Hvorfor blive tillidsrepræsentant?

Gør en forskel - for dine kolleger og dig selv

Som tillidsrepræsentant har du indflydelse på mange ting i din dagligdag. Der er ofte ting, der irriterer på en afdeling fx dårligt arbejdsmiljø, uhensigtsmæssig arbejdstilrettelæggelse osv. Kun få gør noget ved det - ud over at brokke sig i kaffestuen og på gangen.

Hvorfor ikke tage tyren ved hornene og søge at gøre din indflydelse gældende, hvor du kan? - bliv tillidsrepræsentant!

Opbyg et netværk - og bliv "kendt"

Som tillidsrepræsentant eller medlem af samarbejdsudvalget har du mange muligheder for at lære andre faglige medspillere at kende. Det gælder både i overlæge- og yngre lægegruppen, men også udenfor den lægelige verden. Lokalt kan det dreje sig om andre faggrupper på hospitalet, som man måske kan have glæde af - måske får man også en direkte kontakt til politikere.

Kort sagt: Du møder beslutningstagerne - så hvorfor ikke blive tillidsrepræsentant?

Bliv klogere på, hvad der bestemmer din løn og arbejdsforhold

Gennem arbejdet som tillidsrepræsentant og kontakten til Yngre Læger får du viden om baggrunden for overenskomsten, lønsystemet og meget andet.
Det er også i dette system, at DU kan være med til at give DIN mening til kende. Hvad skal fx være Yngre Lægers overenskomstkrav ved næste forhandling?

Brug din medindflydelse - bliv tillidsrepræsentant!

Brug muligheden for at hjælpe andre

Mange kolleger vil på et eller andet tidspunkt have behov for en hjælpende hånd. Problemerne kan være mange; videreuddannelse, bolig, lønseddel, vagthyppighed, trussel om afskedigelse, osv. Listen kan desværre være lang - som tillidsrepræsentant har du typisk mulighed for at levere den hjælpende hånd, dine kolleger mangler - enten direkte selv eller som bindeled til Yngre Læger.

Giv andre en hånd - bliv tillidsrepræsentant!

Deltag i kurser

Yngre Læger og Lægeforeningen afholder mange kurser - fra tillidsrepræsentantkurser til kurser om pressekontakt. Du kan også komme på kurser i forhandlingsteknik - noget som kan være værdifuldt i mange situationer. I forbindelse med Ny Løn kan det ligefrem være guld værd!

Yngre Lægers kurser
Lægeforeningens kurser

Kompetenceudvikling

Funktionen som tillidsrepræsentant og andet fagligt arbejde kan give dig mulighed for at udvikle nye kompetencer fx som mødeleder, forhandler og konfliktløser.

Hjælp dig selv på vej - bliv tillidsrepræsentant!