Vælg speciale

Er du i tvivl om, hvilket speciale du skal vælge, eller om du måske skal forske, så brug noget tid på at overveje, hvad der er vigtigt for dig i dit arbejdsliv. Hold øjne og ører åbne og hav et åbent sind over for andre specialer og muligheder end dem, du først havde regnet med. Få gode råd om valg af speciale fra Nynne Lykke der er rådgiver fra Yngre Læger her.

Hjælp til specialevalg

Få hjælp til specialevalget via spørgsmål og værktøjer, som kan sætte gang i din refleksion.

Se en sjov video og få inspiration til dit specialevalg - og opfølgning her.  

Se også her en række podcasts om de forskellige specialer.

Få inspiration fra kolleger og netværk

Se her en oversigt over de 39 specialer. 

Spørg også i dit netværk hvad andre læger laver, og hvilke forhold, der kendetegner de specialer, de har fået kendskab til. Jo mere research du laver i dit netværk, jo bedre bliver du klædt på til dit endelige specialevalg.

Få mere inspiration fra dine kolleger om, hvad de har tænkt og gjort, da de begyndte deres lægeliv - læs bl.a. om 10 nyuddannede læger og deres udfordringer i deres lægeliv samt tanker, de har gjort sig. 

Læs FADLs hæfte "De 39 specialer". Inden for hvert speciale møder du en kollega, der fortæller om baggrunden for valget og dagligdagen i specialet. Du finder hæftet på Min side - klik her og log dig på. (Kun adgang for medlemmer af Yngre Læger)

Du kan også lade dig inspirere af den app, som Videreuddannelsesregion Nord har lavet til vejledere og uddannelsessøgende.

Hvordan kan du bruge LVS?

LVS er de lægevidenskabelige selskaber og en organisation for læger, der forsker - de repræsenterer næsten 25.000 medlemmer. LVS har fokus på at give forskningen, inden for sundhed, gode vilkår samt for at resultaterne kommer befolkningen til gode. 
Du kan være med i de yngre læge-fraktioner, der er opstået ud fra de organiserede specialeselskaber.