Nyheder fra Overlægeforeningen

Nedenfor kan du søge i Overlægeforeningens nyhedsarkiv og finde en komplet liste over udsendte nyheder fra 2016 og frem til i dag. Leder du efter en nyhed, som du ikke kan finde her, er du altid velkommen til at kontakte Overlægeforeningens presseafdeling.

Overlæger: Alt for stor forskel på kommunale sundhedstilbud

  • Overlægeforeningen
07. november 2018

Flere opgaver i sundhedsvæsenet skal flyttes tættere på borgerne, lyder det forud for regeringens bebudede sundhedsreform. Men i dag er der alt for stor forskel på kommunernes sundhedstilbud, advarer overlægerne i en ny undersøgelse. Overlægeforeningen foreslår, at der stilles fælles bindende retningslinjer til kommunernes indsats – fx i form af nationale kliniske retningslinjer, som vi kender det fra hospitalerne.

Socialdemokratisk udspil skaber større utryghed for patienterne

  • FAS
  • Overlægeforeningen
12. oktober 2018

Socialdemokratiet vil fjerne patienternes ret til at have en patientansvarlig læge, der sikrer overblik og tryghed gennem ofte komplekse behandlingsforløb. Det fremgår af partiets nye sundhedsudspil, der lægger op til, at sygeplejersker kan overtage ansvaret. ”En klokkeklar forringelse af patienternes rettigheder, som gør det sværere at sikre gode patientforløb”, siger Lisbeth Lintz, formand for Foreningen af Speciallæger og Overlægeforeningen.