Lægeforeningen: Mangel på konkrete initiativer i nyt udspil om ledelse
  • Lægeforeningen
09. januar 2019

Regeringens udspil om offentlig ledelse indeholder en række gode elementer og intentioner til at forbedre ledelse i den offentlige sektor – herunder sundhedsvæsenet. Men udspillet mangler de konkrete initiativer, som reelt kan styrke god ledelse i sundhedsvæsenet til gavn for både patienter, ledere og medarbejdere, mener Lægeforeningen. 

I dag præsenterede regeringen sit udspil En offentlig sektor rustet til fremtiden. Udspillet indeholder en række forslag til, hvordan regeringen mener, at man kan styrke og udvikle offentlig ledelse.

Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing, udtaler om udspillet:  

”Vi har ventet meget længe på regeringens udspil om offentlig ledelse. Udspillet indeholder da også en række gode elementer og intentioner – bl.a. at offentlige ledere skal have mere plads og frihed til at bruge deres faglighed, at der er det rette ledelsesspænd, og at der skal være fokus på uddannelse og rekruttering”

”Men når det kommer til konkrete initiativer, så er udspillet en tynd kop the. Det er meget svært at se, hvordan regeringen reelt vil styrke god ledelse i sundhedsvæsenet og dermed skabe bedre vilkår for god og sikker behandling af patienterne. Samtidig er det også vanskeligt at se, hvordan udspillet konkret vil gøre ledelse mere attraktivt”.