Klart ja til Yngre Lægers overenskomst
  • Yngre Læger
15. april 2021

Med godt 80 procent ja-stemmer i urafstemningen er der medlemsopbakning til overenskomstresultatet. Yngre Lægers formand glæder sig over opbakningen.

Urafstemningen om overenskomsten for yngre læger de kommende tre år sluttede mandag den 12. april, og med en stemmeprocent på 26,88 procent er den ifølge Yngre Lægers vedtægter ikke gyldig. Det kræver nemlig 50 procents stemmedeltagelse. Derfor har Yngre Lægers bestyrelse efter bemyndigelse fra repræsentantskabet netop godkendt overenskomsten. Yngre Lægers repræsentantskab har også anbefalet et ja til overenskomsten.

80, 43 procent stemte ja, 17,44 procent stemte nej, og 2,13 procent stemte blankt.

Helga Schultz, formand for Yngre Læger, glæder sig over opbakningen til et ja fra medlemmerne:

”Jeg er glad for opbakningen fra medlemmerne. Det er jo på medlemmerne vegne, vi forhandler og forsøger at skabe resultater, de kan mærke i deres arbejdsliv,” siger hun og fortsætter:

”Det stod fra starten klart, at forhandlingerne ikke blev en gavebod, fordi corona-pandemien har haft afgørende betydning for dansk økonomi, og det var noget vi måtte indstille vores forventninger efter. På den baggrund er jeg tilfreds med, at vi lykkedes med – ikke kun at sikre – men også at få en stigning i reallønnen over de næste tre år. Samtidig sikrer vi en stigning i pensionen. Det er begge resultater, der kommer alle yngre læger til gode.”

Yngre Lægers godkendelse af overenskomsten bliver nu sendt til Akademikerne, som samler resultaterne fra de akademiske medlemsorganisationer. Den samlede udmelding om resultatet på det akademiske område bliver offentliggjort af Akademikerne den 21. april 2021.