Nyhedsbrev fra FPL, marts 2020

Kære medlem
I denne svære tid vil jeg benytte lejligheden til at skrive til jer. Vi befinder os i en ekstraordinær situation i Danmark, som vi ikke har prøvet før. Sundhedsvæsenet oplever et kæmpe pres som følge af spredningen af coronavirus, og presset frygtes at blive endnu større i den kommende tid.

Følg myndighedernes anvisninger

For at give sundhedsvæsenet de bedst mulige forudsætninger for at håndtere de mange patienter med Covid19, skal vi passe ekstra godt på hinanden og stå sammen. Det gør vi bedst ved fortsat at følge myndighedernes anvisninger, hvorved vi forhåbentlig kan sikre, at smitteudviklingen sker så kontrolleret som muligt, så sygehusvæsenet kan følge med. Jeg kan anbefale at følge med på www.coronasmitte.dk, som de danske myndigheder løbende opdaterer med de nyeste informationer om situationen i Danmark.

Corona-beredskab

Som læger har vi også mulighed for at tilbyde vores hjælp helt konkret for at hjælpe sundhedsvæsenet og vores samfund gennem denne krise. Alle fem regioner har oprettet et corona-beredskab, hvor vi som læger kan melde os og tilbyde vores hjælp, hvis de enkelte regioner skulle få behov for at tilkalde ekstra ressourcer. Det er ikke sikkert, at regionerne vil finde det nødvendigt at trække på beredskabet, men det er en mulighed, som hver region kan tage i brug, og som jeg vil oplyse om muligheden for at deltage i her.

Læs mere under hver region her:

Det er naturligvis helt frivilligt, om man vil melde sig til beredskabet eller ej. Det er også vigtigt for mig at understrege, at ingen skal føle sig presset til at melde sig, og at man IKKE skal melde sig, hvis man af helbredsmæssige årsager føler sig særlig udsat eller ikke har kræfterne til at løfte de ekstra opgaver, der kan komme. I disse tilfælde er det en langt større hjælp for samfundet at blive hjemme og passe godt på sig selv.  

Jeg kan blot opfordre til, at vi hver især overvejer, om vi kunne have kræfterne til at løfte nogle af de mange ekstra opgaver, som skal løses i sundhedsvæsenet i den kommende tid. I øvrigt planlægger vi at assistere regionerne med at skabe et overblik over den mulige tilslutning til beredskabet fra FPL. Det vil vi sende et spørgeskema ud til jer om inden længe.  

Mogens Huttel

Med venlig hilsen
Mogens Hüttel
Formand for Foreningen af Pensionerede Læger