker virker.

Skyttegravskrig mellem læger og psykologer er ufrugtbar

  • PLO
02. maj 2022

Debat: Læger og psykologer skal stole på hinandens fagligheder og samarbejde, hvis vi vil hjælpe psykiatriske patienter. For de psykiske lidelser forsvinder selvfølgelig ikke ved, at vi stopper med at diagnosticere dem, skriver PLO's næstformand Mireille Lacroix i debatindlæg i Information.

72 timers udvidet behandlingsansvar i Region H gælder nu også udskrevne borgere på plejecentre i 29 kommuner

  • PLO
02. maj 2022

Fra 1. maj er det ikke kun borgere, der udskrives til midlertidige kommunale døgnpladser, der får glæde af regionens aftale. Ordningen udvides til plejecentrene i samtlige 29 kommuner, og dermed er hospitalerne også forpligtede til at stå til rådighed for sundhedspersonalet for spørgsmål omkring de udskrevne borgere på plejecentrene i 72 timer efter udskrivelse.

Debat: Der er behov for særlig indsats i Sjælland i forbindelse med sundhedsreformen

  • PLO
25. april 2022

Formand og næstformand for PLO-Sjælland opfordrer til nye løsninger på området for lægedækning og lighed i sundhed. I et debatindlæg beskriver de, hvordan politikerne bør fatte det mod og den handlekraft, som kræves for at prioritere de sundhedstruede områder.

 

 

 


Dit videnskabelige selskab