Du har ikke valgt speciale

Langt de fleste læger ønsker at uddanne sig til speciallæge, fordi det som hovedregel er umuligt at få en fast slutstilling, medmindre man er speciallæge.

Hvilket speciale skal du vælge?

Få hjælp til specialevalget via nogle overordnede spørgsmål, der kan guide dig, så du kommer nærmere en afklaring af, hvad dit speciale skal være.
Ved hjælp af en række uddybende spørgsmål kan du få hjælp til at spore dig endnu mere ind på, hvad du egentlig gerne vil arbejde med, og hvad der er vigtigt for dig i dit speciale og arbejdsliv.

De 39 faglige profiler og de syv lægeroller

siden her finder du alle faglige profiler i relation til de 7 lægeroller. Det kan være inspiration til dit specialevalg, ligesom du kan bruge informationerne i forbindelse med jobsøgning, og når du skal udarbejde dit CV. 

Se også her en række podcasts om valg af speciale. 

Få  inspiration fra en kollega

Læs FADLs hæfte "De 39 specialer". Inden for hvert speciale møder du en kollega, der fortæller om baggrunden for valget og dagligdagen i specialet. Du finder hæftet på Min side - klik her og log dig på.

Få en mentor

Mentorordningen giver dig mulighed for at tale med en fortrolig, som har stået i samme situation som dig, og som samtidig ikke er en del af dit daglige arbejdsliv.

LVS - hvordan kan du bruge dem?

LVS er de lægevidenskabelige selskaber og en organisation for læger, der forsker. LVS repræsenterer næsten 25.000 medlemmer, og de arbejder for at give forskningen, inden for sundhed, gode vilkår, samt for at resultaterne kommer befolkningen til gode. 
Som yngre læge kan du være med i de yngre læge-fraktioner, der er opstået ud fra de organiserede specialeselskaber.

Spørgsmål

Har du spørgsmål vedrørende dit specialevalg eller din karriere, er du velkommen til at kontakte os