Har du brug for hjælp?

Kontakt FAS og få kompetent og relevant rådgivning
om dit arbejdsliv, løn og overenskomst.

Læs mere

Spil dig til et godt arbejdsmiljø

Arbejdsudvalgene i Overlægeforeningen og Yngre Læger har netop lanceret et arbejdsmiljøspil, som ved hjælp af spørgsmål sætter gang i dialogen om det psykiske og fysiske arbejdsmiljø. Spillet kan spilles på afdelingerne og kan bestilles i Overlægeforeningens sekretariat.

Ugeskrift for Læger

Nyheder

Læger: Risiko for fokus på struktur frem for patienterne

 • Lægeforeningen
 • Overlægeforeningen
15. januar 2019

Regeringens udspil til en ny sundhedsreform er efter mange måneders ventetid nu endelig blevet offentliggjort. Men Lægeforeningen savner gode argumenter for en stor strukturreform og efterlyser fokus på manglende ressourcer i sundhedsvæsenet. Statsministeren bør tage en ”tænkepause”, hvor han lytter til fagfolk med den kliniske virkelighed under neglene, mener Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen.

Lintz: Kommunerne må forpligtes på kvalitet i det sammenhængende sundhedsvæsen

 • Overlægeforeningen
11. januar 2019

Borgerne skal kunne være sikre på at få gode sammenhængende behandlingsforløb, uanset hvor de bor. Det fastslog Overlægeforeningens formand, Lisbeth Lintz, i sin tale på Kommunaløkonomisk Forum 2019.

God offentlig ledelse handler også om at have ressourcer nok

 • Overlægeforeningen
09. januar 2019

Regeringen sætter med sit udspil ”En offentlig sektor rustet til fremtiden” fokus på udvikling af ledere i den offentlige sektor. Overlægeforeningen hilser dette fokus velkomment – men havde gerne set et udspil med lidt større fokus på de udfordringer, som ledere på blandt andet sygehuse konkret står over for.

Sygehussamarbejdet går efter indflydelse

 • Overlægeforeningen
18. december 2018

I sidste måned mødtes Overlægeforeningen og de øvrige organisationer i Sygehussamarbejdet med statsminister Lars Løkke Rasmussen for at diskutere regeringens bebudede sundhedsreform. Reformen er nu udskudt – og Sygehussamarbejdet har derfor skrevet til Lars Løkke Rasmussen og fortalt, at vi fortsat står til rådighed for samtaler og input om sundhedsvæsenet.

Sygehusplanen i Region Sjælland hænger ikke sammen

 • Overlægeforeningen
18. december 2018

Det er absurd, at sygehusene i Region Sjælland, som i årtier har kæmpet med stor mangel på speciallæger, sygeplejersker og andre medarbejdere, nu skal fyre folk i hundredvis som led i regionens store spareplan. Men der er andre alvorlige problemer ved planen, som vil få mærkbare konsekvenser for patienterne, men som desværre indtil nu er blevet overset i den aktuelle debat.

Dadlnet-mail skifter leverandør

 • Lægeforeningen
 • FAS
 • Yngre Læger
 • PLO
 • Overlægeforeningen
 • FAPS
11. december 2018

Fra 12. december er det ScanNet, der er leverandør af Dadlnet mailløsningen. Der er allerede udsendt information via mail til alle medlemmer, der har en Dadlnet-mail. Læs her, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan logge ind eller har spørgsmål til mailløsningen.