Har du brug for hjælp?

Kontakt FAS og få kompetent og relevant rådgivning om dit arbejdsliv, løn og overenskomst.

Find os her

Spil dig til et godt arbejdsmiljø

Arbejdsudvalgene i Overlægeforeningen og Yngre Læger har netop lanceret et arbejdsmiljøspil, som ved hjælp af spørgsmål sætter gang i dialogen om det psykiske og fysiske arbejdsmiljø. Det kan spilles på afdelingerne og kan bestilles i Overlægeforeningens sekretariat.

Ugeskrift for Læger

Nyheder

Overlæger: Personalemangel sender patienterne hjem igen

  • Overlægeforeningen
01. juni 2019

Aflysninger af operationer og udsættelse af behandlinger er hverdag for patienter på de danske sygehuse. Det sker på grund af mangel på personale, siger overlægerne i en ny undersøgelse fra Overlægeforeningen.

Overlæger laver bekymringsskrivelser om vilkårene på hospitalerne

  • Overlægeforeningen
01. juni 2019

3 ud af 10 overlæger har været medunderskrivere af bekymringsskrivelser om vilkårene på de hospitaler, de arbejder på. Yderligere 30 procent overvejer at gøre det. Det viser en ny undersøgelse fra Overlægeforeningen.

Hvad skal vi med udsultede supersygehuse?

  • Overlægeforeningen
23. maj 2019

Protesterne mod, at Aarhus Universitetshospital (AUH) skulle spare 325 mio. kr. i år, har givet genlyd. Ikke kun lokalt, men også i valgkampen på landsplan.

Pressemeddelelse: Overlægerne: Samfundet svigter de allermest syge borgere

  • Overlægeforeningen
25. april 2019

Ny rapport fra Retspsykiatrisk Klinik tegner et billede af en psykiatri, der er helt i knæ. Der er brug for et langvarigt løft i samme klasse som kræftplanerne, mener Overlægeforeningen.

Ny undersøgelse: Klinisk forskning svækkes på sygehusene

  • Overlægeforeningen
03. april 2019

Klinisk forskning er afgørende for at give patienterne den bedste og mest sikre behandling. Men de seneste fem år er mulighederne for at forske på sygehusene blevet mærkbart forringet. Det viser en ny undersøgelse, som Overlægeforeningen har gennemført. Lisbeth Lintz, formand for Overlægeforeningen, understreger, at den udvikling skal vendes, både for at sikre kvaliteten i behandlingen nu og i fremtiden – og for at mindske uligheden i sundhed.

Overlæger: Sundhedsreformen løser ikke de væsentlige problemer

  • Overlægeforeningen
26. marts 2019

De væsentligste problemer i sundhedsvæsenet bliver ikke løst af regeringens sundhedsreform – og reformen vil heller ikke øge kvaliteten. Det siger et flertal af landets overlæger i en ny undersøgelse fra Overlægeforeningen.