Lægeforeningen presser fortsat på for højere cigaretpriser

Regeringen har præsenteret sit tobaksudspil, og med en foreslået prisstigning på 10 kroner over to år, er det en skuffelse. Lægeforeningen vil fortsat presse på for en markant prisstigning til minimum 60 kroner og over tid til 90 kroner. Vi håber, at regeringen i de kommende forhandlinger vil kunne se, at det er det mest effektive, når det kommer til forebyggelse af børn og unges rygestart.

Heldigvis var der også mange gode elementer i regeringens udspil, som f.eks. neutrale cigaretpakker, røgfri skoletid, øget kontrol med tobakssalg og hårdere straffe for at overtræde loven. Det var nogle af de områder, Lægeforeningen havde fokus på under valgkampen og det er glædeligt at se, at vores arbejde har givet resultater.

Læs hele nyheden: Prisen skuffer dybt, men der er gode takter i regeringens tobaksudspil

Vigtigt at værne om tavshedspligt og tillidsforholdet mellem patient og læge

Radio24Syv har torsdag d. 26. september bragt en historie om, at der i en Facebookgruppe for læger er delt oplysninger og oplevelser om patienter, som kan være på kant med tavshedspligten. Lægeforeningen tager afstand fra de delinger af patienters oplysninger, som vi har fået forelagt. Der er tale om uacceptabel adfærd. For os er det vigtigt at værne om tavshedspligten og det fortrolige forhold mellem patient og læge.
Læs hele nyheden her

Journalføringsreglerne skal give mening

Arbejdsgruppen, som på baggrund af Svendborgsagen har set på journalføringsreglerne, har afsluttet sit arbejde og leveret en rapport til Sundhedsministeriet. Lægeforeningens repræsentant i arbejdsgruppen, Christina Frøslev-Friis, forventer, at der på længere sigt kommer tydeligere regler, bedre vejledning og forhåbentlig bedre retssikkerhed for læger ud af arbejdet. Og for at genoprette lægernes tillid skal de nye journalføringsregler snart være klar. Læs hele nyheden.

 

Økonomiaftale: Ressourcerne matcher stadig ikke opgaverne

Selvom økonomiaftalen, der fastlægger regionernes økonomi, giver markant flere penge end sundhedsvæsenet har set i årevis, er vi endnu ikke i mål. Ressourcerne er ikke på et niveau, der matcher de mange opgaver, vi løser. Der bliver stadig flere ældre, og der kommer hele tiden nye behandlinger til. Hvis der skal være råd til det hele og patienterne ikke skal opleve forringelser, kræver det et løft af sundhedsvæsenets økonomi på 3 til 4 milliarder kroner årligt frem til 2025. Det har Lægeforeningen krævet ad flere omgange.
Læs mere: Økonomiaftale: Markant flere penge, men ressourcerne matcher fortsat ikke opgaverne

 

Kom til arrangement for sygdomsramte læger

Kan du ikke klare det, du plejer? Oplever du, at arbejdslivet er blevet for krævende? Lægeforeningen holder i efteråret en række arrangementer for sygdomsramte læger.

Arrangementerne retter sig både mod dig, der allerede er sygemeldt, og dig, der måske overvejer at sygemelde dig. De finder sted i København, Aarhus og Aalborg.

Læs mere, og meld dig til her

 

Besøg Lægeforeningen og Domus Medica på Kulturnatten

På Kulturnatten fredag den 11. oktober 2019 er du og din familie inviteret på rundvisning i Domus Medica - Lægeforeningens historiske domicil på Østerbro i København.

Domus, som huset bliver kaldt til daglig, emmer af historie og pudsige arkitektoniske detaljer. På Kulturnatten åbner Lægeforeningen dørene ud mod Kristianiagade 12 og byder på rundvisning med et udvalg af fortællinger fra såvel adelsfamiliens som lægernes tid i huset.

Huset blev oprindeligt bygget som palæ for adelsfamilien von Plessen af en tidens mest brugte arkitekter Gotfred Tvede i 1901-1906. Huset rummer 97 værelser og har siden 1948 huset Lægeforeningen.

Arrangementet på Kulturnatten er gratis og kræver ikke Kulturpas. Der er et begrænset antal pladser til hver rundvisning, så tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet og senest den 10. oktober 2019.

Tilmelding sker ved mail til Lægeforeningens medlemsservice medlem@dadl.dk. Oplys venligst medlemsnr. ved tilmeldning
Du kan max. tilmelde 4 personer. Du vil modtage bekræftelse på mail. 

Angiv venligst antal deltagere samt ønsket tidspunkt.

  • Rundvisning 1: kl. 17.15 – 18.15
  • Rundvisning 2: kl. 19.00 – 20.00

 

Nyt samarbejde giver 20 procent rabat på designmøbler hos Ingvard Christensen

Lægeforeningen lancerer et nyt samarbejde med Ingvard Christensens møbelhuse og online-butik.
Møbelhusene findes i Lyngby, Odense, Vejle og Esbjerg samt online på ingvardchristensen.dk

Som medlem af Lægeforeningen kan du få 20 procent rabat på masser af lækre designmøbler - fra de klassiske danske designs til de mere banebrydende møbeldesigns fra både ind- og udland. Rabatten gælder både i fysiske butikker og online på ingvardchristensen.dk
Læs mere om aftalen her, og se hvordan du får rabat (kræver login)

 

Experimentarium – få 20 procent rabat på op til 5 entrébilletter

Experimentarium er et naturvidenskabeligt legeunivers fyldt med sjov leg og lærerige oplevelser for hele familien. Gå på opdagelse over hele tre indendørs etager og Københavns mest spektakulære interaktive tagterrasse. Medlemmer af Lægeforeningen kan få 20 procent rabat på op til 5 entrébilletter til Experimentarium.

Læs mere om Experimentarium, og se hvordan du får rabat (kræver login)