FAPS-Nyt 24/2021 Information om pausering af vacciner fra AstraZeneca

Kære alle

I går aftes modtog vi fra Sundhedsstyrelsen informationsmateriale i anledning af pauseringen af AstraZeneca vaccinationerne. Sundhedsstyrelsen har bedt  os om at videresende denne information til vores medlemmer.

Sundhedsstyrelsen har skrevet følgende til os om pauseringen:
"Pauseringen rammer hele vaccinationsprogrammet, men i særligt høj grad jeres medlemmer, fordi AstraZeneca hidtil er blevet tilbudt en stor del af frontpersonalet. Vi er meget kede af, at nogle af jeres medlemmer nu ikke kan blive vaccineret som hidtil planlagt.
Alle tider til vaccination med AstraZeneca de kommende 14 dage vil automatisk blive aflyst, det gælder både 1. og 2. stik. Hvis man som frontpersonale på 65 år eller derover har tid til vaccination med en mRNA-vaccine, kan man fortsat blive vaccineret som planlagt.
Vi kan desværre endnu ikke præcis sige, hvornår man som frontpersonale under 65 år kan blive vaccineret – det vil afhænge af revurderingen af AstraZeneca, som ligger i uge 12. Hvis vaccinationen med AstraZeneca genoptages, vil man få mulighed for at bestille en tid senere. Hvis vaccinationen ikke genoptages, er det forventningen, at frontpersonale i stedet vil blive tilbudt vaccination med udgangspunkt alene i deres alder.
Dette betyder også, at den opsamlingsrunde, som vi tidligere har annonceret, afventer yderligere afklaring."

Sundhedsstyrelsen har lavet dette faktaark om vaccine-pauseringen, samt dette ark med spørgsmål og svar om vaccinen.
På Sundhedsstyrelsens hjemmeside er der også udgivet et notat med nærmere beskrivelse af pauseringen.

Vi har på nuværende tidspunkt ikke mere information end det, som fremgår af dette FAPSnyt. Så snart vi modtager ny information om vaccinationen af målgruppe 4, vil vi sende det ud i et FAPSnyt.

Med venlig hilsen
Sekretariatet