Ny aftale

Ny overenskomst  for
almen praksis (OK22) indgået

Læs mere

Ugeskrift for Læger

Ansatte og vikarer

Find svar på spørgsmål
om ansatte
og vikarer
i din praksis. 

Har du et spørgsmål?

Find svar i vores FAQ om overenskomsten og arbejdet i almen praksis

Find stedlig læge (bag login)

Nyheder

PLO takker LEGO for at donere værnemidler under corona-epidemien

  • PLO
02. juli 2021

I foråret sidste år, da første bølge af corona-epidemien skyllede ind over Danmark, var det småt med værnemidler i hele landet. LEGO donerede derfor visirer til praktiserende læger og personalet i almen praksis i Region Syddanmark. Det er formanden for PLO-Syddanmark taknemmelig for.

Ny overenskomst for de praktiserende læger har fokus på ulighed i sundhed og faglig udvikling

  • PLO
22. juni 2021

FÆLLES PRESSEMEDDELELSE: Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) er nået til enighed om en ny overenskomst for de praktiserende læger, som har fokus på bl.a. ulighed i sundhed, nye tilgængelighedsformer for patienterne og fastholdelse af ældre læger. Hvis aftalen godkendes, træder den i kraft 1. januar 2022.

Region Sjælland og PLO indgår ny aftale om lægevagten

  • PLO
21. juni 2021

FÆLLES PRESSEMEDDELELSE: Et stærkt samarbejde mellem Region Sjælland og de praktiserende læger (PLO) sikrer, at borgerne fra 1. september også fremover kan komme til vagtlægen tæt på eget hjem. Vi har i fællesskab sikret, at der fortsat er vagtlæger tæt på borgerne i hele regionen, siger regionsrådsformand Heino Knudsen om den nye aftale.

Brug for hurtigere udredning og behandling af psykisk lidelse

  • PLO
17. juni 2021

Debat: Regeringen er i gang med forberedelserne til 10-års planen for psykiatri. Der er stort fokus på mistrivsel hos de unge og tvang i psykiatrien. Det er godt. Men jeg kan frygte, at man glemmer patienter, der sygemelder sig med nyopståede psykiske problemer, som ofte venter alt for længe på behandling. Det skriver næstformand Mireille Lacroix i indlæg i Avisen Danmark.

Nærhedsfinansiering presser patienterne ud af hospitalerne

  • PLO
14. juni 2021

Debat: Det ærgrer mig, at jeg bliver skudt i skoene, at jeg kritiserer andre læger. Det er der slet ikke tale om. Det er de økonomiske incitamenter i systemet – i nærhedsfinansieringen – som er problemet. For de betyder, at kommer der ikke færre sygehusforløb pr. borger, skal regionerne betale penge tilbage til staten. Det skriver formand for PLO Jørgen Skadborg i en replik i Altinget mandag.

PLO åben for ændret aflønning af vagtlæger

  • PLO
14. juni 2021

Debat: Det er er op til det politiske flertal i regionsrådet i Midtjylland, om man ønsker lægevagten drevet af de praktiserende læger videreført, eller om man vil indføre en 1813-ordning, med ansatte sygeplejersker i front. Det skriver formand for PLO Jørgen Skadborg i en replik i Århus Stiftstidende i dag.

 

 

 


Dit videnskabelige selskab