De første afgørelser om covid-19 som arbejdsskade
  • Overlægeforeningen
23. juni 2020

De første 18 sager om covid-19 som en arbejdsskade er nu afgjort. Alle sager, der handler om at være blevet smittet med covid-19 på arbejde er anerkendt.

  Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) har ind til nu modtaget 565 anmeldelser om arbejdsskader relateret til covid-19. De første 18 sager er nu afgjort. 

”Alle de afgjorte sager, der handler om, at en person har fået sygdommen covid-19 efter udsættelse for smitte på sit arbejde, er anerkendt”, skriver AES på sin hjemmeside og understreger: ”De 8 afviste sager drejer sig ikke om diagnosen covid-19, men om øvrige sager relateret til pandemien”. 

Overlægeforeningens formand Lisbeth Lintz tager godt imod udmeldingen om de første afgørelser:

”Jeg er meget glad for, at alle sager om smitte på jobbet er blevet anerkendt. Men jeg er selvfølgelig også opmærksom på, at det er et meget lille antal sager, der nu er afgjort. Så jeg vil kalde mig ’forsigtig optimist’, og vi vil i Overlægeforeningen fortsat følge området tæt”, siger Lisbeth Lintz. 

Husk at anmelde, hvis du får covid-19

Hun opfordrer alle til at anmelde det som en arbejdsskade, hvis man bliver smittet med covid-19, også selvom man ikke umiddelbart har alvorlige gener. 

”Covid-19 er stadig en ny sygdom, og vi ved ikke, om man kan få senreaktioner, der kan fører til varige mén. Derfor er anbefalingen at anmelde det som en arbejdsskade, hvis du bliver smittet på arbejde”, siger Lisbeth Lintz.  

Du kan læse mere om, hvordan du anmelder i vores FAQ om covid og arbejdsskader. Oplever du problemer med at få anmeldt din arbejdsskadesag, er du altid velkommen til at kontakte Overlægeforeningen. 

Overlægeforeningen følger området tæt

Overlægeforeningen vil fortsat holde et skarpt øje med om læger og andre kommer utilsigtet i klemme i forhold til covid-19 og arbejdsskader, forklarer Lisbeth Lintz: 

”Vi har sammen med bl.a. Lægeforeningen og Forhandlingsfællesskabet presset på for at få den vejledning, der gælder i dag, og som strækker sig så langt som muligt indenfor gældende lov for at sikre overlæger og andet sundhedspersonale. Det er vi glade for, men vi har også rejst en bekymring om, hvorvidt vejledningen i tilstrækkelig grad sikrer ansatte med kroniske sygdomme og ansatte, der ikke arbejder i front. Det vil vi stadig holde et vågent øje med”. 

Læs mere om covid-19 som arbejdsskade i vores FAQ

Læs mere om hvor mange sager, der anmeldt til AES her:

Læs AES udmelding om anerkendte og afviste sager her