OK22 om almen praksis

Den 1. januar 2022 trådte
den nye overenskomst
for almen praksis (OK22) ikraft.  

Læs mere

Ugeskrift for Læger

Ansatte og vikarer

Find svar på spørgsmål
om ansatte
og vikarer
i din praksis. 

Har du et spørgsmål?

Find svar i vores FAQ om overenskomsten og arbejdet i almen praksis

Find stedlig læge (bag login)

Nyheder

Mine nytårsønsker til et presset sundhedsvæsen i 2022

  • PLO
18. januar 2022

Kronik: Det var en stor skuffelse, at Mette Frederiksen i sin nytårstale endnu engang udskød forhandlingerne om en sundhedsreform. Sundhedsvæsenet og ældreplejen kan, i den udformning det har nu, ikke magte mere. Alt brænder, fra kommunernes hjemmepleje til almen praksis og sygehusene, og regeringen handler ikke. Det er kritisabelt, skriver formand for PLO-Syddanmark Birgitte Ries Møller i Avisen Danmark.

PLO Analyse: Hurtig omstilling i almen praksis bidrog til, at markant flere danskere blev vaccineret i december

  • PLO
14. januar 2022

Med kort varsel blev der åbnet for, at man i de sidste fem uger af 2021 kunne blive vaccineret mod COVID-19 hos de praktiserende læger. I den periode stod almen praksis for 447.000 ud af de i alt 2.457.000 vaccinationer, som blev givet - svarende til en andel på 18,2 % af alle stik. Det viser en ny PLO Analyse.

Praktiserende læger kan aflaste hospitaler

  • PLO
12. januar 2022

Region Hovedstaden og PLO-Hovedstaden har indgået en aftale om, at de praktiserende læger kan hjælpe til på hospitalerne, hvis presset på grund af corona-patienter bliver meget stort. Lægerne kan hjælpe til med at håndtere almenmedicinske problemstillinger, så hospitalspersonalet aflastes.

PLO's sekretariat holder lukket mellem jul og nytår

  • PLO
22. december 2021

Hele Lægeforeningen holder lukket fra og med den 24. december 2021 til og med 2. januar 2022. PLO og PLA’s sekretariater er således også lukkede. Se her, hvordan du kommer i kontakt med os, hvis du har akut brug for hjælp.

Der er brug for en modernisering af lægevagten i Region Syd

  • PLO
15. december 2021

Debat: Vi ser frem til i det nye år at forhandle med Region Syddanmark om en modernisering af lægevagten, der reducerer vagtbelastningen for lægerne, tilpasser serviceniveauet og sikrer, at konsultationsstederne er samlet omkring sygehuse med akutmodtagelser, skriver formanden og vagtudvalgsformanden i PLO-Syddanmark i kronik.

Politiske udspil om det nære sundhedsvæsen peger i rigtig retning

  • PLO
08. december 2021

Debat: Fremtidens udfordringer i sundhedsvæsenet kan ikke kun klares med 35 nærhospitaler eller sundhedshuse. Der er også brug for flere praktiserende læger og tættere samarbejde mellem læger og speciallæger, skriver formændene for PLO og FAPS i fælles debatindlæg.

 

 

 


Dit videnskabelige selskab