Nyhedsbrev - FPL, februar 2018

LF FPL nyhedsbrev februar 2018

Mogens Hüttel

Hilsen fra formanden

Kære medlem af FPL

Jeg håber, I alle er kommet godt ind i 2018. Her følger årets første nyhedsbrev fra FPL’s bestyrelse.

Regler for udstedelse af recepter

I nyhedsbrevet i oktober 2017 gav jeg en detaljeret redegørelse omkring de nye regler for udstedelse af recepter, og jeg skal da love for, at denne ændring fra Lægemiddelstyrelsen har givet mange pensionerede læger store udfordringer, da det nu som udgangspunkt betyder, at alle recepter fremover skal udstedes elektronisk gennem FMK-online.dk. Se vejledningen her.

Det har samtidig betydet, at jeg har talt med rigtig mange af jer – og det har været rigtig hyggeligt, især da jeg har kunnet hjælpe de fleste. Desværre er der ikke noget nyt omkring retten til at henvise til undersøgelser og behandling, men vi arbejder i bestyrelsen på sagen sammen med Lægeforeningen. Oplever I fortsat problemer, hører jeg gerne fra jer.

Mere information efter bestyrelsesmøder

Vi har i bestyrelsen også hørt fra nogle af jer, der ønsker mere og bedre information i referaterne fra bestyrelsesmøderne. Det vil vi fremover bestræbe os på at forbedre. Derudover vil referaterne blive suppleret med et nyhedsbrev, der uddyber de vigtigste områder, som bestyrelsen aktuelt arbejder med.

Kontakt os

Vi har fået ny sekretær i foreningen, idet Susanne Buur har fået andre opgaver. Skal du i kontakt med os i bestyrelsen, er det derfor Eva Rahbek (er@dadl.dk), der vil hjælpe dig. Ellers kan du kontakte du mig som formand eller din regionale FPL-repræsentant. Find kontaktoplysninger her.

Nedenfor finder du de vigtigste nyheder efter bestyrelsesmødet i december samt et par andre tilbud og fordele som medlem.

Med venlig hilsen

Mogens S. Hüttel
Formand for Foreningen af Pensionerede Læger
E-mail: huttel@dadlnet.dk
Telefon
: 3011 6992

Nye medlemmer i FPL’s bestyrelse

I november 2017 blev der afholdt valg til FPL’s bestyrelse i Region Syddanmark og i Region Hovedstaden. I Syd er Mogens Hüttel genvalgt, og i Region Hovedstaden indtræder Johannes Gaub og Hans Pilgaard Jeremiassen i stedet for Jørgen Kleener og Annette Frölich. Bestyrelsen byder de nye medlemmer hjertelig velkommen.

Registrering af behandlingssted

Bestyrelsen følger nøje med i udviklingen vedr. sagen om registrering af behandlingssted (”4000 kr.-gebyret”), da dette også kan ramme nogle af jer. PLO indgår i en tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed med henblik på at få løst problemerne omkring vagtlæger. Når der er en endelig afklaring om sagen, vil bestyrelsen orientere via hjemmesiden samt i et kommende nyhedsbrev.

Kom til FPL's Årsmøde den 19. april 2018

Foreningen af Pensionerede Lægers Årsmøde afholdes i år torsdag den 19. april i Kolding (dagen før Lægemødet). Programmet indeholder blandt andet en gennemgang af det forgangne års opgaver og et spændende indlæg af en pensioneret kollega, der har haft et lægeliv ud over det sædvanlige. 

Alle medlemmer af FPL er velkomne til Årsmødet. Yderligere informationer og tilmeldingsprocedure vedr. Årsmødet vil blive annonceret i Ugeskrift for Læger og på FPL’s sider på læger.dk i februar måned.

Kolding


Vil du være mentor for en yngre læge-kollega?

Har du tid og lyst til at give en yngre lægekollega sparring på udfordringer i lægelivet, så meld dig som mentor via Lægeforeningen. Her kan du tilbyde værdifuld hjælp til en lægekollega, der ønsker at udvikle sig i en bestemt retning, og samtidig vedligeholde dine egne faglige kompetencer. Der er frist for tilmelding til forårssæsonen den 11. februar 2018.

Sommerhus

Book sommerens feriebolig allerede nu

Som medlem af Foreningen af Pensionerede Læger får du 10 procent rabat, når du booker din ferie hos Novasol og dansommer. Her kan du finde skønne sommerhuse og ferieboliger både i Danmark og i 26 andre lande.


LF FPL nyhedsbrev bund