Har du brug for hjælp?

Kontakt FAS og få kompetent og relevant rådgivning om dit arbejdsliv, løn og overenskomst.

Find os her

Spil dig til et godt arbejdsmiljø

Arbejdsudvalgene i Overlægeforeningen og Yngre Læger har netop lanceret et arbejdsmiljøspil, som ved hjælp af spørgsmål sætter gang i dialogen om det psykiske og fysiske arbejdsmiljø. Det kan spilles på afdelingerne og kan bestilles i Overlægeforeningens sekretariat.

Ugeskrift for Læger

Nyheder

Økonomiaftale letter presset på sygehusene, men vi er ikke i mål

  • Overlægeforeningen
04. september 2019

Sygehusene får flere penge at gøre godt med det kommende år. Men vi er ikke i mål, fastslår Overlægeforeningens formand, Lisbeth Lintz, efter at regeringen og regionerne har indgået en aftale for sundhedsvæsenets økonomi i 2020.

Overlægeforeningen: Store opgaver venter ny sundhedsminister

  • Overlægeforeningen
01. juli 2019

Overlægeforeningens formand, Lisbeth Lintz, ønsker landets nye sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke, tillykke med jobbet. Det er en af de allervigtigste poster i den socialdemokratiske mindretalsregering, fastslår Lisbeth Lintz i sin velkomstkommentar til Magnus Heunicke.

Folkemøde 2019: Er det lægerne eller politikerne, der bestemmer over behandlingen?

  • Overlægeforeningen
20. juni 2019

Sådan lød overskrifterne på Overlægeforeningens debatter ved dette års folkemøde på Bornholm. For 7. gang har Overlægeforeningen deltaget i Folkemødet på Bornholm, hvor foreningens tre debatter alle var så velbesøgte, at de sidst ankomne publikummer måtte stå uden for teltet. Første debat handlede...

Blåt stempel til kvaliteten hos de praktiserende speciallæger

  • FAS
  • FAPS
18. juni 2019

Alle landets 1000 praktiserende speciallæger har nu fået det blå stempel af Den Danske Kvalitetsmodel efter en grundig akkreditering. Dermed står speciallægerne godt rustet til at behandle flere patienter i det nære sundhedsvæsen de kommende år, fastslår Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger.

Overlæger: Personalemangel sender patienterne hjem igen

  • Overlægeforeningen
01. juni 2019

Aflysninger af operationer og udsættelse af behandlinger er hverdag for patienter på de danske sygehuse. Det sker på grund af mangel på personale, siger overlægerne i en ny undersøgelse fra Overlægeforeningen.

Overlæger laver bekymringsskrivelser om vilkårene på hospitalerne

  • Overlægeforeningen
01. juni 2019

3 ud af 10 overlæger har været medunderskrivere af bekymringsskrivelser om vilkårene på de hospitaler, de arbejder på. Yderligere 30 procent overvejer at gøre det. Det viser en ny undersøgelse fra Overlægeforeningen.