Nyheder fra Lægeforeningen

Lægeforeningen: Corona-pres bør udskyde genindførelsen af behandlingsgarantien

  • Lægeforeningen
30. november 2020

Efter planen skal behandlingsgarantien i sundhedsvæsenet genindføres fra den. 1. januar 2021, men Lægeforeningen opfordrer regeringen og Danske Regioner til at udskyde den beslutning. Behandlingsgarantien vil lægge endnu mere pres på sundhedsvæsenet under den nuværende covid-19-bølge. ”Lad fagligheden råde på landets afdelinger i stedet for en rigid behandlingsgaranti,” siger formand for Lægeforeningen, Camilla Noelle Rathcke.

Læger om covid-vaccinationsplan: Godt med vacciner til sårbare først, men behov for hurtig plan for udbredelse af vaccinen

  • Lægeforeningen
27. november 2020

Lægeforeningen roser, at risikogrupperne sættes først i sundhedsmyndighedernes plan for covid-vaccinationsindsatsen. Der er forskellige vacciner på vej, og nogle af dem kræver åbenlyst særlig håndtering på sygehuse. Men når vacciner er mere tilgængelige og nemmere at opbevare, skal almen praksis have en hovedrolle i vaccinationsindsatsen. ”Egen læge kender patienterne bedst og kan både vejlede og vaccinere,” siger Lægeforeningens formand, Camilla Noelle Rathcke.