Hjælp til specialevalg

Hvad der er vigtigt for dig i dit arbejdsliv? Det kan være en god idé at spørge dig selv, når du skal vælge speciale, så du får sat gang i din egen refleksion. Nedenfor finder du nogle redskaber og spørgsmål, som du kan arbejde videre med.

Vælg det rette speciale - få gang i reflektionerne
Karriereværket  er et dialog- og refleksionsredskab til dig og din vejleder, som kan hjælpe dig til at få dit lægeliv og privatliv til at balancere bedst muligt.

Læs specialernes faglige profiler
Bliv skarpere på de enkelte specialer ved at læse deres faglige profiler. Dem finder du på de tre videreuddannelsesregioners hjemmeside. Læs om specialernes faglige profiler i hhv.:

Se på de syv lægeroller i de forskellige specialer 
De syv lægeroller danner grundlag for specialernes beskrivelse af nødvendige kompetencer hos en speciallæge. Her kan du sammenligne de  syv lægeroller i de forskellige specialer.

Se hvad en kollega fortæller om sit speciale
Læs FADLs hæfte "De 39 specialer". Inden for hvert speciale møder du en kollega, der fortæller om baggrunden for valget og dagligdagen i specialet. Du finder hæftet på Min side - klik her og log dig på. (Kun adgang for medlemer af Yngre Læger)

Bestil individuel sparring
Ønsker du individuel sparring på dine udfordringer, er du velkommen til at bestille enten en individuel karrieresamtale eller et coachingforløb via Lægeforeningen: