Ny finanslov med store sundhedsaftryk

Regeringen og støttepartierne blev mandag aften enige om en ny finanslov med markante tiltag på sundhedsfronten. Det gælder ikke mindst for psykiatrien, tobaksforebyggelsen og også sundhedsvæsenets økonomi, som alle er områder, hvor Lægeforeningen har presset på for forbedringer.

Der sættes 600 millioner kroner af årligt til et her-og-nu-løft af psykiatrien. Samtidig sættes cigaretpriserne af to omgange op til 60 kroner. Første hug kommer i april 2020, hvor priserne stiger til 55 kroner. Den 1. januar 2022 stiger de til 60. Desuden er der gode takter for sundhedsvæsenets samlede økonomi, der nu nærmer sig det niveau, der er nødvendigt for at kunne tage hånd om det stigende antal patienter, særligt ældre, og for at kunne have råd til nye dyre behandlinger og teknologier.
 

Lægeforeningen ekskluderer læge Svend Lings

Voldgiftsretten har nu truffet afgørelse i den sag, der var indbragt af Lægeforeningens bestyrelse imod læge Svend Lings med påstand om ekskludering af Lægeforeningen. Voldgiftsretten finder, at der på baggrund af følgende er grundlag for at ekskludere Svend Lings fra Lægeforeningen. Eksklusionen er trådt i kraft.

Læs hele nyheden
 

Apoteket vil stille kontrolspørgsmål, når du indtelefonerer recepter

Hvis der opstår en situation, hvor du som læge undtagelsesvist er nødt til at indtelefonere en recept til et apotek, skal du være opmærksom på, at du som led i apotekets kontrolprocedure vil blive stillet nogle kontrolspørgsmål for at sikre, at der ikke er tale om en falsk recept.

Læs mere om apotekernes kontrolspørgsmål


Ny sundhedsklinik for udokumenterede migranter åbner i Odense

Den 3. december åbnede en ny sundhedsklinik for udokumenterede migranter i Odense. Klinikken, der drives af Røde Kors, Lægeforeningen og Dansk Flygtningehjælp, er den tredje i Danmark. De to nuværende klinikker i København og Aarhus har 70 til 80 besøgende om ugen. De bemandes af frivillige læger, tandlæger, sygeplejersker, jordemødre, fysioterapeuter og bioanalytikere.

"Som forening har vi et ansvar over for syge mennesker for at sikre et tilbud. Det gør vi på den her måde, men den ideelle løsning ville være at udvide det offentlige tilbud til patienter, der er udokumenterede", siger Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing.
 

Bliv mentor for en lægekollega og en del af mentornetværket

Er du en erfaren læge, der har lyst til at give en kollega sparring på udfordringer i arbejdet, karrieren eller lederrollen? Kom med i Lægeforeningens netværk af mentorer, der bl.a. får tilbudt supervision og samtaletræning.
Læs mere om at være mentor
 

 

Få en mentor og få personlig sparring på din karriere

Oplever du forandringer i din karriere, og vil du have en-til-en sparring på din faglige og personlige udvikling? Hvad enten du er ny i lægelivet, godt i gang med karrieren eller ny i lederjobbet, kan du søge en erfaren lægekollega som mentor.

Sådan får du en mentor 

 

Få ny viden og inspiration på vores kurser i 2020

I 2020 kan du på et af Lægeforeningens mange kurser dykke ned i emner som idrætsmedicin eller lederrollen i et filosofisk skær. Du kan også prøve et af vores helt nye kurser som f.eks. ”Vis omsorg for dig selv og din patient - med compassion”, der sætter fokus på den tilstand, hvor vi kommer i kontakt med vores egen eller andres lidelse og føler os motiveret til at handle.

Se kurserne i 2020 her


Find dine julegaver på læger.dk

Mangler du at få de sidste julegaver i hus? Så udnyt de gode medlemsrabatter hos Lægeforeningen. Som medlem får du rabat på masser af julegaver som f.eks. bøger, boligindretning, hotelophold og delikatesser.

Blandt vores rabataftaler er lækre delikatesser fra Løgismose, spændende bøger fra FADLs Forlag, fotoprodukter fra CEWE og flotte designmøbler hos Ingvard Christensen.

Hvis der skal oplevelsesgaver under træet, kan du bl.a. vælge mellem rejser med rabat fra Happydays, hotelophold, teaterforestillinger, koncerter og museer.

Se alle de aktuelle medlemstilbud her, og husk at tjekke ofte, da der løbende kommer nye tilbud 

 

Få hjælp af Dr. Bot, Lægeforeningens chatbot

For at kunne yde dig og andre medlemmer en bedre service udenfor vores normale åbningstider har vi lanceret Lægeforeningens chatbot, Dr. Bot.

Dr. Bot er en automatisk chatbot, som kan hjælpe dig med de mest generelle spørgsmål vedrørende dit medlemskab og vores medlemstilbud. Hvis du ikke har behov for at tale med en medarbejder, men bare leder efter svar på hvordan du registrerer nyt arbejde, ændrer din adresse, registrerer din barsel eller ændrer dit medlemskab og kontingent, kan Dr. Bot hjælpe dig. Vi udvikler Dr. Bot løbende, så den kan svare på dine spørgsmål.

Du finder Dr. Bot på udvalgte sider på læger.dk, hvor chatikonet kommer frem i højre hjørne.

Lægeforeningens medlemsservice holder lukket fra 23. december til og med 1. januar. I den periode står Dr. Bot også til tjeneste.