Nyheder fra Yngre Læger

Her finder du nyheder fra Yngre Læger. Du kan også abonnere på nyhedsbreve samt følge Yngre Læger på facebook, twitter, instagram og LinkedIN. 

Nyhedsbreve

Yngre Læger udgiver Yngre Læge-nyt til alle medlemmer samt TR-nyt til tillidsvalgte. Læs med her: 
Ynger Læge-nyt
TR-nyt

Abonnementer

Du kan - uanset om du er medlem eller ikke - abonnere på nyheder fra de enkelte foreninger samt Ugeskrift for Læger her: 
Lægerforeningen.dk/abonnementer

Travlhed og underbemanding forværrer patienters tilstand på hospitaler

  • Yngre Læger
21. oktober 2021

Travlhed og underbemanding på de danske hospitaler presser ikke blot personalet. Spørger man læger og sygeplejersker er travlhed og underbemanding medvirkende årsag til, at tilstanden hos nogle patienter bliver forværret. Det viser undersøgelser blandt medlemmer af Yngre Læger, Overlægeforeningen og Dansk Sygeplejeråd, udarbejdet for TV2 i forbindelse med dokumentaren ”Opråb fra sygehuset”, som vises på TV2 Play i aften.

Dimensioneringsplan er ikke ambitiøs nok: Det går ud over patienterne hvis ikke alle læger kan blive speciallæger

  • Yngre Læger
23. september 2021

Alle læger skal have mulighed for at blive speciallæger. Alt andet vil være tåbeligt og gå ud over patientsikkerheden. For det er speciallægerne, der er kernen i sundhedsvæsenet både på hospitalerne og i almen praksis. Vil vi have et sundhedsvæsen af høj kvalitet, så skal vi sikre, at alle læger har mulighed for at uddanne sig videre til speciallæger. (Debatindlæg bragt i Sundhedsmonitor i anledning af samråd i Folketinget om dimensioneringsplanen)