Har du brug for hjælp?

Kontakt FAS og få kompetent og relevant rådgivning
om dit arbejdsliv, løn og overenskomst.

Læs mere

Spil dig til et godt arbejdsmiljø

Arbejdsudvalgene i Overlægeforeningen og Yngre Læger har netop lanceret et arbejdsmiljøspil, som ved hjælp af spørgsmål sætter gang i dialogen om det psykiske og fysiske arbejdsmiljø. Spillet kan spilles på afdelingerne og kan bestilles i Overlægeforeningens sekretariat.

Ugeskrift for Læger

Nyheder

Sygehussamarbejdet går efter indflydelse

 • Overlægeforeningen
18. december 2018

I sidste måned mødtes Overlægeforeningen og de øvrige organisationer i Sygehussamarbejdet med statsminister Lars Løkke Rasmussen for at diskutere regeringens bebudede sundhedsreform. Reformen er nu udskudt – og Sygehussamarbejdet har derfor skrevet til Lars Løkke Rasmussen og fortalt, at vi fortsat står til rådighed for samtaler og input om sundhedsvæsenet.

Sygehusplanen i Region Sjælland hænger ikke sammen

 • Overlægeforeningen
18. december 2018

Det er absurd, at sygehusene i Region Sjælland, som i årtier har kæmpet med stor mangel på speciallæger, sygeplejersker og andre medarbejdere, nu skal fyre folk i hundredvis som led i regionens store spareplan. Men der er andre alvorlige problemer ved planen, som vil få mærkbare konsekvenser for patienterne, men som desværre indtil nu er blevet overset i den aktuelle debat.

Dadlnet-mail skifter leverandør

 • Lægeforeningen
 • FAS
 • Yngre Læger
 • PLO
 • Overlægeforeningen
 • FAPS
11. december 2018

Fra 12. december er det ScanNet, der er leverandør af Dadlnet mailløsningen. Der er allerede udsendt information via mail til alle medlemmer, der har en Dadlnet-mail. Læs her, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan logge ind eller har spørgsmål til mailløsningen.

Sundhedsreform kan blive en dyr affære for patienterne

 • Overlægeforeningen
01. december 2018

Regeringen afsætter 536 mio. kr. til gennemførelse af den sundhedsreform, som længe har været bebudet. Det fremgår af den netop indgåede aftale med Dansk Folkeparti om næste års finanslov. Men de penge kunne bruges bedre, fastslår formanden for Overlægeforeningen, Lisbeth Lintz.

Overlægeforeningen til møde hos statsministeren

 • Overlægeforeningen
12. november 2018

I sidste måned skrev Sygehussamarbejdet til Lars Løkke Rasmussen og bad ham om at lytte til de ansatte i sundhedsvæsenet, hvis der skal laves en sundhedsreform. I dag mødtes formændene for Overlægeforeningen, Yngre Læger, FOA, Sundhedskartellet og HK Kommunal med statsministeren på Marienborg.

Seks overlæger indstillet til afskedigelser

 • Overlægeforeningen
08. november 2018

Oprindeligt så det ud til, at Region Sjælland ville afskedige 13 overlæger som følge af det kommende års budgetunderskud. Nu har regionen indsnævret det til, at seks overlæger er indstillet til at blive afskediget. Det er stadig seks for mange, siger Overlægeforeningens formand og efterlyser et svar på, hvilke opgaver der fremover ikke skal løftes.