Lægestuderende? - Få et job i almen praksis

Som lægestuderende i almen praksis får du et spændende og studierelevant arbejde. Du får erfaring med patientkontakt, og du bliver en værdsat medarbejder. 

22-årige Chanella Vang er på 6. semester på medicinstudiet og arbejder ved siden af sit studie én dag om ugen i en almen praksis. Hun oplever meningsfuldt arbejde, hvor hun har selvstændige konsultationer, og altid har en læge, hun kan spørge til råds, hvis hun er i tvivl om noget. 

”Almen praksis er rigtig spændende, fordi det er så bred en patientgruppe, du får ind, og der er rigtig mange forskellige problematikker, der opstår i løbet af dagen,” fortæller Chanella Vang.  

Arbejdet i almen praksis 

Der er mange forskellige opgavetyper i almen praksis, og det er op til den enkelte læge at bestemme, hvad en lægestuderende må og skal udføre i den pågældende klinik. Oftest vil du både varetage lægesekretær- og sygeplejerskefunktioner fx besvare telefonen, tage blodprøver, have gravidsamtaler, give børnevaccinationer og meget andet. 

Tag fat i FADL eller SAMS, hvis du vil vide mere om arbejdet i almen praksis. Her kan du også finde opslåede ledige stillinger. 
 

Fordele ved arbejdet i almen praksis: 

  • Bred patientgruppe
  • Mange forskellige arbejdsopgaver 
  • Tæt patientkontakt
  • Gode kollegaer 
  • Tæt kontakt til lægen