Ansættelse og opsigelse
Attester
Barsel
Ferie
Jobsøgning
Karriererådgivning
Klagesager
Løn
Overenskomst
Praksisdrift
Sygdom og krise
Tillidsrepræsentant
Trivsel og arbejdsmiljø
Regionernes psykiatri-tilbud har efter corona-krisen haft svært ved at følge med. Det betyder, at man-ge børn og unge, der har brug for hjælp, ender på lange ventelister. Op imod 3.800 børn og unge har ventet mere end 30 dage på at blive udredt, når man ser på de seneste tal, hvilket svarer til mere end 60 procent af det samlede antal forløb. Årsagen er i tre ud af fire tilfælde den manglende kapacitet hos regionen. Problemerne går igen i samtlige regioner. Dette peger på behovet for en hurtig og effektiv politisk indsats for at øge behandlingskapaciteten i børne- og ungdomspsykiatrien hele landet.
Nedenstående analyse viser, at det danske sundhedsvæsen har svært ved at følge med efter coronakrisen og sygeplejerskestrejken, og at de generelle udfordringer med mangel på arbejdskraft er begyndt at bide sig fast i sundhedsvæsenet - og nogle regioner har det markant sværere end andre. I Region Syddanmark oplever en ud af tre patienter, at deres udredningsret ikke bliver overholdt. På landsplan er det en ud af fire patienter. Det er især manglende kapacitet ude i regionerne, der er årsag til forsinket udredning.
I undersøgelsen svarer næsten to ud af tre læger ansat i psykiatrien, at forholdene i psykiatrien over de sidste to år er blevet forværret. Både antallet af sengepladser og kapaciteten af ansatte får sønderlemmende kritik i undersøgelsen, og Lægeforeningen kræver nu, at regeringen får lavet en 10-årsplan for psykiatrien.