I FAS får du kompetent og relevant rådgivning
om dit arbejdsliv, løn og overenskomst.
Overlægeforeningen/FAS og Yngre læger overvejer fusion.
Følg med her vedr. baggrund, møder, tidslinje mv.
Omdrejningspunktet i overlægernes nye overenskomst er en ændret stillingsstruktur, som styrker den lægelige ledelse på afdelingerne. Det sker ved at give mulighed for oprette nye stillinger som ledende overlæger, der bl.a. skal have ansvar for forskning, uddannelse, kvalitet, afsnitsledelse m.m. I samme ombæring skifter de ledende overlæge titel til cheflæger.
Som overlæge har du længe haft ret til 10 dages årlig efteruddannelse. Den nye overenskomst fastslår, at det nu ikke bare er en ret men en gensidig forpligtelse for chef og overlæge, og at planlægning af efteruddannelse skal ske i dialog på den årlige LUS (LedelsesUdviklingsSamtale), hvor der også skal følges op på tidligere aftaler.
Der var mange spørgsmål, lidt kritik og mange roser til bestyrelsen, da Overlægeforeningens repræsentantskab diskuterede den nye overenskomstaftale. Forbedringer af efteruddannelse, lægelig ledelse og et kommende projekt om vagt og belastning var i fokus, ligesom kritikken fra flere afdelingslæger blev drøftet.
Som overlæge kan du fra 1. april vælge, om din løn skal stige med ekstra 4,54 pct. ud over det, der er aftalt i den generelle overenskomst. Overlægeforeningens aftale åbner nemlig for, at man kan veksle en del af sin pensionsopsparing til løn her og nu, fortæller Overlægeforeningens formand, Lisbeth Lintz:
Overlægernes overenskomst åbner for en lang række af nye karrieremuligheder, som ikke mindst nuværende afdelingslæger og 1. reservelæger kan få gavn af. Det fastslår Overlægeforeningens næstformand, Susanne Wammen.
Overlægeforeningens repræsentantskab har med stort flertal godkendt aftalen om ny overenskomst, som for kort tid siden blev indgået med Regionernes Lønnings- og Takstnævn. 78 medlemmer af repræsentantskabet stemte for aftalen, fire stemte imod, og en stemte blankt.