Har du brug for hjælp?

I FAS får du kompetent og relevant rådgivning
om dit arbejdsliv, løn og overenskomst.


Hold dig orienteret om coronavirus
og din arbejdsplads via vores FAQ
Er du medlem af FAPS, kan du holde dig orienteret HER

Kontakt os

Spil dig til et godt arbejdsmiljø

Arbejdsudvalgene i Overlægeforeningen og Yngre Læger har netop lanceret et arbejdsmiljøspil, som ved hjælp af spørgsmål sætter gang i dialogen om det psykiske og fysiske arbejdsmiljø. Det kan spilles på afdelingerne og kan bestilles i Overlægeforeningens sekretariat.

Ugeskrift for Læger

Nyheder

Vi skal blive klogere af corona-krisen, ikke fordele skyld og skam

  • Overlægeforeningen
28. maj 2020

Det er fornuftigt, at Folketinget vil sætte en uvildig gruppe eksperter til at evaluere regeringens og myndighedernes håndtering af corona-krisen, siger formanden for Foreningen af Speciallæger og Overlægeforeningen, Lisbeth Lintz.

Overlæger: Ret op på 10 års underfinansiering

  • Overlægeforeningen
20. maj 2020

Forhandlingerne om regionernes økonomi i 2021 starter i dag. Der er brug for at tilføre 2 milliarder til sundhedsvæsenet for at rette op på års underfinansiering. Dertil kommer ekstra penge til udgifter til covid-19 og pukkelafvikling, siger Overlægeforeningens formand Lisbeth Lintz.

Covid og et underfinansieret sundhedsvæsen

  • Overlægeforeningen
20. maj 2020

​ Covid-19 er billede på, hvor meget vi kan præstere, når vi står sammen. Og på hvor kronisk underfinansieret sundhedsvæsenet er. Det siger tillidsrepræsentant i Overlægeforeningen og intensivlæge i Viborg Lisbeth Liboriussen.

Regioner og ansatte enige om normalisering

  • Overlægeforeningen
15. maj 2020

Medarbejderne i regionerne kan nu vende tilbage til de almindelige vilkår i overenskomsterne, som blev suspenderet pga. corona-epidemien 17. marts. Det fremgår af en udmelding fra Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet.

Nordiske overlæger: Pas på de ansatte

  • Overlægeforeningen
05. maj 2020

Fire faglige organisationer, der sammen repræsenterer ca. 40.000 overlæger i Norden, er stærkt bekymrede over det arbejdspres, som lægerne og de øvrige medarbejdere i sundhedsvæsenet er udsat for under corona-epidemien.

Skyld og skam i en coronatid

  • Overlægeforeningen
28. april 2020

Gennem tiderne har megen sygdom været forbundet med skyld og skam ikke mindst i forbindelse med de store epidemier. Desværre er er skyld og skam også blevet en følgesvend til COVID19 for overlæger og andet sundhedspersonale. Skal vi det til livs, kræver det åbenhed, godt lederskab, samarbejde og ansvar.