Brug for hjælp?

Få hjælp og rådgivning i FAS om
dit arbejdsliv, løn og gældende overenskomst.

Læs mere

Overlægernes kodeks

Kodeks for godt arbejdsmiljø er et ideal, de færreste overlæger kan leve fuldt op til.
Det er heller ikke meningen.
Kodekset er ikke tænkt som en facitliste, men som et redskab til udvikling gennem selvrefleksion og en anledning til at sætte godt arbejdsmiljø på den fælles dagsorden.

Ugeskrift for Læger

Nyheder

Effekt, bivirkninger og udfordringer ved immunterapi til kræftbehandling

  • FAS
  • Overlægeforeningen
21. august 2018

Immunterapien repræsenterer en helt ny måde at tænke kræftbehandling på, hvor behandlingen er rettet mod immunsystemet og ikke direkte mod cancercellerne. Med andre ord virker cancer-immunterapi ved at aktivere immunsystemet til at bekæmpe kræften, hvilket kan medføre markante behandlingsresultater, men også tilfælde af helt nye former for immun-medierede bivirkninger, som sundhedspersonalet skal kunne håndtere. Kursus i Domus Medica den 10. september 2018

Omstridt gebyr ændres – du kan få penge retur

  • Overlægeforeningen
20. august 2018

Hvis du har betalt gebyr for registrering af behandlingssted, kan du i visse tilfælde nu få pengene tilbage. Reglerne er ændret efter stærke protester, så man ikke længere skal betale gebyr ved midlertidige behandlingssteder som f.eks. festivaler og sportsarrangementer.

Sundhedsplatformen udgør på visse områder et patientsikkerhedsproblem

  • Overlægeforeningen
27. juli 2018

Regionsrådsmedlem Freddy Blak havde et indlæg i flere af aviserne under sn.dk 17. juli, hvor bl.a. overlægerne på de sjællandske sygehuse blev kritiseret for at modarbejde fornyelse. Hans indlæg bygger på flere alvorlige misforståelser. Læs Lisbeth Lintz, Overlægeforeningens formand, svar til ham her.

Sundhedsplatformen - succes eller skrot?

  • Overlægeforeningen
25. juli 2018

Lisbeth Lintz, formand for Overlægeforeningen, deltog i debatten på P1 i dag om Sundhedsplatformen.

Kurset ”Ledelse af fagprofessionelle” efterår 2018

  • Overlægeforeningen
19. juli 2018

Tag med på Læge & Leder og bliv klogere på lægelig ledelse. Overlægeforeningen ser gerne, at flere overlæger deltager i uddannelsen.

Arrangement for sygdomsramte læger

  • FAS
  • Overlægeforeningen
  • FAPS
18. juli 2018

Kan du ikke klare det, du plejer og oplever du, at arbejdslivet er blevet for krævende? Så er Lægeforeningens arrangementer for sygdomsramte læger måske aktuelt for dig.