FAPS-Nyt 38/2021 Vaccination af personer, der har påbegyndt vaccination med AstraZeneca 

Som vi tidligere har orienteret om i FAPS Nyt, vil personer, der tidligere har modtaget 1. stik af AstraZeneca, blive indkaldt til 2. stik med en mRNA vaccine inden for 12 uger siden 1. stik. Man vil modtage indkaldelse via e-Boks.

Da vi ved, at mange af jer er urolige, fordi I endnu intet har modtaget, har FAPS har forespurgt Statens Serum Institut (SSI) om, hvornår man planlægger at udsende invitationerne til 2. vaccination.

SSI har telefonisk oplyst, at invitationerne udsendes løbende i forhold til det tidspunkt, hvor man modtog den første vaccination. Invitationerne udsendes af regionerne, og de har tilrettelagt indsatsen lidt forskelligt.

I regionerne Midtjylland, Syddanmark og Sjælland vil man først modtage invitationen få dage før udløbet af 12 ugers fristen. Til gengæld vil der være reserveret særlige tider, så man er sikker på at kunne booke en tid med kort varsel.

I regionerne Nordjylland og Hovedstaden vil man modtage invitationen 9-10 uger efter første vaccination, men her skal man booke efter samme system som alle andre.

FAPS har desværre ingen indflydelse på regionernes tilrettelæggelse af dette. Hvis I har spørgsmål eller kommentarer bedes I rette dem til regionen.

Venlig hilsen
Sekretariatet