Har du brug for hjælp?

Kontakt FAS og få kompetent og relevant rådgivning
om dit arbejdsliv, løn og overenskomst.

Læs mere

Spil dig til et godt arbejdsmiljø

Arbejdsudvalgene i Overlægeforeningen og Yngre Læger har netop lanceret et arbejdsmiljøspil, som ved hjælp af spørgsmål sætter gang i dialogen om det psykiske og fysiske arbejdsmiljø. Spillet kan spilles på afdelingerne og kan bestilles i Overlægeforeningens sekretariat.

Ugeskrift for Læger

Nyheder

Dadlnet-mail skifter leverandør

 • Lægeforeningen
 • Yngre Læger
 • PLO
 • FAS
 • Overlægeforeningen
 • FAPS
11. december 2018

Fra 12. december er det ScanNet, der er leverandør af Dadlnet mailløsningen. Der er allerede udsendt information via mail til alle medlemmer, der har en Dadlnet-mail. Læs her, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan logge ind eller har spørgsmål til mailløsningen.

Sundhedsreform kan blive en dyr affære for patienterne

 • Overlægeforeningen
01. december 2018

Regeringen afsætter 536 mio. kr. til gennemførelse af den sundhedsreform, som længe har været bebudet. Det fremgår af den netop indgåede aftale med Dansk Folkeparti om næste års finanslov. Men de penge kunne bruges bedre, fastslår formanden for Overlægeforeningen, Lisbeth Lintz.

Overlægeforeningen til møde hos statsministeren

 • Overlægeforeningen
12. november 2018

I sidste måned skrev Sygehussamarbejdet til Lars Løkke Rasmussen og bad ham om at lytte til de ansatte i sundhedsvæsenet, hvis der skal laves en sundhedsreform. I dag mødtes formændene for Overlægeforeningen, Yngre Læger, FOA, Sundhedskartellet og HK Kommunal med statsministeren på Marienborg.

Seks overlæger indstillet til afskedigelser

 • Overlægeforeningen
08. november 2018

Oprindeligt så det ud til, at Region Sjælland ville afskedige 13 overlæger som følge af det kommende års budgetunderskud. Nu har regionen indsnævret det til, at seks overlæger er indstillet til at blive afskediget. Det er stadig seks for mange, siger Overlægeforeningens formand og efterlyser et svar på, hvilke opgaver der fremover ikke skal løftes.

Overlæger: Alt for stor forskel på kommunale sundhedstilbud

 • Overlægeforeningen
07. november 2018

Flere opgaver i sundhedsvæsenet skal flyttes tættere på borgerne, lyder det forud for regeringens bebudede sundhedsreform. Men i dag er der alt for stor forskel på kommunernes sundhedstilbud, advarer overlægerne i en ny undersøgelse. Overlægeforeningen foreslår, at der stilles fælles bindende retningslinjer til kommunernes indsats – fx i form af nationale kliniske retningslinjer, som vi kender det fra hospitalerne.

Besparelser: 13 overlæger ventes afskediget i region Sjælland

 • Overlægeforeningen
29. oktober 2018

Region Sjælland skal spare og forventer derfor at skulle afskedige op i mod 317 medarbejdere. De 13 ser foreløbigt ud til at være overlæger. Overlægeforeningen har derfor været med til at forhandle en aftale på plads, der kan afbøde konsekvenserne for de ansatte mest muligt.