Brug for hjælp?

Få hjælp og rådgivning i FAS om
dit arbejdsliv, løn og gældende overenskomst.

Læs mere

Overlægernes kodeks

Kodeks for godt arbejdsmiljø er et ideal, de færreste overlæger kan leve fuldt op til.
Det er heller ikke meningen.
Kodekset er ikke tænkt som en facitliste, men som et redskab til udvikling gennem selvrefleksion og en anledning til at sætte godt arbejdsmiljø på den fælles dagsorden.

Ugeskrift for Læger

Nyheder

Lægers arbejdsglæde falder pga. Sundhedsplatform

  • Overlægeforeningen
05. juli 2018

Besværligheder med IT-systemer, øget tidspres og mindre arbejdsglæde. Sådan lyder meldingerne fra overlæger efter, at Region Sjælland har implementeret Sundhedsplatformen. Det viser en ny undersøgelse, som Overlægeforeningen har foretaget.

Sæt tidsfrist for sundhedsplatformen nu

  • Overlægeforeningen
27. juni 2018

Hverken patienter eller medarbejdere kan holde til fortsat at vente på, at problemerne med sundhedsplatformen bliver løst. Derfor må politikerne i Region Hovedstaden sætte en frist for, hvornår de mest alvorlige fejl senest skal være løst, siger formanden for Overlægeforeningen, Lisbeth Lintz. Hun peger på, at Rigsrevisionens undersøgelse af indførelsen af sundhedsplatformen klart dokumenterer, at der er brug for en kursændring.

Overlægeforeningen: Rigsrevisionens kritik af Region Hovedstaden skal have konsekvenser

  • Overlægeforeningen
20. juni 2018

Region Hovedstaden skal lægge kursen markant om, hvis den vil undgå, at indførelsen af det nye it-system sundhedsplatformen til næsten tre mia. kr., ender som en fiasko. Det fastslår Overlægeforeningens formand, Lisbeth Lintz, på baggrund af en ny beretning fra Rigsrevisionen, der beskriver regionens håndtering af indførelsen af sundhedsplatformen som ”uprofessionel” og ”kritisabel”.

Folkemøde 2018: Kan vi sige nej til dyr medicin? Livlig debat hos Overlægerne

  • Overlægeforeningen
20. juni 2018

Prioritering i sundhedsvæsenet. Straf eller læring. Og lægers afhængighed af industrien. Overlægerne satte tre vigtige temaer til debat ved dette års folkemøde på Bornholm.

Nyt repræsentantskab i Overlægeforeningen

  • Overlægeforeningen
08. juni 2018

Valget til Overlægeforeningens repræsentantskab er overstået, og stemmerne er talt op.

Praktiserende læger og speciallæger: Lad os give borgerne et bedre lægetilbud i deres nærområde

  • PLO
  • FAPS
07. juni 2018

Der er brug for både flere alment praktiserende læger og flere praktiserende speciallæger, hvis det nære sundhedsvæsen skal styrkes, så vi kan reducere tilstrømningen til sygehusene. Det skriver formændene for PLO og FAPS i et fælles debatindlæg