Nyheder fra Overlægeforeningen

Nedenfor kan du søge i Overlægeforeningens nyhedsarkiv og finde en komplet liste over udsendte nyheder fra 2019 og frem til i dag. Leder du efter en nyhed, som du ikke kan finde her, er du altid velkommen til at kontakte Overlægeforeningens presseafdeling.

Vi er for dårlige til at håndtere svære sager om krænkelser

  • Overlægeforeningen
09. oktober 2021

Vil vi sikre et trygt arbejdsmiljø for alle, skal sygehusvæsenet blive meget bedre til at håndtere de svære sager om krænkende adfærd. Dårlig håndtering løser ikke problemet, men har alvorlige konsekvenser både for den, der oplever at være blevet krænket, og for den der bliver anklaget for at krænke andre. Det var et af budskaberne i formand Lisbeth Lintz’ mundtlige beretning på repræsentantskabsmødet, som hun uddyber her.

Smal aftale betyder hårde prioriteringer i sundhedsvæsenet

  • Overlægeforeningen
09. juni 2021

Danske Regioner og regeringen har netop indgået aftale om regionernes økonomi for 2022. Med aftalen får regionerne 1,2 milliarder ekstra til at drive sundhedsvæsenet og 3,35 milliarder til investeringer i udstyr, IT og bygninger. ”Aftalen betyder, at patienter og sundhedsvæsen vil opleve en stram økonomi i 2022. Det vil medføre meget hårde prioriteringer på sygehusene,” siger formand for Overlægeforeningen, Lisbeth Lintz.