Nyhedsbrev fra FPL, september 2019


Hilsen fra formanden

Kære medlem

Jeg håber, du har haft en god sommer og er klar til efterårssæsonen. For ligesom det gør sig gældende for erhvervsaktive læger, så gælder det også for os pensionerede læger, at aktiviteterne begynder at tage fart ved overgangen til september måned. Det er også tilfældet i vores del af Lægeforeningen, hvor vi netop har holdt det første bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger efter Lægemødet.

På bestyrelsesmødet blev sammensætningen af FPL’s Forretningsudvalg bekræftet: Undertegnede fortsætter som formand, Lars Bønløkke fra Region Syd fortsætter som næstformand, og Anne Thomassen fra Region Midt fortsætter som almindeligt bestyrelsesmedlem. 

Dette bestyrelsesmøde fik en helt særlig afslutning, da det var det sidste møde med Jørgen Lassen (fra Region Sjælland) som deltager. Jørgen har i sandhed vist sig at være en af de store – ikke bare i FPL, men også i sit mangeårige, tidligere virke i PLO og Lægeforeningen. Det var mig derfor en stor fornøjelse at takke ham for sin store indsats.

Nedenfor finder I et par nyheder fra FPL’s bestyrelse og fra Lægeforeningen.

Med venlig hilsen
Mogens Hüttel


Stil op til FPL’s bestyrelse i Region Sjælland

Jørgen Lassen træder som følge af funktionstidsbestemmelserne ud af FPL’s bestyrelse, og derfor vil der i efteråret være valg i Region Sjælland. Så er der én eller flere af jer derude, der har lyst til at deltage i FPL’s arbejde, så hold øje med Ugeskrift for Læger, hvor valget vil blive annonceret.

FPL bestyrelse


Vejledende brev fra Styrelsen for Patientsikkerhed, når man fylder 75 år

Styrelsen for Patientsikkerhed sender et brev til alle læger, der er tæt på 75 år, og vejleder om muligheden for dispensation, når retten til selvstændigt virke bortfalder. I brevet præciserer styrelsen også reglerne om lægers ordination af afhængighedsskabende lægemidler.

FPL mener, at dette brev er skrevet i en unødig skarp tone, og derfor har vi i FPL kontaktet Styrelsen for Patientsikkerhed for at få dem til at omformulere dele af brevet. Styrelsen har vist sig imødekommende over for vores ønske og vil undersøge, om det er muligt at omformulere brevet. I bestyrelsen følger vi sagen nøje og håber, at brevets formulering vil blive ændret.

Hvis nogle af jer skulle have modtaget dette brev og oplevet det stødende, er I meget velkomne til at kontakte mig, Mogens Hüttel, på e-mail: huttel@dadlnet.dk.


Fortsat regional hjælp til FPL-aktiviteter

Lægeforeningens regionale struktur er som bekendt under ombygning. Til vores store glæde i FPL er der dog ikke udsigt til, at der vil ske ændringer i den gode hjælp, vi får fra alle fem regionale sekretariater til vores mange arrangementer rundt om i landet. Derfor kan I fortsat forvente mange spændende aktiviteter i den kommende sæson til glæde for såvel pensionerede som erhvervsaktive læger. Følg med i FPL’s aktiviteter på Læger.dk her

Kalender


Foreningen af Pensionerede Læger i medierne

Til slut vil jeg dele en god oplevelse med jer, som jeg havde på TV2 News i maj måned. På baggrund af en rapport fra PLO om problemerne med lægedækningen, der nu også ramte Frederiksberg/København, fandt en journalist det interessant at spørge mig som formand for FPL, om man i regionerne kunne gøre noget for at ”holde på ældre læger/ lokke nogle tilbage”. Denne lørdag morgen den 4. maj var det tophistorien på TV2 News, og det var for mig en sand fornøjelse af få god tid til at forklare, hvorfor det er så vigtigt at skabe gode vilkår for såvel nuværende som kommende praktiserende læger i almen praksis. Jeg fik flere gode tilbagemeldinger og også tak fra PLO’s formand Christian Freitag.


Nyheder fra Lægeforeningen


Lån og læs bøger i Domus Medica Biblioteket

Som medlem af Lægeforeningen kan du komme og læse i de gamle bøger i Domus Medica Biblioteket i København. Brug bibliotekssøgningen online til at søge blandt bibliotekets mange tusind titler, og kom ind til Domus Medica, og læs i biblioteket. Det er desværre ikke muligt at låne bøgerne med hjem. Læs mere om biblioteket

Domus Medica Biblioteket bred


Få 25 % rabat på akuttaske til bilen
Akuttaske til bilen 

Har du førstehjælpsudstyret i orden, når du er på farten? Med en akuttaske er du forberedt, hvis ulykken sker, og du skal træde til som læge. Lægeforeningen tilbyder i samarbejde med MEDshop.dk, at du som medlem kan få 25 procent rabat på en særlig akuttaske som redskab til at starte den præ-hospitale behandling. Læs mere om rabat på akuttasken
 


Bliv mentor i Lægeforeningen

Mange læger har stor gavn af at sparre med en ældre læge-kollega om f.eks. karriere, valg af speciale, efteruddannelse, alternative karriereveje og meget andet. Har du lyst til at være en ekstern, fortrolig sparringspartner til en yngre kollega, så bliv mentor i Lægeforeningen – vi søger nye mentorer lige nu 

Mentor Lægeforeniingen


Kender du alle dine medlemsfordele i FPL?

Der er mange fordele ved at være medlem af FPL. Se dem alle lige her