Sundhedsvæsenet mangler ressourcer

På et velbesøgt gå hjem-møde for Lægeforeningens medlemmer præsenterede formand, Andreas Rudkjøbing, foreningens nye politiske udspil ”Investér i sundhed”. Mødet fandt sted samme dag, som blandt andet Jyllands-Posten, Radioavisen og TV2 News omtalte udspillet. Til stede var også sundhedsøkonom og professor Jakob Kjellberg fra forskningsinstitutionen VIVE, der fortalte om konklusionerne i sin nye rapport ”Flere ældre og nye behandlinger - Hvad kommer det til at koste?”.

Andreas Rudkjøbing understregede, at der skal politisk handling til.

”Sundhedsvæsenets økonomi skal vokse med omtrent to procent årligt frem imod 2025. Det er, hvad det kræver af ressourcer for, at sundhedsvæsenet både kan behandle de flere ældre mindst lige så godt som nu og samtidig tilbyde de nyeste og bedste behandlinger til patienterne”, sagde han.

I rene tal svarer de to procents realvækst til omtrent tre milliarder kroner mere næste år, mens det, i takt med at økonomien vokser, skal stige til godt fire milliarder kroner i 2025.

VIVE’s analyse viser, at efter finanskrisen er væksten i regionernes bevillinger faldet til omkring én procent sammenlignet med cirka tre procent før krisen. Samtidig er presset fra flere ældre medborgere for alvor begyndt at mærkes i sundhedsvæsenet. Derfor er det nødvendigt med rettidig omhu, hvis sundhedsvæsenet om 5, 10 og 15 år skal have ressourcer til at behandle fremtidens ældre mindst lige så godt som i dag og samtidig tilbyde de nyeste og bedste behandlinger.

År for år frem til 2050 er der udsigt til markant flere ældre og flere patienter med behov for mere behandling og pleje. Samtidig kommer der hele tiden nye behandlinger og ny teknologi til, som kan redde og forbedre liv, men som naturligvis også koster penge.

”Sundhedsvæsenet står ved en skillevej. I størstedelen af dette årti har de midler, som politikerne har afsat til sundhed, knap kunnet dække behovet, og derfor er sundhedsvæsenet i forvejen presset. Tænk for eksempel på de medicinske afdelinger, hvoraf mange er plaget af overbelægning, og på psykiatrien, som først i de senere år har fået politikernes bevågenhed,” siger Andreas Rudkjøbing.

Din Dadlnet-mail har skiftet leverandør

Fra 12. december er det ScanNet, der er leverandør af mailløsningen fra Dadlnet.dk. Der er allerede udsendt information via mail til alle medlemmer, der har en Dadlnet-mail.

I forbindelse med flytningen af din mail til ScanNet skal du af sikkerhedsmæssige årsager lave en ny adgangskode i ScanNets system. Deadline for at skifte adgangskode var den 11. december.

Har du ikke nået at skifte adgangskode til din Dadlnet-mail?
Hvis du endnu ikke har ændret din adgangskode, kan du se, hvordan du gør det her.

Har du brug for support?
Har du brug for hjælp til opsætning af din mail, skal du kontakte ScanNet.

supportsiderne på support.dadlnet.dk finder du alle vejledninger og guides til Dadlnet-mailløsningen.

Du kan også kontakte ScanNet på dadlnet@scannet.dk eller på telefon 7631 4752.

Læs mere om Dadlnet-mail

Temadag for læger, der er uddannet uden for Danmark

Har du taget din lægeuddannelse i udlandet? Lægeforeningen og Yngre Læger holder temadag for læger, der er uddannet i udlandet.

På dagen vil vi fokusere på de særlige udfordringer med sprog og kultur, du kan møde. Du vil også høre om uddannelsessystemet, journalføringspligt og tilbud om mentorordning mv. Og så får du chancen for at dele din erfaringer og netværke med andre i samme situation som dig.

Lørdag den 2. marts 2019 i Kolding

Læs mere om dagen, og meld dig til

Få rabat på delikatesser hos Løgismose

Som medlem af Lægeforeningen får du en række fordelagtige rabatter på gavekurve, delikatesser og udvalgt grej, når du handler på Løgismose.dk:

Du får følgende rabatter:

  • 25 procent på udvalgte gavekurve
  • 15 procent på alle delikatesser og øvrige gavekurve
  • 10 procent på køkkengrej

Sådan får du rabatten (kræver login)

Find de sidste julegaver på læger.dk

Mangler du at få de sidste julegaver i hus? Så udnyt de gode medlemsrabatter hos Lægeforeningen. Udvalgte samarbejdspartnere giver ekstra rabat i december.

Som medlem af Lægeforeningen får du rabat på masser af julegaver som eksempelvis bøger, boligindretning, hotelophold, løbetøj og delikatesser.

FADLs Forlag giver frem til 24. december 35 procent rabat på alle deres spændende bøger. Udvalget spænder bredt fra inspirerende og lækre kogebøger til bogserien ”100 myter” om sundhed, kærlighed og mad.

Casanova  giver 22 procent rabat i deres onlinebutik i resten af 2018. Her kan du bl.a. købe møbler og lækkert design fra HAY, Muuto & Vipp.

Soccershoppen.dk og Løbeshop.dk giver op til 20 procent rabat på løbetøj og -sko, sportsudstyr, tasker og bolde mv.

DR Koncerthuset giver op til 20 procent rabat på udvalgte forestillinger, hvis du er ude efter oplevelsesgaver.

MEDshop.dk tilbyder 25 procent på akuttaske til dig selv eller andre.

Vi har opdateret vores privatlivspolitik

Vi har opdateret Lægeforeningens privatlivspolitik, hvor du kan læse mere om, hvordan vi behandler dine personoplysninger samt om dine rettigheder. Opdateringen er sket som følge af den nye EU-lovgivning.
Læs mere her