Restferie
  • Yngre Læger
26. februar 2019

Et medlem har stillet os dette spørgsmål:

”Jeg mangler at holde den sidste uge af min ferie, den 6. ferieuge. Kan jeg stadig nå at holde den? Og hvad sker der, hvis jeg ikke får den holdt?”

Svar
Du har ret til at holde ferien inden 30. april, hvor det nuværende ferieår slutter. Du har som udgangspunkt ret til at holde den 6. ferieuge på det tidspunkt, du ønsker. Din arbejdsgiver kan dog sige nej, hvis tidspunktet ikke passer med driften på afdelingen, og så må I finde et andet tidspunkt, inden ferieåret slutter.   

I slutningen af 2018 fik du udbetalt godtgørelsen for den 6. ferieuge. Hvis du holder den 6. ferieuge, bliver du trukket i løn på samme måde, som du er blevet trukket for de andre fem ferieuger. Hvis du vælger ikke at holde den 6. ferieuge, bliver du ikke trukket i løn og beholder godtgørelsen. Du kan også spørge din arbejdsgiver, om I kan lave en aftale om, at du overfører ferien til næste ferieår. Det forudsætter dog, dels at din arbejdsgiver vil indgå en sådan aftale, og dels at du ikke skifter arbejdsgiver, før du har afholdt den overførte ferie.

Du kan læse mere om reglerne om ferie her.