Overlægeforeningen: Store opgaver venter ny sundhedsminister
  • Overlægeforeningen
01. juli 2019

Overlægeforeningens formand, Lisbeth Lintz, ønsker landets nye sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke, tillykke med jobbet. Det er en af de allervigtigste poster i den socialdemokratiske mindretalsregering, fastslår Lisbeth Lintz i sin velkomstkommentar til Magnus Heunicke.

”Sundhed er det velfærdsområde, som betyder mest for danskerne, så Magnus Heunicke får en stor mulighed for at gøre en væsentlig forskel som minister. Ikke mindst fordi sundhedsvæsenet lige nu er under voldsomt økonomisk pres og konstant stigende forventninger om bedre behandling,” siger hun og fortsætter:

”I Overlægeforeningen ser vi frem til en god dialog med Magnus Heunicke. Og jeg håber, at han vil prioritere at tage fat på de områder, hvor presset er størst, bl.a. psykiatrien og manglen på speciallæger,” siger Lisbeth Lintz.

Fungerende sundheds- og ældreminister Ellen Trane Nørby overdrog posten til Magnus Heunicke torsdag eftermiddag i sidste uge, og han var dårligt nok kommet inden for i ministeriet, før han kom med en udstrakt hånd til de ansatte i sundhedsvæsenet og tog fat i den bekymring og frustration, som læger og alle andre medarbejdere har udtrykt med stigende styrke:

”Jeg ved godt, I har løbet stærkt. Også for stærkt. At I har råbt vagt i gevær. At det nogle gange kan gå ud over jeres hverdag og jeres mulighed for bruge jeres faglighed. Og til jer vil jeg sige: Jeres nødråb er opfanget,” sagde Magnus Heunicke i sin tiltrædelsestale.

Konkret betyder det ifølge ministeren, at den nye regering vil finde flere ressourcer: ”Det bliver ikke en nedskæringspolitik, vi skal i gang med. Vi skal finde de ressourcer, der skal til,” sagde han.

Magnus Heunicke understregede, at han går efter brede forlig om sundhedsvæsenets udfordringer. Han pegede på, at der er mange brugbare elementer i den tidligere regerings udspil til sundhedsreform bortset fra forslaget om nedlæggelse af regionerne. Derudover vil han bl.a. prioritere børn og unges mentale sundhed og indsats mod ulighed i sundhed:

"Jeg er bekymret for, om vi har skabt et sundhedsvæsen, der i for høj grad tilgodeser de ressourcestærke," sagde han ved tiltrædelsen.

Magnus Heunicke har bl.a. været velfærdsordfører for Socialdemokratiet i Folketinget, og han var transportminister fra 2014-2015 i SR-regeringen.

Læs også: Lægernes ønskeseddel til Magnus Heunicke i Ugeskrift for Læger