Læger roser flere penge til psykiatrien i finansloven
  • Lægeforeningen
03. december 2019

Lægeforeningen er meget positiv over for, at regeringen og støttepartier i den ny finanslovsaftale afsætter #600 mio. kr. om året ekstra til psykiatrien. Det er penge, som falder på et meget tørt sted, og som kan betyde en stor forskel for en sårbar og overset gruppe af patienter.

Lægeforeningen er meget tilfreds med, at der i den ny finanslovsaftale afsættes flere penge til psykiatriske patienter. Pengene skal bl.a. gå til senge, akutte patienter og mere personale.

”Det er både godt og nødvendigt, at der i den nye finanslovsaftale sættes midler af til et nu-og-her-løft af psykiatrien. Når flertallet af lægerne i psykiatrien mindst en gang om ugen må udskrive patienter, der har behov for at være indlagt, så er der altså behov for flere senge. Området har i mange år været underprioriteret, så her rammer politikerne plet. Midlerne til psykiatrien falder på et tørt sted,” siger Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen.

Han er tilfreds med, at aftalen lægger op til at styrke ikke mindst behandlingen af de mest syge patienter.

”I de seneste år har mange af tiltag, der er iværksat inden for psykiatrien, ikke rettet sig mod de patienter, som var sværest syge. Derfor er det i den grad tiltrængt, at denne gruppe af mennesker, som ofte er meget hårdt ramt, får en bedre hjælp”, siger Andreas Rudkjøbing.