Har du styr på vagtreglerne?

1. april 2016 trådte de nye vagtregler i kraft. Her på siden kan du få styr på de nye regler, se film, læse pjece mv. 

Videofilm

Se OK 15-ændringerne i korte videofilm her.

Pjece

Vi har samlet de vigtigste regler i pjecen OK15-ændringerne og arbejdsmiljøet  Alle tillidsrepræsentanter har fået sendt eksemplarer. Find også en online udgave af pjecen om OK 15-ændringerne og arbejdsmiljøet til at bladre i.

Ny belastningsgrænse og ny kort vagt i OK 15

En af de vigtigste overenskomstændringer trådte i kraft 1. april 2016: En belastningsgrænse på 13 timer i de lange aften-/nattevagter og med max. 3/4 belastning i tidsrummet 20-08. Kan belastningsgrænsen ikke overholdes, kan ledelsen efter forhandling med tillidsrepræsentanten eller Yngre Læger indføre den ny korte aften-/nattevagt.

Vagtopgørelse

Det er vigtigt at have en vagtopgørelse for at se, om vagtbelastningen bliver overskredet. Se hvordan I laver en vagtopgørelse med vores app eller på papir.

Idekatalog - få og giv inspiration

Det er vigtigt, at vi bruger hinandens erfaringer med at arbejde på at nedbringe vagtbelastningen. Hvis du vil fortælle, hvordan det foregår hos jer, eller vil se og evt. kommentere på, hvordan det forløber hos andre, så deltag i debatten om nedbringelse af vagtbelastningen her.

Brev til hospitalsledelserne

En del medlemmer og tillidsrepræsentanter fortæller, at ledelsen planlægger at overgå til den korte vagtform uden forudgående drøftelse. Vi har derfor sendt brev til alle hospitalsledelser om de nye regler og om proceduren - læs vores brev til hospitalslederne (PDF) her.