Har du brug for hjælp?

Kontakt FAS og få kompetent og relevant rådgivning i forhold til dit arbejdsliv, løn og gældende overenskomst.

Kontakt os

Spil dig til et godt arbejdsmiljø

Arbejdsudvalgene i Overlægeforeningen og Yngre Læger har netop lanceret et arbejdsmiljøspil, som ved hjælp af spørgsmål sætter gang i dialogen om det psykiske og fysiske arbejdsmiljø. Det kan spilles på afdelingerne og kan bestilles i Overlægeforeningens sekretariat.

Ugeskrift for Læger

Nyheder

Efteruddannelse: En ret og en pligt

  • Overlægeforeningen
08. oktober 2019

På 10 år er antallet af dage, overlæger er på efteruddannelse, faldet markant. Det kan hverken patienter, samfund eller den enkelte læge være tjent med. Derfor vedtog Overlægeforeningens repræsentantskab i lørdags en ny politik, der skal sikre, at overlæger får den efteruddannelse, de har krav på og brug for.

Nye medlemmer af bestyrelsen

  • Overlægeforeningen
05. oktober 2019

Overlæge Britt Lange og ledende overlæge Tommy Midtgaard Jensen er valgt som nye medlemmer af Overlægeforeningens bestyrelse på foreningens repræsentantskabsmøde 5. oktober i Vejle. De afløser ledende overlæge Helga Gulisano og overlæge Peder Klement Jensen, som har siddet i bestyrelsen i seks år og derfor ikke kunne genvælges. Overlæge og risikomanager Mark Krasnik blev genvalgt.

Lisbeth Lintz: Regeringen skal have større fokus på mangel på speciallæger

  • Overlægeforeningen
05. oktober 2019

​ 88 repræsentanter deltog i Overlægeforeningens repræsentantskabsmøde den 5. oktober. De vedtog formandens beretning, der sætter retningen for foreningens arbejde det kommende år. Her er fokus på fremtidens sundhedsvæsen med overlægerne i en nøglerolle. Flere kolleger fra forskellige faggrupper. Og et markant og langsigtet økonomisk løft til sundhedsvæsenet.

Sygdom rammer alle - også læger

  • FAS
27. september 2019

Er arbejdslivet blevet for krævende? Lægeforeningen afholder i efteråret 2019 arrangementer i henholdsvis Aarhus, Københvan og Aalborg for dig, hvis du oplever, at arbejdslivet er ved at blive - eller allerede er blevet - for krævende.

Vigtigt at værne om tavshedspligt og tillidsforholdet mellem patient og læge

  • Lægeforeningen
26. september 2019

Radio24Syv bringer i dag torsdag d. 26. september en historie, at der i en Facebookgruppe for læger er delt oplysninger og oplevelser om patienter, som kan være på kant med tavshedspligten. Lægeforeningen tager afstand fra de delinger af patienters oplysninger, som vi har fået forelagt. Der er tale om uacceptabel adfærd. For os er det vigtigt at værne om tavshedspligten og det fortrolige forhold mellem patient og læge.

Økonomiaftale letter presset på sygehusene, men vi er ikke i mål

  • Overlægeforeningen
04. september 2019

Sygehusene får flere penge at gøre godt med det kommende år. Men vi er ikke i mål, fastslår Overlægeforeningens formand, Lisbeth Lintz, efter at regeringen og regionerne har indgået en aftale for sundhedsvæsenets økonomi i 2020.