Så landede regeringen og Dansk Folkeparti den længe ventede aftale om sundhedsreformen. Aftalen indeholder både positive og negative elementer. Fokus på at øge antallet af praktiserende læger er helt rigtigt. Det er også godt med fokus på at styrke psykiatrien, kvalitetsstandarder i kommunerne samt at der bliver taget skridt til at etablere af et behandlingsråd.

Til gengæld savner vi, at regeringen forpligter sig på det overordnede løft af sundhedsvæsenet, som vi gang på gang har peget på. Hvis vi skal følge med udviklingen, skal sundhedsvæsenets økonomi vokse med omkring 2 procent årligt. Det svarer til 3-4 milliarder ekstra om året frem til 2025. Det er mange penge, men er faktisk, hvad det kræver.

Vi ser heller ikke noget behov for en stor og forhastet strukturændring, som aftalen nu lægger op til.

Endeligt er det rigtigt ærgerligt at konstatere, at tobaksforebyggelsen er fraværende i den endelige aftale, når nu knap 14.000 danskere årligt dør af tobaksrelaterede sygdomme, og 40 børn og unge begynder at ryge hver dag.

Det mener lægerne om sundhedsreformen

Aftalen om sundhedsreformen rummer både positive og negative elementer, men også væsentlige mangler. Det er positivt med flere praktiserende læger samt fokus på psykiatri og behandlingsråd, men hvor er det varige løft af sundhedsvæsenet og planen mod tobak? Læs hele nyheden

Opråb: Flere midler til et presset sundhedsvæsen

Lægeforeningen er sammen med Ældre Sagen, Danske Patienter, FOA, Danske Handicaporganisationer og Dansk Sygeplejeråd gået ud med en fælles opfordring til Folketinget. Flere ældre og nye behandlinger kræver flere ressourcer til sundhedsvæsenet. Opfordringen lyder: Invester to procent ekstra hvert år til 2025.

Og manglen på ressourcer kan mærkes i lægernes hverdag. I en ny Gallup-måling blandt Lægeforeningens medlemmer mener mere end 80 procent, at sundhedsvæsenet ikke får penge nok til at klare presset fra blandt andet det stigende antal ældre. Læs mere på avisen.dk

Rabat hos Tivoli

Igen i år kan vi tilbyde rabat i Tivoli. Som medlem af Lægeforeningen kan du i en begrænset periode få 15 procent rabat på entrébilletter, turpas og årskort. Du må også gerne købe til familie og venner.

Læs mere om rabatten

Bonus på vej til Tryg-kunder

Der er godt nyt, hvis du har dine forsikringer hos Tryg. TryghedsGruppen, der er hovedejer af Tryg, har for fjerde år i træk besluttet at udbetale en bonus til sine danske kunder.

Årets bonus er på 8 procent af det, du i alt har betalt for dine forsikringer hos Tryg for 2018 – dog med en minimumsgrænse på 75 kr. Er du berettiget til bonus, får du direkte besked fra TryghedsGruppen enten på mail eller pr. brev i løbet af maj.

Læs alt om bonus fra TryghedsGruppen