Merete Nordentoft får Lægeforeningen Ærespris
  • Lægeforeningen
20. april 2018

Lægeforeningens Ærespris er på årets Lægemøde givet til Merete Nordentoft, professor og overlæge i psykiatri. Hun får prisen for sit store arbejde med at forbedre behandlingen for patienter med psykisk sygdom.

Merete Nordentoft, overlæge ved Psykiatrisk Center København og professor i psykiatri ved Københavns Universitet, har i dag fået Lægeforeningens ærespris, som hvert år uddeles til en læge, som har ydet en særlig indsats, der kan inspirere andre læger

Hun får prisen, fordi hun igennem mange år har arbejdet utrætteligt for at forbedre behandlingen for patienter med psykisk sygdom    

”Merete Nordentoft har sat et kæmpe aftryk på psykiatrien i Danmark - både når det gælder forskning i psykiatrisk sygdom og når forskningen efterfølgende skal omsættes til konkret handling til gavn for patienterne. Et godt eksempel er OPUS-projektet, som Merete Nordentoft har været drivkraften bag - et særdeles succesfuldt tilbud om tidlig opsporing og intensiv behandling af unge med psykose, som nu tilbydes i alle regioner”, siger Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen.

En ildsjæl
Lægeformanden peger på, at prismodtageren er en ildsjæl, som kæmper for samfundets svageste.

”Med sin forskning har Merete Nordentoft blandt andet lagt grundstenene til den nationale handlingsplan for forebyggelse af selvmord, og hun har vist en klar sammenhæng mellem overdødelighed blandt hos patienter med psykisk sygdom og deres livsstil. Det er helt afgørende, at forskningen i psykisk sygdom styrkes. Her tjener Merete Nordentoft som et stort forbillede og kilde til inspiration - også fordi hun aldrig holder igen med at dele ud af sin viden og sine resultater”, siger Andreas Rudkjøbing.    

Med Lægeforeningens Ærespris følger 35.000 kroner.