Lintz: Kommunerne må forpligtes på kvalitet i det sammenhængende sundhedsvæsen
  • Overlægeforeningen
11. januar 2019

Borgerne skal kunne være sikre på at få gode sammenhængende behandlingsforløb, uanset hvor de bor. Det fastslog Overlægeforeningens formand, Lisbeth Lintz, i sin tale på Kommunaløkonomisk Forum 2019.

Og hvis kommunerne ønsker at være en del af det sammenhængende sundhedsvæsen, så forpligter det, fastslog Lisbeth Lintz.
”En kommune må aldrig kunne bruge dårlig økonomi som undskyldning for at syge borgere ikke behandles forsvarligt. Vi ville jo ikke på nogen måde acceptere, hvis et sygehus droppede kræftbehandlingen pga. af underskud i regionskassen,” sagde hun bl.a i talen.

Kommunaløkonomisk Forum samler over tusind politikere, embedsmænd og topfolk fra landets kommuner, organisationer og myndigheder, og Overlægeforeningens formand var inviteret til at tale i en temadebat under overskriften ”Veje til kvalitet i den kommunale sundhedsindsats”.

Lisbeth Lintz understregede desuden, at sygehuse og hospitaler også har en opgave foran i at styrke samarbejdet med kommunerne, og at Overlægeforeningen ønsker at bidrage til at styrke dette samarbejde.