Læger: Finanslovsaftale bryder års underfinansiering af sundhedsvæsenet
  • Lægeforeningen
03. december 2019

Efter flere år med underfinansiering er der med den nye finanslovsaftale udsigt til flere midler til behandling og pleje. Det er der grund til at være tilfreds med, mener Lægeforeningen.

Den nye finanslovsaftale for 2020 bidrager med knap 3 milliarder kroner til sundhedsvæsenet næste år, hvis man medregner både finansloven og økonomiaftalen med Danske Regioner og KL.

Investeringerne i sundhed er samlet set tæt på det niveau, Lægeforeningen og flere eksperter vurderer er nødvendigt for at kunne tage hånd om både det stigende antal patienter, særligt ældre, og have råd til at tage nye, dyre behandlinger i brug.

”Efter et årti med underfinansiering af sundhedsvæsenet kan man håbe, vi nu er på vej ind på et nyt spor. Der er behov for at investere mellem tre og fire milliarder ekstra årligt til 2025, og i år ligger investeringerne på omkring tre milliarder. Det er markant bedre end niveauet i det meste af dette årti. Jeg håber på flere finanslove i de kommende år, der ligger på minimum samme niveau, ” siger Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen.

Han understreger dog, at der ikke er tale om ændringer, som med et slag vil få alle sundhedsvæsenets problemer til at forsvinde.

“Dybest set er der tale om, at de ekstra ressourcer tager højde for de flere opgaver, som vi skal løse på afdelingerne og i praksis. Vi skal fortsat løbe stærkt”, fastslår Andreas Rudkjøbing.