Forhandlinger

PLO og RLTN forhandler i øjeblikket
om en ny overenskomst for
almen praksis - OK21. 

Læs mere

Ugeskrift for Læger

Ansatte og vikarer

Find svar på spørgsmål
om ansatte
og vikarer
i din praksis. 

Har du et spørgsmål?

Find svar i vores FAQ om overenskomsten og arbejdet i almen praksis

Find stedlig læge (bag login)

Medlemsfordele

83 pct. af PLO's medlemmer ser mange gode grunde til at være medlem af PLO.

 

Hvor it-sikker er du?

Nyheder

Et samlet sundhedsvæsen efterlyser politisk handling

  • PLO
07. februar 2020

I et fælles brev til Sundhedsministeren opfordrer Sygehussamarbejdet, KL, Danske Regioner og PLO til politisk handling fra regeringen. Der er behov for en afklaring af sundhedsvæsenets fremtidige udvikling, og både arbejdsgivere og medarbejdere venter på at komme i gang.

Den rigtige aftale

  • PLO
07. februar 2020

Debat: Vi praktiserende læger er veluddannede, ansvarlige og meget opsatte på at hjælpe vores medmennesker. Vi kunne ikke drømme om at indgå en aftale, som ikke er fagligt forsvarlig samt giver mulighed for at yde den allerbedste hjælp inden for de rammer, som vi kan disponere over. Det skriver chefen for lægevagten i Region Nordjylland Eddie Nielsen om den nyligt indgåede aftale om lægevagten i et debatindlæg i Nordjyske i dag.

Brug for at uddanne 400 almenmedicinere om året i 2022-2027

  • PLO
05. februar 2020

Hvis der skal være tilstrækkeligt med praktiserende læger på længere sigt, er det nødvendigt at øge antallet af hoveduddannelsesstillinger i almen medicin fra de nuværende 350 til 400 om året i årene 2022-2027. Det slår PLO fast i en ny analyse.

Derfor er lægevagtsaftalen i Region Nordjylland en rigtig god beslutning

  • PLO
03. februar 2020

Debat: Der skal ikke længere være lægevagtskonsultationer i Farsø, Skagen og Brovst. Det er stort set det eneste budskab, der er nået igennem fra den nye aftale om lægevagten i Region Nordjylland, der blev underskrevet af begge parter den 29. januar. Det er fuldt ud forståeligt, at borgere og lokalpolitikere reagerer kraftigt, når afstanden til lægevagten bliver længere, som det nu er tilfældet for en del borgere i regionen. Ingen kan benægte, at den del af aftalen gør det mere besværligt for en del borgere, hvis de skal ses af lægevagten uden for den praktiserende læges normale åbningstid.

Tvang vil svække almen praksis – der er bedre løsninger

  • PLO
29. januar 2020

Det er positivt, at regeringen har fokus på at sikre flere læger til almen praksis. Men vi ser med bekymring på forslaget om tjenestepligt, hvor helt nyuddannede læger tvinges ud i almen praksis i korte ophold. Der er heldigvis andre veje, vi kan gå.

Fremtidens praktiserende læge – patientens tovholder

  • PLO
29. januar 2020

Det er igen tid til overenskomstforhandlinger mellem regionerne og PLO. Den slags kan hurtigt blive både krævende og omstændeligt. Så før vi fordyber os i alle detaljerne, er det vigtigt, at vi er enige om det langsigtede mål: Hvor vi er på vej hen og hvilken almen praksis, vi ønsker os i fremtiden. Og det er vi faktisk - vi har nemlig i Danske Regioner og PLO sammen udarbejdet en vision for, hvad vi gerne vil nå frem mod 2030. Sådan skriver formand for Danske Regioner Stephanie Lose og formand for PLO Christian Freitag i en fælles kronik i Jyllands-Posten onsdag.

 

 

 


Dit videnskabelige selskab