Det er vigtigt, at vi holder sammen  

Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing, understregede på årets Lægemøde, hvor vigtigt det er, at lægerne holder sammen og taler med en tydelig faglig lægestemme. Især en tid hvor der bliver sat spørgsmålstegn ved lægefagligheden fra bl.a. politikerne på Christiansborg.

Han lagde desuden vægt på, at det er afgørende, at sundhedsvæsenet får et markant økonomisk løft, så vi kan behandle det stigende antal ældre mindst lige så godt som nu - og samtidig tilbyde de nyeste og bedste behandlinger til patienterne.

Læs formandens mundtlige beretning og den politiske tale

Lægemøde med statsministerbesøg

Årets lægemøde bød ikke kun på spændende faglige debatter om forebyggelse og lægefaglig ledelse. Statsminister Lars Løkke Rasmussen fløj også ind for at holde tale og debattere fremtidens sundhedsvæsen med Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen brugte blandt andet sin tale på årets lægemøde i Aalborg til at takke lægerne for deres indsats i sundhedsvæsenet. Fra scenen forklarede han, hvorfor han mener, at regeringen og Dansk Folkepartis sundhedsreform er den rigtige vej at gå med fokus på at uddanne flere praktiserende læger, 21 sundhedsfællesskaber og et farvel til regionsrådene. Statsministeren slog også fast, at der er ”et uomtvisteligt behov for at investere noget mere i sundhedsvæsenet”.

Det er Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing, enig i, og han tog da også tråden op i den efterfølgende debat. Han understregede, at siden 2010 har midlerne til sundhedsvæsenet knap kunnet følge med udviklingen i befolkningen, hvor der kommer markant flere ældre. Andreas Rudkjøbing pegede også på, at der bliver løbet stærkt i sundhedsvæsenet: ”I årene 2016-17 kom der fire ekstra ansatte til på de offentlige sygehuse, men samtidig 55.000 flere patienter”.

Statsministeren lovede flere penge til sundhedsvæsenet og at spille ud med højere priser på tobak, men først når valgkampen er i gang.

Se statsministerens tale og den efterfølgende debat

Lægeforeningen får ny ledelsespolitik

Sundhedsvæsenet har brug for stærke, faglige ledere. Derfor skal vi styrke ledelse i sundhedsvæsenet og skabe fornuftige vilkår for de læger, der gerne vil være ledere. Det var et af budskaberne i Lægeforeningens nye ledelsespolitik ”Styrk ledelse i sundhedsvæsenet”, der blev vedtaget på årets Lægemøde.

Læs hele politikken her

Morten Grønbæk får Lægeforeningens ærespris

På årets Lægemøde har Morten Grønbæk, direktør for Statens Institut for Folkesundhed, fået tildelt Lægeforeningens Ærespris. Han får prisen for sit store bidrag til forskning i folkesundhed og forebyggelse.

Læs hele begrundelsen

Få sparring på dine karrierevalg

Gennem din lægelige karriere kan du stå over for flere valg, som vil have indflydelse på resten af dit lægeliv. Skift i interesser, prioritering af familien eller større forandringer i dit liv. Lægeforeningen giver dig flere muligheder for at få sparring på karrieren gennem karrieresamtaler, coachingforløb eller mentorordning.

Læs mere om tilbuddene

FADL’s Forlag giver 35 procent rabat i april

I hele april får du som medlem ekstraordinært 35 procent rabat på alle bøger fra FADL’s Forlag (normal rabat er 25 procent).

Bliv inspireret af de lækre kogebøger eller få lidt føde til hjernen med spændende og sjove bøger med bl.a. fakta om kroppen og sundhed. Du får også 35 procent rabat på alle fag- og lærebøger.

Læs mere om tilbuddet fra FADL

Få 20 procent rabat på masser af fotoprodukter

Vil du også have mere ud af dine billeder? Lægeforeningen har indgået et nyt samarbejde med CEWE, der er Europas største producent af fotoprodukter og kendt for prisvindende kvalitet. Du kan vælge mellem mange forskellige typer af fotoprodukter, f.eks. personlige invitationer, fotobøger, kalendere, vægdekorationer, postkort og meget mere.

Som medlem af Lægeforeningen får du 20 procent rabat på alle produkter.

Sådan får du rabat (kræver login)