Troels Kodal får Lægeforeningens nye ærespris
  • Lægeforeningen
28. april 2017

​Lægeforeningens nye ærespris er på foreningens årsmøde givet til Troels Kodal, uddannelsesansvarlig overlæge på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Han får prisen for sin store indsats for at rekruttere og fastholde yngre læger og for at skabe et attraktivt uddannelsesmiljø på byens sygehus.

Troels Kodal har i dag som den første fået Lægeforeningens nye ærespris, som fremover én gang om året skal uddeles til en læge, som har ydet en særlig indsats, der kan inspirere andre læger.

Han får prisen for igennem flere år at have være drivkraften bag en succesfuld og velplanlagt indsats for at rekruttere og fastholde yngre læger på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Det er en indsats, som har givet genlyd i hele Danmark, og som nu i stigende grad får unge læger til at søge mod det vestjyske.

Skræddersyede uddannelser
Blandt andet har Troels Kodal stået i spidsen for lagt at skræddersy uddannelserne, så de passer til den enkelte læges behov og ønsker.

”Når man som yngre læge skal i gang med et videreuddannelsesforløb, så er det afgørende, at man får individuel vejledning og sparring, så man hele vejen igennem uddannelsen føler, at man udvikler sig og bliver dygtigere. I Esbjerg har Troels Kodal formået at skabe godt fagligt læringsmiljø, hvor lægen under uddannelse hele tiden får feedback fra ledere og mere erfarne kolleger – en slags moderne mesterlære”, siger Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen.

Ringer til lægerne
Lægeformanden peger på, at prismodtageren personligt ringer til de yngre læger for at byde dem velkommen og for at finde ud af, hvad de interesserer sig for, og hvad de har af kompetencer, inden de starter deres uddannelse på sygehuset.

”Det er sådan nogle initiativer, der gør en forskel, og som er med til at gøre Sydvestjysk Sygehus så populært blandt yngre læger. Andre sygehuse kan helt sikkert lade sig inspirere af Esbjerg, når det gælder om at tiltrække unge læger – og ikke mindst gøre, at de også får lyst til at blive, når de er færdige med deres uddannelse”, siger Andreas Rudkjøbing.

Troels Kodal er 59 år, speciallæge i intern medicin og medicinske lungesygdomme. Ud over at være uddannelsesansvarlig overlæge på Sydvestjysk Sygehus varetager han også funktionen som postgraduat klinisk lektor ved Syddansk Universitet. Han er også medlem af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Region Syd.

Med Lægeforeningens nye ærespris følger 35.000 kroner.