Har du brug for hjælp?

I FAS får du kompetent og relevant rådgivning
om dit arbejdsliv, løn og overenskomst.

Kontakt os

Spil dig til et godt arbejdsmiljø

Arbejdsudvalgene i Overlægeforeningen og Yngre Læger har netop lanceret et arbejdsmiljøspil, som ved hjælp af spørgsmål sætter gang i dialogen om det psykiske og fysiske arbejdsmiljø. Det kan spilles på afdelingerne og kan bestilles i Overlægeforeningens sekretariat.

Ugeskrift for Læger

Nyheder

Overlægeforeningen: Brug Smittestop-appen

  • Overlægeforeningen
01. juli 2020

”Vi skal fortsat gøre alt, hvad vi kan, for at stoppe spredning af coronavirus. Derfor opfordrer vi alle til at downloade og bruge den nye app,” siger Lisbeth Lintz, formand for Overlægeforeningen. Over en halv million danskere har indtil nu downloadet sundhedsmyndighedernes app - smittestop - til...

Overlægeforeningen/FAS og Yngre Læger drøfter fusion

  • Overlægeforeningen
25. juni 2020

Bestyrelserne i Yngre Læger og Overlægeforeningen ser en række fordele i en fusion, som kan give en mere slagkraftig organisation for alle ansatte læger i Danmark. Derfor har de to foreninger netop besluttet at indlede drøftelser om en mulig sammenlægning af Yngre Læger og Overlægeforeningen/FAS i en ny organisation med i alt 21.000 medlemmer. Formændene for Overlægeforeningen og Yngre Læger understreger, at intet er afgjort endnu, og at foreningens medlemmer og besluttende organer skal spille en central rolle i arbejdet.

Overlægeforeningen: Godt med bred politisk opbakning til coronaudredning

  • Overlægeforeningen
25. juni 2020

”Det er godt, at et bredt flertal i Folketinget nu står bag den udredning af corona-krisen, som skal være færdig til januar. Men vi har stadig behov for en grundig og faglig evaluering, når vi er på den anden side af pandemien”, siger Overlægeforeningens formand Lisbeth Lintz.

De første afgørelser om covid-19 som arbejdsskade

  • Overlægeforeningen
23. juni 2020

De første 18 sager om covid-19 som en arbejdsskade er nu afgjort. Alle sager, der handler om at være blevet smittet med covid-19 på arbejde er anerkendt.

Corona og overenskomst i fokus på repræsentantskabsmøde

  • Overlægeforeningen
19. juni 2020

Covid-19 satte præg på repræsentantskabsmødet i Overlægeforeningen 19. juni. Mødet blev holdt på en helt ny måde i respekt for retningslinjerne. Og indsatsen mod covid-19 var sammen med overenskomstforhandlingerne hovedtema i formandens beretning.

Pukkelafvikling på ordentlige vilkår

  • FAS
17. juni 2020

66% af lægerne forventer en ’væsentlig pukkel’ af udskudte operationer og behandlinger. Det viser en ny undersøgelse fra Lægeforeningen. Overlægeforeningen genkender billedet og peger på behov for en plan, der både sikrer behandling af patienter i tide, og at personalet ikke bliver slidt op.