Overlægerne: Glædeligt at to-procent-kravet suspenderes
  • Overlægeforeningen
04. oktober 2017

Det er glædeligt, at regeringen og Dansk Folkeparti vælger at suspendere kravet om to-procent- produktivitetsforbedring fra næste år. Der er brug for at få skiftet fokus, så kvaliteten kommer i centrum. Produktivitetskravet bør derfor ikke kun suspenderes, men sparkes helt til hjørne, mener Overlægeforeningen.

 

Kravet om at sygehusene hvert år skal producere to procent mere uden at få ekstra ressourcer bliver suspenderet fra næste år. Og den melding glæder Overlægeforeningens næstformand:

”Det er godt at se, at politikerne endelig har lyttet og forstået, at to-procent-kravet virker direkte kontraproduktivt,” siger Lisbeth Lintz og fortsætter:

”Vi skal have drejet fokus, så vi fokuserer på kvalitet og den bedste behandling for hver enkelt patient frem for blot at fokusere på mere og mere behandling. Det er et paradigmeskifte, der er brug for.”

Overlægeforeningen har sammen med de øvrige organisationer for ansatte på sygehusene i flere år forsøgt at råbe politikerne op om, at hele tankegangen bag to-procent-produktivitetskravet er ødelæggende for vores sygehuse.

”8 ud af 10 overlæger siger i en undersøgelse, som Overlægeforeningen lavede i foråret, at produktivitetskravet gør det vanskeligere at give den optimale behandling til patienterne. Derfor er det eneste rigtige at afskaffe kravet,” siger Lisbeth Lintz.

 Hun peger på, at der allerede er rigeligt med styringsinstrumenter på sygehusene til at styre økonomien og aktiviteterne.

”Der er en stribe garantier, som sygehusene skal leve op til, og Finansministeriet har kontrol med regionernes økonomi. Så der er ikke behov for, at politikerne opfinder nye styringsinstrumenter,” siger Lisbeth Lintz.

For yderligere kommentarer:
Næstformand Lisbeth Lintz,
telefon: 2488 8442