44 organisationer: Løft psykiatrien
  • Overlægeforeningen
17. august 2020

Psykiatrien skal have et markant fagligt og økonomisk løft. Sådan lyder budskabet fra ikke mindre end 44 organisationer, bl.a. Overlægeforeningen. De er for første gang nogen sinde er gået sammen om et fælles udspil for en styrkelse af psykiatrien, kaldet Psykiatriløftet.

De 44 favner alle, der bruger og arbejde med psykiatrien, både arbejdsgivere, personale, brugere, patienter og pårørende. Overlægeforeningens formand Lisbeth Lintz peger på, at der er brug for både en langvarig, bred og samtidig målrettet indsats:

”Hver tredje dansker kommer i behandling i psykiatrien mindst en gang i l livet, og mange andre får ikke den nødvendige hjælp. Psykiatrien har i årevis været nedprioriteret og underfinansieret. Derfor er det vigtigt, at regioner, kommuner, patienter, pårørende og medarbejderne nu er gået sammen om et fælles udspil, som regeringen kan bruge til ti-årsplanen for psykiatrien,” siger Lisbeth Lintz.

Psykiatriløftet indeholder bl.a. otte konkrete anbefalinger, og det er netop afleveret til social- og indenrigsminister Astrid Krag samt sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Læs mere om anbefalingerne og Psykiatriløftet her