Har du brug for hjælp?

Vi har mange telefonopkald for tiden. Hvis du ikke kommer igennem, så send os en mail på fas@dadl.dk, så ringer vi dig op.

Hold dig orienteret om coronavirus via vores FAQ
Er du medlem af FAPS, kan du holde dig orienteret her

Kontakt os

Spil dig til et godt arbejdsmiljø

Arbejdsudvalgene i Overlægeforeningen og Yngre Læger har netop lanceret et arbejdsmiljøspil, som ved hjælp af spørgsmål sætter gang i dialogen om det psykiske og fysiske arbejdsmiljø. Det kan spilles på afdelingerne og kan bestilles i Overlægeforeningens sekretariat.

Ugeskrift for Læger

Nyheder

Brug de rigtige værnemidler. Og brug dem rigtigt

  • Overlægeforeningen
01. april 2020

Der er brug for ro og tryghed omkring værnemidler. Det kræver klar kommunikation og instrukser på de enkelte arbejdspladser. Og at vi træner i at bruge de rigtige værnemidler på den rigtige måde, især når vi har fået nye opgaver og funktioner.

Aarhus Universitetshospital letter adgang til merarbejde under epidemi

  • Overlægeforeningen
31. marts 2020

Alle forventer, at sygehusene kommer under et kraftigt pres de næste uger, hvor der forudses et stort antal patienter med covid-19. Det vil betyde, at overlæger lige som alle andre medarbejdere i sundhedsvæsenet kan komme til at arbejde væsentligt mere. Derfor har Aarhus Universitetshospital (AUH) tilkendegivet overfor Overlægeforeningens tillidsfolk, at AUH vil gøre det nemmere at aftale merarbejde.

Fællesskab får os gennem krisen

  • Overlægeforeningen
28. marts 2020

Corona har ramt Danmark og verden med hast, kraft og alvor. Vi møder alle nye og store udfordringer, og ingen ved præcist, hvor længe og hvordan krisen udvikler sig. Heldigvis viser alle i Danmark et imponerende engagement og ansvar. Det fokus og fællesskab skal få os igennem krisen.

Følg reglerne for brug af værnemidler

  • Overlægeforeningen
25. marts 2020

Flere steder i landet kæmper sygehuse og hospitaler med mangel på værnemidler som ansigtsmasker, visirer og håndsprit, der er vigtige i kampen mod coronavirus . Seneste meldinger tyder på, at der forsyninger på vej, som kan afværge en alvorlig mangelsituation.

Nye retningslinjer: Flere ansatte i sundhedsvæsenet skal testes

  • Overlægeforeningen
24. marts 2020

Sundhedsministeriet har udsendt meddelelse om, at flere i Danmark nu skal testes for COVID-19. De nye retningslinjer vil især få betydning for ansatte i sundhedsvæsenet, når testkapaciteten stiger, så flere kan testes.

Overlægen svarer på spørgsmål om Corona

  • Overlægeforeningen
20. marts 2020

Er der værnemidler nok? Skal sundhedspersonale testses? Og skal sundhedsvæsenet håndtere corona som influenza? De tre spørgsmål har Overlægeforeningen sendt videre til bedt professor og overlæge Thomas Benfield, Hvidovre Hospitals infektionsmedicinske afdeling