Ledelse

Ledelse er en af de 7 lægeroller. Uanset hvor du er i din lægegerning, vil der følge ledelsesopgaver med - også selvom du ikke har en formel ledelsestitel.

Det er afgørende for kvaliteten for patienterne, arbejdsmiljøet og din egen jobtilfredshed, at du og andre læger er i stand til at lede kompetent. Derfor er din rolle som leder så væsentlig. 

Læge & Leder

Er du overlæge, kan du tage uddannelsen Læge & Leder. Det er en uddannelse i ledelse til dig, der er overlæge, og som gerne vil supplere din lægefaglighed med kompetencer som leder. Du kan enten være nyudnævnt overlæge eller have været ledende overlæge i flere år. Uddannelsen tilbyder et skræddersyet forløb til begge behov.

Øvrige tilbud

Hos Lægeforeningen kan du finde en række konkrete efteruddannelsesaktiviteter, som kan hjælpe dig til at udvikle dine kompetencer som leder. Derudover kan du få coaching, deltage i netværk eller få en mentor, som kan hjælpe dig til at håndtere konkrete ledelsesudfordringer.
 
Ledelse er vigtig men ikke let. www.lederweb.dk er et godt sted at hente inspiration og redskaber til dine konkrete ledelsesopgaver.