Lægeforeningen presser på for regulering af alle tobaks- og nikotinprodukter

Endelig er forhandlingerne om Regeringens tobaksudspil i gang, og Lægeforeningen fortsætter derfor med at presse på for en lovgivning, der regulerer alle tobaks- og nikotinprodukter. Vi har for nyligt offentliggjort 11 relevante tiltag, politikerne bør have in mente, når de sidder ved forhandlingsbordet.

Vi kan allerede konstatere, at de tre støttepartier bakker op om mange af vores forslag, men vi arbejder stadig hårdt for at få røgfri skoletid på ungdomsuddannelserne, højere priser og neutrale pakker gemt væk bag disken gældende for alle tobaks- og nikotinprodukter. Du vil derfor opleve Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing i medierne, på sociale medier og som flittig skribent på debatindlæg om emnet.

Læs Lægeforeningens tobaks- og nikotinpolitik

 

Tvivl om effektiviseringskrav til nye sygehuse: Er de urealistisk høje?

Forleden beskrev Dagens Medicin, at grundlaget for effektiviseringskravene til de nye hospitaler er spinkelt og måske urealistisk højt. Sporene fra Aarhus Universitetshospital skræmmer. Her var effektiviseringskravene på 8 procent. Om det bærer hele skylden for, at det endte med nedskæringer og udsigter til besparelser på trecifrede millionbeløb, er svært at vide. Men at det havde store konsekvenser, kan man ikke komme udenom, mener Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen.

”Derfor er det vigtigt at komme i bunds i sagen om effektiviseringskravene. Er de urealistisk høje, skal de laves om. Ellers risikerer vi, at farcen om AUH bliver genopført, hver eneste gang et nyt sygehus skal til at tages i brug. Det er uholdbart, ikke mindst med tanke på alle de sygehuse, der bygges rundt i landet,” siger han.

Læs hele artiklen på Dagens Medicin (kræver login)

 

Nye vejledninger om genoplivning og livsforlængende behandling

Nye vejledninger om fravalg og afbrydelse af livsforlængende behandling og om genoplivning og fravalg af genoplivning er trådt i kraft 1. november 2019. De afløser de tidligere vejledninger på grund af lovændringen 1. januar 2019 vedrørende behandlingstestamenteordningen. I efteråret 2018 har en ny vejledning været sendt i høring, men Lægeforeningen kritiserede udkastet til vejledningen for bl.a. at være for upræcist. Udkastet blev derfor trukket tilbage.

De nuværende vejledninger er blevet bedre og mere overskuelige, men der er stadig uklarheder i de bagvedliggende regler, som bør afklares. Det har vi givet udtryk for i vores høringssvar. Der er imidlertid ikke tale om nye regler på området.

Det er vigtigt, at du orienterer dig i de nye vejledninger.
Du finder dem på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside: Stps.dk/den-sidste-tid
 

Besøg Domus Medica Biblioteket

I Lægeforeningens bygning, Domus Medica, der ligger på Østerbro i København, kan du som medlem besøge det atmosfærefyldte Domus Medica Bibliotek og læse i de mange medicinske bøger og tidsskrifter. Biblioteket indeholder over 3.500 titler om vores fag og dets historie

Søg i bibliotekets titler og se, hvordan du kan komme på besøg

 

Kom til boglancering og foredrag om Nielsine Nielsen – Danmarks første kvindelige læge og akademiker

Nielsine Nielsen (1850-1916) var landets første kvindelige læge, en af de to første kvindelige studenter og forkvinde for Kvindevalgretsforeningen. Dorthe Chakravarty og Sarah von Essen går i deres biografi bag om historien om lægepioneren Nielsine Nielsen og skildrer hendes fortælling med fokus på kvinderettigheder, ligestilling og feminisme. Biografien er et indblik i en tid og et liv, som har været med til at forme det Danmark, vi kender i dag. Der vil være mulighed for at købe bogen Nielsine Nielsen til særpris denne aften.

Foredraget finder sted onsdag den 27. november kl. 17 -18.30 i Domus Medica på Østerbro i København. Medlemmer kan deltage gratis, og ledsagere kan tilmeldes for kr. 75,-.

Tilmeldingsfrist 22. november 2019.
Betaling for evt. ledsager skal ske til mobilepay 41798 senest 20. november 2019.
Tilmelding med betaling er bindende.

Tilmeld dig her

 

Kom til forpremiere på Snedronningen i Tivoli

Som medlem af Lægeforeningen kan du komme til forpremiere på Snedronningen i Tivoli Koncertsal 30. november 2019 kl. 19.00. De helt store følelser er i spil til nyfortolkningen af H.C. Andersens klassiske eventyr Snedronningen. Dronning Margrethe er den kreative kraft bag kostumer og dekorationer, og bag musikken står Oh Land, der udover at være komponist og sangerinde selv var balletbarn som lille. Koreografien ligger i den prisbelønnende Yuri Possokhovs kyndige hænder. 

Læs mere og køb billetter til særpris til denne forestilling

 

Få rabat hos Happydays – kør selv-ferier

Happydays er en dansk rejsevirksomhed, der har specialiseret sig i kør selv-ferier. De arrangerer kvalitetsopholdet på det helt rigtige hotel, og du er garanteret høj service fra start til slut. Som medlem får du rabat på et udvalg af rejser i Danmark og resten af Europa. Udvalget skifter løbende, så tjek læger.dk for nye tilbud. Lige nu kan du f.eks. få rabat på en tur på julemarked i Berlin, skiferie i Sydtyskland eller herregårdsophold i Sverige.

Læs mere om tilbuddet hos Happydays