Læge Leder-mentor

Læge-Leder-mentorordning

Står du med nogle ledelsesudfordringer i sundhedssektoren, kan det være gavnligt for dig at få en læge-leder-mentor via Lægeforeningen. Samtalerne med din mentor kan handle om de konkrete udfordringer, du oplever som leder med lægefaglig baggrund. 

Få en læge-leder-mentor

For at få en læge-leder-mentor skal du helst have konkrete ledelsesopgaver, der kan danne udgangspunkt for samtalerne med mentor. Det forventes, at du er nyudnævnt leder, har en vis erfaring eller er på vej til at forme en lederkarriere. Du kan også have leder-udfordringer i egen praksis.

Udfyld dit mentee-profilskema her (kræver log-in)

Bliv en læge-leder-mentor

Er du lægelige leder i sundhedsvæsenet, f.eks. ledende overlæge, medlem af direktionen, læge med erfaring med ledelse af praksis eller leder i industrien, kan du blive læge-leder-mentor i Lægeforeningen. Som mentor skal du være villig til at dele dine erfaringer som leder med yngre ledere, der ønsker at udvikle deres ledelseskompetencer i sundhedsvæsenet. Som læge-leder-mentor skal du fungere som en frivillig, fortrolig sparringspartner for din mentee. 

Udfyld dit mentor-profilskema her (kræver log-in)

Sådan bliver I matchet

Det er vigtigt, at I passer godt sammen som mentor og mentee. Derfor skal I begge udfylde et profilskema. Normalt er det sådan, at en relativt ny leder matches med en leder, som har mere erfaring. I er begge læger af uddannelse.

Vi matcher mentorer og mentees halvårligt, og næste frist er den 9. februar 2020

I sekretariatet vil vi gøre, hvad vi kan, for at matche mentorer godt med mentees, men vi kan ikke garantere på forhånd, at alle får en mentor eller mentee.

Læs om spilleregler og rammer for mentorordningerne

Har du spørgsmål til ordningen, kan du skrive til chefkonsulent Bodil Gavnholt, mail: bg@dadl.dk

Andre mentorordninger i Lægeforeningen

Læs om: