Lægeforeningen: Styrelsesdirektør må forklare udtalelse om frikendt læge i Svendborg-sag
  • Lægeforeningen
16. oktober 2017

Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing, har bedt Anne-Marie Vangsted, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, om at kommentere de stødende og helt uacceptable udtalelser fra sektionsleder i styrelsen om en frikendt læge i Svendborg-sagen.

I en artikel i Ugeskrift for Læger, den 13. oktober 2017 udtaler sektionsleder Karsten Bech sig om den såkaldte Svendborg-sag. Her gør han det klart, at han mener, at den frikendte bagvagt leverede lægefagligt arbejde langt under almindelig anerkendt standard, og at bagvagten fejler i at leve op til det, han er ansat til, og derfor klart overtræder autorisationsloven.
 
Det er stødende og helt uacceptabelt, når en sektionsleder fra Styrelsen for Patientsikkerhed hænger en frikendt læge ud i det offentlige rum, mener Lægeforeningen. Det slår tvivl om styrelsens håndtering af retssikkerheden for læger og andre sundhedspersoner, som er frikendt ved domstolene. 

Formand for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing, har derfor bedt Styrelsen for Patientsikkerheds direktør, Anne-Marie Vangsted, om at kommentere Karsten Bechs udtalelser og styrelsens officielle holdning. På baggrund af direktørens tilbagemelding vil Lægeforeningen overveje eventuelle yderligere skridt i sagen.