Sygehussamarbejdet går efter indflydelse
  • Overlægeforeningen
18. december 2018

I sidste måned mødtes Overlægeforeningen og de øvrige organisationer i Sygehussamarbejdet med statsminister Lars Løkke Rasmussen for at diskutere regeringens bebudede sundhedsreform. Reformen er nu udskudt – og Sygehussamarbejdet har derfor skrevet til Lars Løkke Rasmussen og fortalt, at vi fortsat står til rådighed for samtaler og input om sundhedsvæsenet.

Først skulle sundhedsreformen offentliggøres efter sommerferien i 2018. Så hed det efter efterårsferien. Så blev det rykket til efter finansloven. Og nu lyder den seneste melding, at regeringen vil præsentere sin sundhedsreform i løbet af januar 2019.

Sygehussamarbejdet har derfor skrevet til Lars Løkke Rasmussen og mindet ham om, at vi fortsat gerne deltager i samtaler og i andre fora for at drøfte sundhedsvæsenet mere grundlæggende.

”Formålet er, at vi sammen sikrer, at udviklingen af sundhedsvæsenet først og fremmest gavner patienterne, men reelt også kan realiseres af personalet”, lyder det i brevet.

Vigtigt at påvirke

Brevet var også en slags tak for sidst-hilsen til statsministeren, der havde inviteret formændene for de fem organisationer i Sygehussamarbejdet til møde på Marienborg i sidste måned.

”Den slags møder er vigtige, for det er afgørende, at statsministeren også hører, hvordan virkeligheden på sygehusene opleves fra patienterne og de ansattes side,” siger Overlægeforeningens formand, Lisbeth Lintz.

Hun oplevede, at statsministeren på mødet var lyttende og interesseret i, hvad organisationerne synes om hans tanker om sundhedsreformen.

”Det var en god anledning til at fortælle statsministeren, at der ikke er brug for en reform, der kun fokuserer på strukturer, men at det derimod er afgørende at se på kvaliteten i sundhedsvæsenets tilbud – også i de tilbud, som kommunerne står for. Og så fik vi fortalt ham, at sundhedsvæsenet mangler ressourcer, og at der er brug for flere for at imødekomme den demografiske udvikling,” siger Lisbeth Lintz og understreger, at sygehussamarbejdet gerne fortsætter dialogen med statsministeren.

Sygehussamarbejdet består af Overlægeforeningen, Yngre Læger, Sundhedskartellet, FOA og HK Kommunal og repræsenterer godt 110.000 ansatte på landets hospitaler.