Regioner og ansatte enige om normalisering
  • Overlægeforeningen
15. maj 2020

Medarbejderne i regionerne kan nu vende tilbage til de almindelige vilkår i overenskomsterne, som blev suspenderet pga. corona-epidemien 17. marts. Det fremgår af en udmelding fra Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet.

Medarbejderne i regionerne kan nu vende tilbage til de almindelige vilkår i overenskomsterne, som blev suspenderet 17. marts, da corona-epidemien for alvor ramte Danmark. Det fremgår af en fælles tilkendegivelse om covid-19 situationen, som Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet netop har udsendt. Overlægeforeningens formand, Lisbeth Lintz, er tilfreds med beslutningen:

”Overlægerne har vist stor fleksibilitet de sidste måneder i kampen mod Covid-19. Sådan skal det naturligvis være, når vi står overfor en ny og ukendt trussel. Men nu er vi ved at vende tilbage i kendte rammer. Og det betyder naturligvis, at vi skal arbejde på sædvanlige overenskomstvilkår og ikke efter særlige regler,” siger Lisbeth Lintz.

Enigheden mellem Forhandlingsfællesskabet og Danske Regioner betyder, at medarbejderne bl.a. kan vende tilbage til almindelige planlægningsperioder og fremmødeplaner efter gældende overenskomster og aftaler. Det betyder også, at den fælles tilkendegivelse af 17. marts 2020, som parterne udsendte, ikke kan anvendes længere.

Til gengæld er medarbejderne og regionerne enige om at være klar til at rykke hurtigt, hvis epidemien blusser op igen.

”Det er et vigtigt og positivt signal. Covid-19 er en ny sygdom, som er uforudsigelig, og derfor skal vi naturligvis være klar til at sikre den nødvendige fleksibilitet hurtigt, så sygehusene med kort varsel kan omstille sig,” siger Lisbeth Lintz.

Når det gælder indsatsen for at få afkortet de ventelister, der er vokset under epidemien, understreger Lisbeth Lintz, at det skal ske som frivilligt ekstra arbejde.

Læs den fælles udtalelse fra Forhandlingsfællesskabet og Danske Regioner her

https://www.forhandlingsfaellesskabet.dk/udsendelser/2020/20-05-maj/ny-faelles-tilkendegivelse-om-covid-19-situationen-pa-det-regionale-arbejdsmarked